سامانه بارشی اواخر هفته وارد استان می‌شود

موج جدید باران و برف در راه اصفهان

گروه استان‌ها - بررسی آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی نشان می‌دهد از اواخر هفته جاری، سامانه بارشی جدیدی وارد استان اصفهان خواهد شد که پیامد آن افزایش ابرناکی، بارش باران در مناطق مرکزی و شهری و بارش برف در ارتفاعات و نواحی سردسیر استان است؛ سامانه‌ای که با افت محسوس دما همراه خواهد بود.
کد خبر: ۱۲۱۳۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۷ 13 December 2025

موج جدید باران و برف در راه اصفهان

به گزارش خبرنگار تابناک از استان اصفهان، ر اساس تحلیل نقشه‌های هواشناسی، این سامانه بارشی از سمت غرب کشور حرکت کرده و به‌تدریج بخش‌های مختلف استان اصفهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با ورود این موج، شرایط جوی ناپایدار شده و شاهد افزایش پوشش ابر، وزش باد و وقوع بارش خواهیم بود. بارش‌ها در ابتدا به شکل باران آغاز می‌شود اما با کاهش دما، به‌ویژه در ساعات شب و بامداد، در مناطق مرتفع به صورت برف خواهد بود.

طبق پیش‌بینی‌ها، بیشترین تأثیر این سامانه در مناطق غربی و شمال‌غربی استان اصفهان احساس می‌شود. شهرستان‌هایی مانند فریدون‌شهر، بوئین‌میاندشت و دیگر نواحی کوهستانی زاگرس، آمادگی بارش برف و حتی تشکیل پوشش برفی را خواهند داشت. در این مناطق، افت دما به زیر صفر درجه نیز دور از انتظار نیست و شرایط زمستانی به‌طور کامل حاکم می‌شود.

در مرکز استان و شهر اصفهان، بارش‌ها عمدتاً به صورت باران پیش‌بینی شده است، اما در ساعات سرد شبانه و بامداد، احتمال بارش باران و برف وجود دارد. کاهش دمای هوا از ویژگی‌های بارز این سامانه است و می‌تواند باعث سردتر شدن محسوس هوا نسبت به روزهای گذشته شود.

نقشه‌های جوی نشان می‌دهد این سامانه دارای ماهیتی سرد و فعال است و همراهی جبهه هوای سرد در لایه‌های بالایی جو، شرایط لازم برای بارش برف در ارتفاعات را فراهم کرده است. همین موضوع می‌تواند موجب لغزندگی جاده‌های کوهستانی و کاهش دید افقی در برخی محورهای مواصلاتی استان شود.

با توجه به پیش‌بینی‌ها، از رانندگان و مسافران خواسته می‌شود در تردد از مسیرهای کوهستانی، به‌ویژه در غرب استان، احتیاط لازم را داشته باشند و تجهیزات زمستانی از جمله زنجیر چرخ را همراه داشته باشند. همچنین کشاورزان و دامداران نیز با توجه به کاهش دما، تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی را در نظر بگیرند.

گفتنی است بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه شهر اصفهان نیز تحت تأثیر مستقیم این سامانه بارشی قرار خواهد گرفت. در این بازه زمانی، افزایش ابرناکی و بارش باران در سطح شهر اصفهان پیش‌بینی می‌شود و در ساعات پایانی شب و اوایل صبح، به دلیل کاهش دما، احتمال بارش باران و برف در برخی نقاط شهر وجود دارد. این شرایط می‌تواند موجب کاهش دمای هوا، لغزندگی معابر و کندی تردد شهری در این دو روز شود.

در مجموع، ورود این موج بارشی می‌تواند نقش مثبتی در بهبود وضعیت منابع آبی استان داشته باشد، هرچند شدت و نوع بارش‌ها در مناطق مختلف متفاوت خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود این سامانه تا اوایل هفته آینده در استان فعال باشد و پس از آن به‌تدریج از شدت ناپایداری‌ها کاسته شود.

آخرین اخبار