پیاده‌روی اربعین به یک نماد تمدنی تبدیل شده است

رئیس جامعةالمصطفی گفت: گردهمایی ایمانی میلیون ها انسان در کنار یکدیگر، به یک نماد تمدنی مستحکم مبدل شده است، بنابراین سیاست سکوت و بایکوت اولیه آنان در قبال اربعین به سیاست تخریب و دشمنی در چند سال اخیر مبدل گردید.
کد خبر: ۱۱۸۳۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳ 03 September 2024

به گزارش تابناک قم، حجت الاسلام والمسلمین عباسی در پنجمین سوگواره «حدیث عشق» و دومین یادواره شهدای همنام امام رضا علیه‌السلام استان قم که ظهر دیروز برگزار شد با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالگرد ارتحال پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) و شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) و امام علی بن موسی الرضا(علیه السلام)، اظهار داشت: ما ایرانیان مفتخر هستیم به صورت ویژه از محضر امام رضا(علیه السلام) بهره مند بوده و خدمتگزار و در پناه آن حضرت باشیم. لطف ایشان همراه شامل حال این امت و کشور بوده و است.

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به اهمیت زیارت اربعین حضرت سیدالشهدا(علیه السلام)، خاطرنشان کرد: در برخی از روایات ما صفات اهل ایمان از جمله راستگویی، ورع، امانت‌داری و صداقت ذکر شده است. بدیهی است که ایمان به خدا در رفتار و اخلاق انسان موثر است و اگر این علائم در رفتار فردی دیده نشود لاجرم ایمان او ضعیف و کم فروغ خواهد بود.

وی ایمان را دارای درجاتی دانست که کمال آن دستیابی به ولایت ائمه اطهار(علیهم السلام) است، افزود: امام حسن عسکری در روایتی پنج علامت برای انسان مومن بیان فرموده است. اولین علامت مومن نماز و عبادت است. همواره شیعیان امیرالمومنین(علیه السلام) به عبادت شناخته می‌شدند.

عباسی ادامه داد: دومین نشانه و نماد بیان شده در روایت، زیارت اربعین شهادت اهل بیت(علیهم السلام) به ویژه حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) است که به همه هویت شیعیان گره خورده است. پس از گذشت این همه سال، ما همچنان از همه ظرفیت‌های حادثه کربلا نه خبر داریم و نه از آنها استفاده برده‌ایم و تاکنون تنها جلوه‌هایی از قیام امام حسین (علیه السلام) بر ما آشکار شده است.

وی هویت هر انسان و اجتماعی را با نمادهای آن قابل تشخیص دانست و گفت: امروز در دنیا، فرهنگی رایج شده است که تلاش می‌کند تمام هویت ها را زیر سلطه ارزش‌های تحمیلی خود درآورد و مهم‌ترین هدف آن تهی کردن جوامع از هویت اصلی و جایگزین کردن با هویت جعلی است. در چنین شرایطی، نمادهای هویتی دارای اهمیت دوچندان هستند.

رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: شخصیت انسان دارای هویت ایمانی باید در ظاهر او نمود یابد. در حالی تمدن غربی برخی مراسم و آداب خرافی و موهوم خود امثال هالووین را بر جوانان ما تحمیل می‌کند که اگر کسی احساس شخصیت و هویت درونی داشته باشد، هرگز این رفتارهای غیرعقلانی و غیرمنطقی را نخواهد پذیرفت. ظواهر و پوشش ما باید با هویت اسلامی سازگار باشد.

وی با تاکید بر اهمیت تربیت فرهنگی نوجوان و جوان ایرانی، تصریح کرد: امروز ابزار کار فرهنگی در همه جا توسعه یافته است و اگر غفلت کنیم دچار بحران هویتی خواهیم شد. نگرانی تمدن غربی از مراسم اربعین نیز به همین جهت است، زیرا گردهمایی ایمانی میلیون‌ها انسان در کنار یکدیگر، به یک نماد تمدنی مستحکم مبدل شده است، بنابراین سیاست سکوت و بایکوت اولیه آنان در قبال اربعین به سیاست تخریب و دشمنی در چند سال اخیر مبدل شد.

عباسی در پایان انقلاب اسلامی را پرچمدار تمدنی الهی در برابر تمدن روبه زوال مادی دانست که جز سیاهی و تباهی حاصلی برای بشر نداشته است و بر توجه هر چه بیشتر به نمادهای هویتی همچون زیارت اربعین در این رویارویی تمدنی تاکید کرد.

منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار