با انجام 900 هکتار جنگل کاری در البرز

البرز به روزهای باغ شهری گذشته، نزدیک می شود

تنها طی سال گذشته 500 هکتار در کرج و ساوجبلاغ، 120 هکتار در طالقان و 280 هکتار در دیگر شهرستان های البرز جنگل کاری شده است.
کد خبر: ۴۷۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴ 13 June 2015
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به اینکه طی سال گذشته 70 هکتار از اراضی منابع طبیعی در این استان دچار حریق شده است گفت: در سال گذشته 900 هکتار از اراضی مستعد در این استان جنگل‌کاری شده است.
حسین میررجبی ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: باید مدیریت درستی در منابع طبیعی داشته باشیم و با انجام اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز حریق در جنگل‌ها شویم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اقداماتی که در استان البرز در دست انجام است توسعه جنگل‌کاری است که در این راستا طی سال گذشته 900 هکتار از اراضی مستعد در این استان جنگل‌کاری شده است.
این مسئول افزود: طی سال گذشته جهش بسیار خوبی را در بحث توسعه جنگل در البرز داشتیم که از این میزان 150 هکتار از این جنگل‌کاری‌ها در ساوجبلاغ، 500 هکتار در کرج و 120 هکتار در طالقان و مابقی در دیگر شهرستان‌های استان البرز انجام شده است.
میررجبی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح‌هایی که در این استان در دست انجام است اجرای طرح مطالعاتی شناسایی اراضی مستعد برای جنگل‌کاری را داریم که با اجرای این طرح زمین‌های مستعد در زمینه توسعه جنگل‌کاری شناسایی شده و جنگل‌کاری‌ها در آنها انجام می‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در بخشی دیگر از سخنان خود از احیای 14 هکتار از زمین‌های منابع طبیعی این استان خبر داد و گفت: در این راستا همچنین نهالستان بزرگ محمدشهر نیز احیا شد و 3 میلیون نهال در این نهالستان تولید شد که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نظر داریم امسال تولید نهال در این نهالستان را به پنج میلیون نهال برسانیم.
میررجبی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما در بحث مقابله با متصرفان زمین‌ها و برخورد با زمین‌خواران است افزود: در این راستا طی سال گذشته 160 هکتار از زمین‌های تصرف شده، ‌رفع تصرف شد.
به گفته وی از ابتدای سال جاری تا کنون نیز 10 هکتار از زمین‌های متصرف شده نیز در استان الیرز رفع تصرف شد و با متصرفان برخورد قانونی صورت گرفت.
این مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وجود پدیده ریزگردها در کشور و استان البرز بیان داشت: از مهمترین دلایل بروز پدیده ریزگردها خشک شدن تالاب‌ها و احداث بی‌رویه سدها است.
میررجبی افزود: در این راستا نیز باید اقدامات ملی صورت گیرد تا شاهد از بین رفتن این پدیده که تخریب کننده محیط زیست است،‌باشیم.
وی در ادامه سخنان خود بر ارتقای اعتبارات به بحث منابع طبیعی در استان البرز تأکید کرد و ادامه داد: ارتقای فعالیت‌های منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی یکی از مهمترین وظایف ما است که باید به درستی صورت گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی استان البرز یکی از اقداماتی که این اداره کل از اعتبارات سال 93 در دست انجام دارد را خرید چهار دستگاه خودرو آتش‌نشانی عنوان کرد و ادامه داد: امیدواریم ظرف یک ماه آینده این تعداد خودرو به ناوگان آتشنشانی منابع طبیعی این استان افزوده شود.
میررجبی خاطرنشان کرد: البته ما با توجه به مناطقی که داریم امکان اینکه بخواهیم این ادوات را به مکان‌های دچار حادثه دیده اعزام کنیم را نداریم لذا تنها بحث مشارکت‌های مردمی می‌تواند در بسیاری از امور راهگشای حل مشکلات باشد.
وی تأکید کرد: در بحث اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع تنها نیروهای این سازمان نمی‌توانند موثر واقع شوند لذا نیروهای مردمی به عنوان یکی از مهمترین پایه‌های اصلی برای اطفای آتش‌سوزی‌ها است.
این مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود به توسعه صندوق منابع طبیعی در این استان اشاره کرد و گفت: این صندوق 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که یکی از مهمترین اقدامات در این استان برای ارتقای فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری محسوب می‌شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در اشتهارد و نظرآباد بیشترین اراضی بیابانی را داریم گفت: در این راستا در حال ترسیم نقشه‌هایی برای شناسایی دقیق بیابان‌ها در استان البرز هستیم.
میررجبی با اعلام اینکه تا کنون 11 هزار هکتار بیابان را احیا کرده‌ایم، ‌افزود: مقابله جدی با بیابان یکی از مهمترین برنامه‌های این اداره کل است.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
وبگردی
آخرین اخبار