شنا تفریح سالم و پرخطر بوشهری‌ها

یکی از تنها تفریحات مردم استان بوشهر به ویژه در فصل تابستان، شنا در کانال‌های آبیاری و یا در سواحل است که این تفریحات همواره با مشکلات و خطراتی برای مردم همراه بوده است.
کد خبر: ۳۴۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳ 13 May 2015
تابناک بوشهر: استان بوشهر یکی از نقاط گرم کشور است که حدود هفت ماه از سال، هوای نسبتا گرم را دارد و حدود پنج ماه نیز هوا به شدت گرم است که تفریحات آبی در این ایام جایگاه ویژه‌ای دارد.

شنا یکی از تنها تفریحات مردم استان بوشهر در فصل تابستان است که مردم نقاط مختلف استان با حضور در سواحل و یا نهرها و رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری استان ساعاتی را به شنا مشغول می‌شوند.

با توجه به اینکه در استان بوشهر تعداد استخرهای شنا بسیار محدود است و بخش قابل توجهی از مردم استان به این استخرها دسترسی ندارند، شنا در سواحل و یا نهرها و رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری بیش از استخرها است.

شنا در محل‌هایی که هیچ زیرساختی برای شناکردن در آن ایجاد نشده است، همواره با خطراتی همراه است و گاها باعث تلخ شدن شادی جوانان در این تفریحات می شود.

عدم آشنایی به فنون شنا در دریا باعث می‌شود تا هر ساله شاهد مرگ و میر تعداد زیادی از هموطنان در سواحل استان بوشهر و دیگر سواحل کشور باشیم.


رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری نیز به علت داشتن آب شیرین، در فصل تابستان به وفور برای شنا استفاده می‌شوند که عمق بالا و سرعت زیاد آب در برخی از این کانال‌ها باعث مرگ افرادی می‌شود که تسلط کافی به فنون شنا ندارند.

این روزها هوا در استان بوشهر گرم و گرم‌تر می‌شود و اقبال مردم و به‌ویژه جوانان برای شنا بیشتر می‌شود و شاهد ازدحام بیشتری در سواحل و همچنین در کنار رودخانه‌ها و کانال‌های آب هستیم.

این افزایش اقبال به شنا باعث می‌شود که حوادث ناشی از شنا در این مکان‌ها نیز بیشتر شود و همواره خبرهای تلخی از مرگ افراد و به ویژه جوانان در این مناطق به گوش می‌رسد.

مرگ در آب به‌علت عدم آشنایی به فنون شنا

رئیس اورژانس و فوریت های پزشکی شهرستان دشتستان در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه هر ساله شاهد مرگ تعداد زیادی از جوانان در هنگام شنا هستیم و نیاز است که خانواده‌ها نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

محمد علی دهقان اضافه کرد: در فصل گرما جوانان اشتیاق زیادی برای شنا در کانال‌های آبیاری دارند و بسیاری از جوانان به علت عدم آشنایی با فنون شنا در رودخانه ها و کانال‌های آبیاری جان خود را از دست می‌دهند.

وی بر لزوم آگاه‌سازی جوانان با خطرات شنا در رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری تاکید کرد و ادامه داد: خانواده‌ها باید فنون شنا را به فرزندان خود یاد دهند و همچنین از ورود آنها به محل‌های شنا ممنوع جلوگیری کنند تا مشکلات این چنینی پیش نیاید.

رئیس اورژانس و فوریت های پزشکی شهرستان دشتستان افزود: طی یک هفته گذشته دو نفر در رودخانه‌ها و کانال‌های ابیاری شهرستان دشتستان جان خود را از دست دادند و خانواده‌های خود را داغدار کردند.

وی گفت: در ایام نوروز نیز چند نفر در رودخانه‌ها و کانال‌های آبیاری این شهرستان غرق شدند.

شنا در دریا نیازمند دانستن فنون شنا و توان جسمانی است

مسئول فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ کنگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه تعدادی از جوانان جان خود را به علت شنا در دریا از دست می‌دهند که عامل مهم بسیاری از این مرگ‌ها بر اثر بی‌اطلاعی از وضعیت محل شنا کردن و همچنین نداشتن فنون شنا در دریا است.

هادی صادق به تفاوت‌های شنا در آب دریا و شنا در آب استخر اشاره کرد و افزود: آب دریا شور است و با برخورد به سر و صورت افراد، تمرکز شناگران را از بین می‌برد و در صورت ورود به نای و ریه فرد، سرفه‌های شدیدی ایجاد می‌کند که شنا کردن را غیر ممکن می‌کند.

مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان با تاکید بر لزوم توجه به تابلوهای «شناممنوع»، خاطرنشان ساخت: افرادی که در اعماق 1.5 متر به بالا می‌خواهند شنا کنند، باید هم فنون شنا را خوب بدانند و هم اینکه توان جسمانی خوبی داشته باشند که بتوانند شنا کنند.

توصیه‌هایی برای هنگام مواجهه با افراد غرق‌شده

وی با تاکید بر اینکه شنا در دریا حتما باید در محل‌های مشخص‌شده و شناخته شده برای افراد باشد، افزود: ورود آب به ریه‌ها و اسپاسم گلو از مهمترین عوامل مرگ بر اثر غرق‌شدگی است که در صورت نجات افراد در حال غرق شدن، باید فوری با اورژانس تماس بگیریم.

صادق افزود: هنگامی که فردی در هنگام غرق شدن است، باید فوری اورژانس را خبر کنیم و تا جایی که امکان دارد خودتان به داخل آب نروید و یک شاخه درخت و یا طناب را به وی نزدیک کنید تا از این طریق از آب بیرون کشیده شود؛ ولی در صورتی که وی بیهوش شده باشد، باید شخصا برای نجات وی اقدام کرده و وارد آب شویم.

وی با بیان اینکه پس از بیرون کشیدن فرد از آب باید وی را روی زمین خوابانده و آب را از بدن وی خارج کنیم، ادامه داد: در صورتی که فرد تنفس ندارد، باید به وی تنفس مصنوعی بدهیم و در صورتی که نبض ندارد باید ماساژ قلبی را انجام دهیم.

لزوم ساخت استخر و شناگاه‌های متعدد در بوشهر

عامل اصلی غرق شدن جوانان بوشهری، نبود محل مناسب برای شنا در کنار دریا و همچنین کانال‌ها و رودخانه‌ها است که مسئولان باید جوانان بوشهری را بیشتر دریابند.

محل‌هایی باید در کنار سواحل و همچنین کانال‌های آبیاری مشخص شود و تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب برای شناکردن افراد فراهم شود تا مشکلات جوانان به حداقل برسد.

در شهرهای مختلف نیز باید استخرهای استاندارد برای استفاده جوانان استان بوشهر ساخته شود تا جوانان به ویژه در فصل تابستان بتوانند از این تفریح سالم لذت ببرند.

البته خانواده‌ها نیز باید فرزندان خود را به خوبی با خطرات شناکردن در محل‌های ممنوعه و خطرناک آشنا کنند و کنترل بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار