عیدی مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد:
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: میلو و میخک از جمله دست‌ساخته‌های زنان کهگیلویه و بویراحمد است که دارای قدمت تاریخی بسیار طولانی در مناطق روستایی و عشایری این استان بوده است.
کد خبر: ۳۹۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۲ 12 March 2017
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از ثبت چهار اثر معنوی این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ، محمود باقری افزود: این آثار شامل «لباس محلی زنان»، «لباس محلی مردان»، «مهارت‌های ساخت زیورآلات میخک و میلو» و «قهص‌های موسیقی در آلات ساز و نقاره» هستند.
وی بیان کرد: پیش از این، 46 اثر معنوی استان ثبت ملی شده بود که با ثبت این چهار اثر، تعداد آثار معنوی استان که ثبت ملی شده است به 50 اثر افزایش یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: لباس و موسیقی محلی استان، عامل مهمی در جذب گردشگران و شناساندن استان به سایر نقاط کشور است.
 
 

باقری عنوان کرد: لباس محلی کهگیلویه و بویراحمد از جمله جذابیت‌های بومی این استان است و زنان و مردان استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله زنان و مردان ایرانی هستند که هنوز به پوشاک سنتی و محلی خود پایبند بوده و از آنها در بیشتر اوقات و به‌ویژه در جشن‌ها و مجالس عروسی استفاده می‌کنند.
وی تصریح کرد: پوشش و حجاب کامل و تنوع رنگ‌ها و پارچه‌ها ، جلوه خاصی به لباس محلی زنان در این استان بخشیده این لباس از سه بخش اصلی تشکیل شده است که مجموع این سه بخش، پوشش کاملی را برای زنان به همراه دارد.
وی ادامه داد: موسيقي سنتي این استان نیز بر اساس كلام و سازي كه توسط نوازنده نواخته می‌شود، انواع مختلف و متنوعی دارد، هر نوع موسيقي داراي مقام‌هاي مختلف بوده كه مضمون شعر گونه‌ خاص خود را داشته و « قهص» ناميده مي‌شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: میلو و میخک از جمله دست‌ساخته‌های زنان کهگیلویه و بویراحمد است که دارای قدمت تاریخی بسیار طولانی در مناطق روستایی و عشایری این استان بوده است.
 
 
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
سلااااام
با تشکر فراوان از مهندس باقری و معاونت محترم صنایع دستی استان و همکاران گرامیشون،دست مریزاد،به خاطر ثبت این سنتهای اصیل و ارزشمند به نام استان،دغدغه این روزهای زنان و مردان لر با همجمه ای که قشقاییها ایجاد کرده بودن رو با ثبت لباسها به آرامش مبدل کردید،درود بر شما
احسان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
واقعا دستتون درد نكنه و خسته نباشين،اين مشت محكمى بود بر دهان كولى هايى كه ادعا ميكردن اين لباس لرى نيست و لباس قشقاييه،بعد از اين ميخوان چه ادعاى دروغين ديگه اى كنن.
کور لور لورستاتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
دستتون درد نکنه تو این یک سال اخیر شاهد دست درازی ......به فرهنگ لور و لورستان بودیم ولی شکر خدا با همت مسیولین لور مشت محکمی به دهن ...... زدیم جالبه قشقاییا میگن لورها مهاحرند و ما سنت اونها رو دزدیدیم
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار