مهدی غیب الهی افزود: علت کاهش تولید تداوم 2دهه پدیده خشکسالی ، افت سطح آب های زیرزمینی ، تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصول کم آبخواه است .
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه متوسط عملکرد این 2 محصول هفت تن و در بعضی از باغ ها تا 10تن در واحد سطح بود.
وی ارقام مرغوب هلو را زعفرانی ، انجیری و بومی پاییزی به عنوان بخشی از میوه های سر درختی ابرکوه ذکر کرد.
غیب الهی ایجاد صنایع فرآوری را کلید توسعه بخش کشاورزی شهرستان دانست و افزود: ایجاد چنین واحدهایی علاوه بر اشتغالزایی و رونق اقتصادی از ضایعات میوه جلوگیری می کند.
به گفته وی سالانه در شرایط عادی از هشت هزار هکتار باغ های ابرکوه 45 هزار تن انواع محصول سردرختی تولید و روانه بازار مصرف می شود.
وی به توانمندی های ابرکوه به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی استان یزد اشاره کرد و یادآور شد: این شهرستان از لحاظ تولید محصول زراعی و باغی مقام نخست و در تولید محصول دامی در رتبه دوم قرار دارد.
به گفته غیب الهی با توجه به محدودیت منابع آبی و با هدف بهره وری بیشتر و افزایش درآمد کشاورزان تاکنون در سه هزار هکتار اراضی طرح آبیاری نوین بارانی و قطره ای اجرا شد .
در حال حاضر هفت هزار و 500 خانوار ابرکوهی با کشت انواع محصول زراعی و باغی در 15هزار هکتار اراضی بخشی از هزینه های زندگی خود را تامین می کنند.