به استناد آخرین گزارش آماری که هفته دوم اردیبهشت از سوی کمیته اپیدمیولوژی علوم پزشکی شیراز در خصوص وضعیت کروناویروس در استان فارس منتشر شده است؛ نوروز امسال، شهروندان شیرازی و فارسی، میزبانانی میهمان نواز برای کرونا بودند.
کد خبر: ۹۶۰۴۶۹
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۷ 30 April 2021

تابناک فارس به نقل از ایسنا:براساس گزارش کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت بیماری کرونای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سرعت شیوع، نرخ سرایت و میزان مرگ و میر کووید-19 در چهارمین موج، بسیار سنگین‌تر از موج‌های قبلی بود، موجی که هنوز ادامه دارد.

کرونا راضی از میهمان‌نوازی شیرازی‌ها

به گزارش ایسنا، اولین نمودار مد نظر در گزارش اپیدمیولوژی شیوع کرونا در فارس، بررسی نرخ سرایت یا عدد R است، شاخصی برای اندازه‌گیری سرعت انتقال ویروس در جامعه،

این شاخص هرچه در یک منطقه بالاتر باشد، یعنی در آن منطقه ویروس سریعتر گسترش می‌یابد. هرچند واضح است، این شاخص، واحد اندازه گیری ندارد و تنها یک شاخص است؛ شاخصی که براساس الگوهای مشخص ریاضی به دست می‌آید.

به استناد این گزارش، عدد R در استان فارس، ابتدای سال کمتر از یک بود ولی در انتهای اولین ماه سال 1400 این شاخص به 2.64 رسیده که می‌تواند بازگو کننده وضعیت باشد.

طبق گزارش، در ۱۰ روز آخر فرودین، هر روز بیشتر از ۲۲۰۰ مورد ابتلای جدید در استان فارس شناسایی شدند. دانشگاه علوم پزشکی شیراز مهمترین دلیل این افزایش موارد ابتلا را انتقال انفجاری بیماری در شرایط ازدحام در محیط سربسته می‌داند. به عبارت ساده یعنی لیدیز اند جنتلمنز، در مکان‌های بسته ازدحام نکنید لطفا!

به گزارش ایسنا، باید توجه داشت که در مباحث آماری، خیلی اوقات اعداد در ازای هر صد هزار نفر ذکر می‌شوند. این یک مفهوم پیچیده‌ نیست و در بسیاری از آمارهای اجتماعی از آن استفاده می‌شود. برای مثال اگر یک جایی سی میلیون نفر جمعیت دارد، و پنجاه هزار نفر در آن به کرونا مبتلا شوند، می‌گوییم در آن ناحیه ۱۵۰۰ نفر به در هر صد هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.

در گزارش کمیته اپیدمیولوژی علوم پزشکی شیراز نیز مقادیر ابتلا به کرونا، و مرگ بر اثر آن در استان فارس و کل کشور (نه میانگین کشوری) با یکدیگر مقایسه شده‌ و میزان بروز بیماری کرونا در استان فارس در هر صدهزار نفر، از ایران بیشتر برآورد شده است.

"در تاریخ ۳۱ فروردین که طبق اعلام وزارت بهداشت ۲۵۴۹۲ مورد جدید کرونا شناسایی شدند، با یک حساب سرانگشتی پی می‌بریم که آن روز میزان بروز کرونا در هر صد هزار 31.89 و در فارس 41.78 بوده، یعنی ویروس کرونا در فارس سریعتر از سایر نقاط کشور، مردم را مبتلا کرده است.

به استناد این گزارش، در تیر و مرداد ۹۹، درحالی که کرونا در ایران وضعیتی ثابت داشت و رشدی در آمار مبتلایان دیده نمی‌شد، میزان ابتلای اهالی استان فارس به ناگاه بالا رفت! همچنین در آبان با وجود افزایش کلی درصد مبتلایان در کشور و شروع موج سوم کرونا، این میزان در فارس بسیار بیشتر از کل کشور نرخ صعودی داشت.

به گزارش ایسنا، علوم پزشکی شیراز هیچگاه ارزیابی کارشناسانه در این خصوص ارائه نکرده و بیشتر به انتقال آمار بسنده کرده است، اما شاید یکی از دلایل شرایط ویژه فارس در موضوع شیوع کروناویروس، سفرهای زیاد اهالی استان‌های مجاور به شیراز، برای مراجعه به پزشک و دسترسی به خدمات درمانی، باشد. سفرهایی که با اوج گیری موج‌های کرونا متوقف نمی‌شود و بسیاری حتی برای گرفتن خدمات درمانی غیراورژانسی، نظیر جراحی‌های زیبایی از اقصی نقاط ایران و کشورهای همسایه، به فارس و شیراز سفر می‌کنند.

برپایه گزارش اپیدمیولوژیک ارائه شده، آمار مرگ و ابتلا، هر دو بلافاصله پس از اتمام تعطیلات عید افزایش یافتند و میزان این افزایش در فارس، در هر دو مورد، بیشتر از کشور بود. هرچند که در کل از ابتدای شروع پاندمی کرونا در ایران تا آخر فرودین امسال، درصد کشندگی کرونا در فارس، کمتر از کل کشور بوده است. در فارس از هر هزار بیمار کرونایی ۱۷ نفر جان باخته‌اند، و در ایران ۳۰ نفر! پس معلوم می‌شود تجهیزات پزشکی در این استان، وضعیت بهتری نسبت به اکثر نقاط دیگر کشور دارند.

باید به این نکته اذعان داشت که آمار و تحلیل‌های آماری نشان‌دهنده آنست که میزان مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در استان فارس به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، از کل کشور بالاتر است و در حالیکه این شاخص برای کشور عدد 7.42 نفر در هر یک میلیون نفر را نشان می‌دهد، این عدد 4.86 نفر به ازای یک میلیون نفر بوده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار