مطالبات صنفی در بستر تولید معنا دارد/هپکو از رکود به سوددهی و صادرات رسیده است

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه شرکت واگن‌پارس حدود ۲ دهه زیان‌ده بود و با ورود شرکت مپنا به واگن‌پارس این کشتی به گِل نشسته، احیا شد گفت: از کارگر پشتیبانی می‌کنیم، همانگونه که از تولید حمایت می‌کنیم.
کد خبر: ۱۱۸۰۸۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱ 17 August 2024

به گزارش تابناک مرکزی به نقل از تسنیم ،فرزاد مخلص الائمه در خصوص مسائل کارگران شرکت واگن پارس  اظهار داشت: استان مرکزی قطب صنعت ریلی کشور است و شرکت "واگن پارس مپنا" بزرگ‌ترین تولیدکننده واگن و لوکوموتیو در غرب آسیا است و متأسفانه مانند برخی دیگر از شرکت‌های بزرگ استان از اوایل دهه 80 تا اواخر دهه 90 به علت سوءمدیریت و سوءجریانات متعدد به گِل نشست و حدود 16 سال به یک صنعت زیان‌ده تبدیل شد.

رئیس شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان افزود: با فراز و فرودهای فراوان و سپری شدن یک دوره تلخ در تاریخ این شرکت، در سال 99 با تغییر مالکیت و مدیریت و ورود شرکت مادر تخصصی مپنا (مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کشور) شرکت واگن‌پارس از زمین بلند شد و به واگن‌پارس مپنا نیز تغییر نام یافت و سپس در دولت سیزدهم به دوران شکوفایی خود در تولید رسید و رویدادهای خوبی برای صنعتِ ریلی کشور رقم خورد و همچنین شرایط خیلی بهتری در محیط کار شرکت ایجاد شد.

وی تصریح کرد: شرکت واگن پارس متعاقب تغییر مالکیت با چند مسأله حقوقی نیز دست به گریبان شد که با پیگیری استانداری مرکزی، شرکت مپنا و مدیریت شرکت و ورود مؤثر معاونت حقوقی ریاست جمهوری این مسائل نیز به طور کامل حل و فصل شد.

با ورود شرکت مپنا به واگن‌ پارس این کشتی به گِل نشسته، احیا شد

مخلص الائمه افزود: کارگران شرکت واگن پارس، ممکن است مانند برخی دیگر از صنایع در سطح کشور، مطالباتی داشته باشند که فقط از مسیر قانونی قابل پیگیری است و ما نیز از حقوق قانونی ایشان دفاع خواهیم کرد و در طول مدت فعالیت دولت سیزدهم تمام توان خود را برای تحقق مطالبات صحیح کارگری به کار گرفتیم، اما لازم است کارگران نیز مواظبت کنند تا در جریان تولید، وقفه ایجاد نشود، چرا که اساسا مطالبات کارگران در بستر تولید معنا می‌یابد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شرکت مپنا به عنوان سهامدار اصلی واگن پارس یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعتی کشور بعد از شرکت ملی نفت ایران است و حمایتِ شرکت‌ مپنا از شرکت واگن پارس در احیای آن بسیار مؤثر بوده و اکنون بخش عمده‌ای از تولیدات واگن پارس بر اساس سفارش‌های شرکت مپنا کارسازی می‌شود و بایستی کمک کرد که شرکت واگن پارس به دوران سخت گذشته بازنگردد و کسانی که در این مجموعه ذی‌نفع نیستند در مسیر مطالبات صنفی کارگران انحراف ایجاد نکنند.

از کارگر پشتیبانی می‌کنیم، همانگونه که از تولید حمایت می‌کنیم

استاندار مرکزی افزود: از کارگران دلسوز شرکت پرافتخار واگن‌پارس انتظار می‌رود با شرایط پیرامونی خود هوشمندانه‌تر برخورد کنند و مانع سوءاستفاده بدخواهان شوند؛ شرکتی که 40 ماه است حتی یک هفته تأخیر در پرداخت حقوق نداشته است، نبایستی به شرایط گذشته خود بازگردد.

مخلص‌الائمه با اشاره به کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری در استان به 4.8 درصد بیان کرد: تعدیل نیروی کار از پیامدهای کاهش تولید است و اگر تقاضا و سفارش تولید در هر شرکتی وجود نداشته باشند نیروی کار به سختی می‌افتد که این قاعده در همه جای دنیا حاکم است و البته مدیریت شرکت واگن پارس با وجود برخی تنگناها در مسیر توسعه حمل و نقل ریلی، مستمرا به دنبال جذب و دریافتِ سفارش‌های داخلی و خارجی جدید است و توفیقات خوبی هم در این سال‌ها داشته و رکورد تولید در این شرکت به همین علت، شکسته شده است. وی ادامه داد: ما از کارگر پشتیبانی می کنیم همان‌گونه که از تولید حمایت می‌کنیم و در این حدود سه سال هر مساعدتی از ناحیه دستگاه‌های اجرایی برای رفع موانع تولید لازم بوده در حق واگن‌پارس دریغ نشده است.

هپکو از رکود به سوددهی و صادرات رسیده است

‌استاندار مرکزی با اشاره به وضعیت شرکت هپکو گفت: در حال حاضر حدود 15 نوع محصول راه‌سازی و معدنی در این شرکت تولید و پروژه‌های صنعتی مختلفی توسط هپکو اجرا می‌شود و این مجموعه پس از 15 سال برای نخستین بار به مرحله سودآوری رسیده است که این امر نشان از قرار گرفتن هپکو بر ریل تولید و به ثمر نشستن برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت تحول‌گرایانه دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از 360 دستگاه انواع ماشین‌آلات در این شرکت تولید شد و امسال بالغ بر 900 دستگاه در برنامه‌ریزی تولید قرار دارد و محصولات جدید نیز در راه هستند.

مخلص الائمه تصریح کرد: براساس رویکرد جدید شرکت در حوزه بازاریابی و فروش ماشین‌آلات و پروژه‌ها، فصل جدیدی آغاز و به سمت تولید ماشین‌آلات معدنی حرکت شد و مذاکرات و رایزنی‌های خوبی با معادن کشور انجام گرفت و امروز بخش عمده‌ای از قراردادهای این شرکت مربوط به سفارش‌های بخش خصوصی است.
 
‌استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: شرکت هپکو بزرگ‌ترین تولیدکننده ماشین‌آلات سنگین راه‌سازی و معدنی در غرب آسیا است که در مقطعی گرفتار مشکلات ناشی از یک خصوصی‌سازی ممزوج به فساد و غفلت شد تا جایی که به مرز تعطیلی رسید. با ورود شخص آیت الله رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه، به‌منظور رفع موانع تولید و حمایت از شرکت هپکو گام‌های مؤثری در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم و سپس در دوره هزار روزه خدمت دولت سیزدهم برداشته شد و این شرکت در دو سال اخیر با رونمایی از تولیدات جدید، رشد تولید و امضای قراردادهای صادراتی، در مسیر شکوفایی گام برداشته است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار