محمد حسین فرقانی متخصص داخلی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران ؛ اظهار کرد: با توجه به آغاز ایام ماه محرم و پخش نذری بوسیله مردم، باید در کنار کار ثواب، مسائل بهداشتی هم رعایت شود تا سلامتی کسی به خطر نیفتد؛ چای یکی از نذریهای محبوب بین مردم است و نوشیدنی بسیار دلچسبی به شمار میرود اما همین چای ممکن است به سلامت افراد ضرر برساند.
این متخصص داخلی بیان کرد: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف که در بسیاری از مراسمها از آنها برای توزیع چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده میشود در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد و وارد مواد غذایی میشوند؛ این ظروف یکبار مصرف شفاف از موادی تشکیل شده است که در تماس با مواد داغ یا سرد، سرطانی میشود.
فرقانی ادامه داد: بهترین جایگزین برای لیوانهای یکبار مصرف شیشهای، لیوانهای کاغذی یا گیاهی است؛ ظروف یکبار مصرف فومی سفیدرنگ که در بسیاری از رستورانها و مراسمها مورد استفاده قرار میگیرند مقاومت بیشتری نسبت به ظروف پلی استالین شفاف دارند و میتوان این ظروف را جایگزین کرد.
وی یادآوری کرد: باید دقت کرد که غذا را به مدت طولانی مدت در ظروف یکبار مصرف نگه ندارید تا غذا خاصیت خود را از دست ندهد و سرطانی و بیماریزا نشود؛ قابل ذکر است ظروف یکبار مصرف با منشا گیاهی هم باعث تولید قارچ و میکروب میشود که نباید از آنها زیاد استفاده شود بنابراین تنها میتوان گفت استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، مضرات کمتری نسبت به ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ندارد.