بهزاد شهبازی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه با اشاره به اینکه امروز ۲۷ آذر روز مبارزه با خشونت و افراطیگری نامگذاری شد ه است،اظهار کرد: دنیا و از جمله جهان نیز به بازبینی ساختارهای خود و از همه مهمتر ساختار، خانواده دارد. خانواده به عنوان یک سیستم حیاتی، پایهایترین نهاد یک جامعه است که کارکردهایی را به عهده دارد.
وی افزود: فرو پاشی خانواده چه از یک غفلت کوچک در مورد اعضای خود و چه تا حد اعمال خشونت، صدمه جبران ناپذیر بر پیکره اوست و پیامدهایی در ابعاد روانی_ اجتماعی، هم به تک تک افراد خانواده و هم به کل جامعه میرساند که هزینههای زیادی را در بر دارد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، تصریح کرد: کودکان و سالمندان جز گروههای آسیب پذیر جامعه بشمار میآیند، لذا در برخورد با آنها باید جوانب را در نظر بگیریم و رفتاری به دور از خشونت از خود نشان دهیم؛ چرا کودکان در خانوادههای که نابسامان و بدکارکرد در معرض آسیب جدی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به تاثیر خشونت در بنیان خانواده بیان کرد: در خانوادههای که برای کودکان جایی برای بازی، درس، مدرسه و حتی محبت والدین در نظر گرفته نشود، این کودکان به جمع "کودکان خیابان " ملحق و مجبور به انجام کار در خیابانها و یا کارگاههای غیر استاندارد میشوند.
شهبازی با بیان اینکه سازمان بهزیستی متولی امر کنترل خشم و کاهش آسیبهای است، اضافه کرد: در بدترین حالت ممکن بدلیل بی خانمانی این کودکان آنها مجبور به زندگی در خیابان میشوند و در معرض انواع آسیبهای اجتماعی از سوءاستفادههای جنسی تا فروش و جابجایی و سوء مصرف مواد مخدر قرار میگیرند و یا وارد گروهای گنگ، بزهکار، گروهای مجرم زیر زمینی و سازمانیافته میشوند و برچسب بزهکار میگیرند و نتیجه آن آینده شومی است که در انتظار آنها خواهد بود.
وی با بیان اینکه در برخورد با سالمندان باید جوانب احتیاط را رعایت کنیم و عاری از هر خشم و افراط گری باشیم، افزود: سالمند آزاری با توجه به تغییر ساختار جامعه از سنتی به مدرن و کاهش روابط عاطفی، کاهش احساس تعلق، تعهد و مسئولیت پذیری در بین اعضای خانواده در عصر حاضر بسیار مشهود است.
مدیرکل بهزیستی استان در پایان تصریح کرد: ساختار خانواده گسترده ساختاری است که در آن اهمیت ریش سفیدان مشهود و غیر قابل انکار است؛ تقریبا دو نسل یا حتی سه نسل را در خود جای میداد، جای خود را به زندگی هستهای و تک نسلی داده است یعنی پدر و مادر و فرزندان، در این خانوادهها جایی برای سالمندان در آن تعریف نشده است و انبان تجربه سالمندان با این تغییر سریع جامعه و عصر مدرنیته و الکترونیک کارایی ندارد و به مدد خانواده نمیآید.
انتهای پیام/س