در گفت‌وگوی اختصاصی مدیرعامل شرکت گاز کردستان با تابناک تشریح شد؛

شرکت گاز کردستان به مشترکان پرمصرف هشدار داد/ تعرفه تا ۱۶ هزار تومان برای هر مترمکعب + فیلم

گروه استان‌ها - مدیرعامل شرکت گاز کردستان با تشریح جزئیات نظام جدید تعرفه‌گذاری گاز خانگی اعلام کرد: مشترکانی که مصرف خود را از الگوی تعیین‌شده فراتر ببرند، در پله بسیار پرمصرف قرار گرفته و هزینه هر مترمکعب گاز برای آن‌ها تا ۱۶ هزار تومان محاسبه می‌شود.
کد خبر: ۱۲۱۲۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۷ 06 December 2025

شرکت گاز کردستان به مشترکان پرمصرف هشدار داد/ تعرفه تا ۱۶ هزار تومان برای هر مترمکعب

«احمد فعله‌گری» مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک در استان کردستان آخرین وضعیت توسعه گازرسانی، الگوی مصرف زمستانی، تعرفه‌های جدید و اقدامات این شرکت برای مدیریت مصرف در روزهای اوج سرمای سال را تشریح کرد.

تابناک: برای شروع، توضیحی کلی درباره وضعیت گازرسانی در استان ارائه دهید.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، با ابراز خرسندی از تکمیل پروژه‌های گازرسانی در سطح استان گفت: امروز کردستان در نقطه‌ای ایستاده که تمام شهرها، روستاها، واحدهای صنعتی، تولیدی و حتی نقاط صفر مرزی از نعمت گاز بهره‌مند هستند و هیچ نقطه‌ای بدون گاز نیست.

وی، افزود: با وجود سختی‌های بسیار در توسعه شبکه‌ها، امروز جریان گاز در استان پایدار است و تمام تلاش ما این است که در روزهای سرد سال، کوچک‌ترین قطعی در هیچ نقطه استان رخ ندهد.

فعله‌گری، با اشاره به شناسایی نقاط بحرانی استان گفت: در سال جاری ظرفیت ایستگاه‌های گاز در شهرستان‌های بانه، سقز و دیواندره افزایش یافته و چند ایستگاه جدید در این مناطق نصب شده است.

وی افزود: طرح‌های مطالعاتی برای ارتقای زیرساخت‌ها در مریوان، کامیاران، سنندج و سایر شهرستان‌ها نیز در حال انجام است تا تاب‌آوری شبکه در سال‌های آینده بیشتر شود.

تابناک: موضوع تعرفه‌های جدید و تغییرات نرخ گاز برای مردم بسیار مهم است. لطفاً در این خصوص توضیح دهید.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران در مردادماه، نظام تعرفه‌گذاری خانگی از ۱۲ پله به ۴ پله کاهش یافت. همچنین برای نخستین بار، هر شهر به‌عنوان یک اقلیم مستقل در نظر گرفته شد تا مصرف واقعی همان شهر مبنای محاسبه باشد.

وی، توضیح داد: پله اول (کم‌مصرف) تا ۵۰٪ میانگین مصرف - بیشترین یارانه، پله دوم: ۵۰ تا ۷۵٪ میانگین، پله سوم (پرمصرف): ۷۵ تا ۹۵٪ میانگین و پله چهارم (بسیار پرمصرف) بیش از ۹۵٪ میانگین - مترمکعبی ۱۶۷۹۰ تومان.

فعله‌گری، تأکید کرد: حدود ۷۰ درصد مشترکان کشور در پله اول هستند و کمترین مبلغ را پرداخت می‌کنند.

شرکت گاز کردستان به مشترکان پرمصرف هشدار داد/ تعرفه تا ۱۶ هزار تومان برای هر مترمکعب

تابناک: آیا بسته‌های تشویقی برای مشترکان کم‌مصرف هنوز ادامه دارد؟

وی، گفت: بله. سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حدود ۹۲ میلیارد تومان پاداش به مشترکان کم‌مصرف در کردستان پرداخت شد. کسانی که زیر الگوی تعیین‌شده مصرف کنند، گاهی کل مصرفشان رایگان محاسبه می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، افزود: در پله اول، هر مترمکعب گاز فقط ۱۶۷ تومان محاسبه می‌شود و اغلب قبوض به‌خصوص در مهر و آبان بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است.

تابناک: در ایام تعطیل برخی ادارات تعطیل می‌شوند اما سیستم گرمایشی‌شان همچنان روشن است. نظارت شما چگونه است؟

وی، گفت: ادارات طبق مصوبه دولت موظف‌اند دمای محیط کار را روی ۲۰ درجه نگه دارند و مصرف خود را نسبت به سال ۱۴۰۱ ۲۰ درصد کاهش دهند.

فعله‌گری، افزود: گروه‌های پایش شرکت گاز در ایام تعطیل و ساعات غیراداری به ادارات سرکشی می‌کنند. در صورت روشن بودن سیستم گرمایشی، بار اول، اخطار، بار دوم، قطع موقت گاز و تکرار، قطع کامل می‌شود.

وی، همچنین گفت: در بیش از ۲۰۰ موتورخانه ادارات سیستم هوشمند نصب شده تا مصرف بر اساس دمای واقعی محیط تنظیم شود.

تابناک: در صورت بروز بحران و احتمال قطعی گاز، چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟

مدیرعامل شرکت گاز کردستان، اعلام کرد: برای واحدهای حساس مانند نانوایی‌ها، گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و صنایع امنیت غذایی سوخت دوم پیش‌بینی شده است. شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز آمادگی کامل برای توزیع سوخت مایع در شرایط اضطراری دارد. اولویت تأمین گاز همیشه با بخش خانگی است و صنایع در مواقع ضروری از سوخت جایگزین استفاده می‌کنند.

وی، تأکید کرد: وابستگی کامل مردم به گاز طبیعی ایجاب می‌کند که مدیریت بحران با دقت انجام شود.

شرکت گاز کردستان به مشترکان پرمصرف هشدار داد/ تعرفه تا ۱۶ هزار تومان برای هر مترمکعب

تابناک: بیشترین مصرف گاز استان مربوط به کدام بخش است؟

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: بیش از ۴۰ درصد گاز مصرفی استان در نیروگاه‌ها استفاده می‌شود. تنها نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در ۸ ماه گذشته ۱ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده که نسبت به سال قبل ۱۳.۵ درصد افزایش داشته است.

وی، گفت: در مواقع کمبود گاز، نیروگاه‌ها از سوخت دوم استفاده می‌کنند و مخازن آن‌ها مرتب پر می‌شود.

تابناک: اکنون که استان به پوشش ۱۰۰ درصد رسیده، آیا کار شرکت گاز تمام شده است؟

فعله‌گری با لبخند پاسخ داد: به هیچ‌وجه! تازه کار اصلی شروع شده است. نگهداری شبکه عظیمی با ۱۴ هزار کیلومتر لوله‌گذاری، ۳۵۰ هزار علمک و ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تاسیسات کاری بسیار سنگین‌تر از توسعه اولیه است.

وی، افزود: زیرساخت‌ها باید دائماً تعمیر، نوسازی و پایش شوند تا پایداری جریان گاز حفظ شود.

در پایان، مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان، از خبرگزاری تابناک بابت پوشش شفاف عملکرد دستگاه‌ها قدردانی کرد و گفت: هر انتقاد، پیشنهاد و چالشی باشد، ما آماده پاسخگویی هستیم.

انتهای پیام/

آخرین اخبار