به گزارش تابناک کردستان و به نقل از خبرگزاری ایرنا کردستان، حیدر مرادی اظهار داشت: ۶ هزار و ۳۳۵ عدد نشاء پیاز برای نخستین بار در استان در داخل سینی و در گلخانه تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه این میزان نشاء در سطح ۱۰ هکتار از اراضی استان به صورت الگویی تولید شده است، اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز این طرح از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی استان تامین شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در این استان کشت مستقیم بذر پیاز مرسوم است، گفت: تهیه بستر مناسب و بموقع، استقرار بذر جوانه زده و کنترل علفهای هرز ابتدای فصل و در مراحل ابتدای رشد پیاز از مشکلات کشت مستقیم بذر است.
مرادی با بیان اینکه مدیریت آفات و بیماریها در کشت گلخانهای راحتتر است، یادآور شد: در روش کشت نشایی کشاورز فرصت کافی برای تهیه بستر مناسب پیدا کرده و نشاء کشت شده به آسانی و سریع در زمین اصلی استقرار پیدا کرده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: با تهیه مناسب بستر بذر و بکار بردن علف کشهای پیش رویشی تراکم علفهای هرز در مزرعه کاهش یافته و هزینه کارگری و کنترل شیمیایی علفهای هرز کاهش مییابد.
مرادی اضافه کرد: از طرفی اجرای کشت نشایی باعث کاهش مصرف آب به ازای هر هکتار به حجم سه هزار مترمکعب شده و راندمان و بهرهوری آب در این روش ارتقاء مییابد.
وی یادآور شد: در این شیوه کشت هزینههای تولید و مصرف سموم شیمیایی کاهش پیدا میکند و در نهایت درآمد کشاورز افزایش و آلودگیهای زیست محیطی هم کاهش مییابد.