یونس امیری در گفتوگو با خبرنگار
تابناک کرمانشاه، با اعلام این مطلب اظهار کرد: با توجه به تاکید ویژه استاندار کرمانشاه برای فراهم کردن مقدمات و برقراری خدمات بهتر در اربعین امسال، جلسات جداگانه و متعددی طی ۲ هفته کاری، برای هماهنگی های لازم انجام شد.
وی افزود: از قبل برای پیشبینی مشکلات احتمالی و برخی کاستیها و نواقص و نیاز سنجی منطقهای و راهکارهای مرتفع کردن آنها با مجموعههایی مانند قرارگاه رمضان، حشدالشعبی، ساداتیفر سرکنسول ایران در کربلا، سیدقاسم المعموری نماینده استاندار دیالی در امور اربعین، مسئولان مواکب استان دیالی، متنفذین و موثرین عشیره بنیتمیم و آل طبره و زرگوش و مسئولان حمل و نقل عام و خاص دیالی، مدیر و معاون مرز منذریه، فرمانده حرص الحدود، مشاور رئیس هیأت منافذ عراق در عملیات اربعین برقرار شد و رایزنیهای لازم به عمل آمد.
دستیار و مشاور استاندار کرمانشاه در امور عراق تصریح کرد: در طول ایام اربعین نیز با استقرار در مرز خسروی و منذریه، باز هم جلسات متعددی با مدیر و معاون مرز و مسئولین مرزی و برخی مسئولین مواکب دیالی و خانقین برگزار و انجام امورات مربوط به اربعین تسهیل شد.
وی پیرامون اقدامات انجام شده عنوان کرد: یکی از موارد انجام شده توافق برای استقرار حداکثری مواکب در مرز منذریه با توجه به ظرفیت مرز بود و در همین راستا حدود ۲۰ موکب از ابتدا تا انتهای پایانه منذریه با ظرفیت سرویس بهداشتی، محل برگزاری نماز، پذیرایی مناسب مستقر شد.
امیری تشریح کرد: همچنین توافق مناسبی با نیروهای حشدالشعبی برای تامين امنیت مسیر از مرز خسروی تا بغداد و همچنین استقرار نیروهای کمکی و انتظاماتی در داخل پایانه و ترمینال بیرون پایانه به استعداد حدود ۵۰۰ نفر انجام شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این هماهنگیهای لازم میان مواکب بزرگ و دارای قابلیت با مواکب کوچکتر و بررسی شرایط تجمیع و استقرار آنها در کنار یکدیگر به منظور تقویت مواکب برای سرویسدهی انجام شد که به تامین بهتر نظم و امنیت کمک کرد.
دستیار و مشاور استاندار کرمانشاه در امور عراق، استقرار ۴۵۰ نقطه موکب کوچک و بزرگ در مسیر مندریه تا بغداد از دیگر کارهای انجام گرفته نام برد و گفت: از این تعداد حدود ۱۵۰ موکب در سطح بسیار قابل قبول و ۱۰ موکب آن در تراز خوب با مضیفهای ثابت و ساختمانی و امکان اسکان و شب خوب زوار با جانمایی مناسب در مسیر منذریه تا بغداد مستقر شدند.
وی بیان کرد: با توجه به عدم وجود موکب از خانقین تا بعد از دریاچه حمرین در سال های گذشته، در ۳۵ کیلومتری مرز (سه راه سعدیه) موکب بزرگ و دارای قابلیتهای اسکان و پذیرایی و سرویس غذای گرم و نماز خانه با حمایت حشد الشعبی ایجاد شد.
امیری یادآور شد: این موکبها بسیار مورد توجه و رضایت زائران قرار گرفت و در هر وعده حدود ۵۰ هزار نفر پذیرایی می شدند.
وی اضافه کرد: همچنین با توافقاتی که انجام شد، ۲ ترمینال مناسب با تفکیک جایگاه اختصاصی اتوبوس، مینی بوس، ون و سواری، بعد از پایانه منذریه ایجاد شد و حدود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس و حدود ۷۵۰ دستگاه ون، سواری و مینی بوس در ترمینالهای مذکور مستقر شدند که برای همه شهرهای زیارتی به صورت مستقیم و برای منطقه حسینیه به صورت ۲ سفره، خودرو کرایه وجود داشت و در طول ایام اربعین به زوار ارائه خدمات می کردند.
وی از توافق برای ثابت ماندن کرایههای سال قبل در اربعین امسال خبر داد و گفت: مانند سال گذشته از منذریه تا کاظمین ۱۰ هزار دینار، کربلا ۱۵ هزار دینار، نجف ۲۰ هزار دینار، سامرا ۱۵ هزار دینار تثبیت و رعایت شد.
وی عنوان کرد: طی مذاکره و هماهنگی با دفتر حشدالشعبی و سرکنسول ایران در کربلا و پیگیریهای مستمر، محله الوند در عمود ۵۱۶ بابالبغداد به ترمینالی برای منذریه، باشماق و تمرچین اختصاص داده شد که از عمود ۱۰ باب البغداد اتوبوسهای عراقی به صورت رایگان زوار را تا عمود ۵۱۶ منتقل میکردند.
امیری خاطرنشان کرد: توجه به توافقات بعمل آمده و اطلاع رسانیهای متعدد و فروش بلیط در کربلا و نجف برای مرز منذریه، امسال مرز منذریه از غربت درآمد و در سالجاری این مسیر از رونق بیشتری در مقایسه با سال گذشته برخوردار بود.
وی ادامه داد: در راستای خدمات رسانی بهتر، در حاشیه همایش مواکب دیالی توافق شد که مواکب کارآمد مسیر بغداد تا منذریه تا سه روز بعد از اربعین فعال باشند و دیرتر جمع کنند.
امیری همچنین از تسهیل در بازرسیها در اربعین امسال خبر داد و گفت: در زمینه بازرسی و راهاندازی خودروها و کامیونهای مواکب به عراق تسهیل لازم و هماهنگیهای ضروری را انجام دادیم و علاوه بر این هماهنگی شد در ایستگاههای ایست و بازرسی بین مسیر منذریه و بغداد تسهیل و روانسازی شود. و با هماهنگیهای انجام شده تعداد گیتهای قسمت خواهران و متصدیان این امور بیشتر و کار تسهیل شد.
وی ادامه داد: همچنین در توافق به عمل ِآمد که به تعداد ۱۵ دستگاه با توجه به ظرفیت پایانه منذریه، اتوبوسهای استان البرز جهت انتقال زوار از گیت تا ترمینال منذریه وارد عراق شوند.
امیری در پایان خاطرنشان کرد: برای ۲ روز پایانی قبل از اربعین برای عبور کامیونهای تجاری از مرز و خلوتسازی خسروی گمرک عراق توافق شد که ساعت کاری ۲۰ شب تا ۲۴ شب افزایش یابد و این کار به تسهیل در ترانزیت کالا بسیار کمک کرد.