۷ نقطه کشور با کمبود مدرسه مواجهند

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه مهاجرت پدیده‌ای است که مدرسه‌سازی را آزار می‌دهد گفت: بر اساس قوانین موجود، در صورت ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی و بیشتر، باید سرانه فضای آموزشی نیز تامین شود در غیر اینصورت احتمال دو شیفته شدن مدارس چنین مناطقی وجود دارد، اما مدارس سه شیفته نداریم.
کد خبر: ۱۱۸۱۰۰۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴ 19 August 2024

به گزارش تابناک قم، حمیدرضا خان‌محمدی در گفت‌وگویی درباره علت دوشیفت شدن مدارس برخی مناطق افزود: بهره‌بردار در حوزه مدرسه‌سازی خود وزارت آموزش و پرورش است که تعداد مدارس دوشیفته را مشخص می‌کند، اما باید به سمتی حرکت کنیم که همه دانش‌آموزان در یک شیفت تحصیل کنند اما بدلیل تراکم جمعیت، امکان دو شیفت شدن برخی مدارس نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل دو شیفته شدن مدارس «مهاجرت» است افزود: در مساکن مهری که در شهرک‌های بزرگ ساخته می‌شود پیش‌بینی لازم برای تامین تعداد کافی فضای آموزشی نمی‌شود.

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در قانون اعلام شده در صورت ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی و بیشتر باید سرانه فضای آموزشی آن تامین شود ادامه داد: در صورت تامین نشدن، امکان دو شیفته شدن مدارس وجود دارد اما مدارس سه شیفته نداریم.

خان محمدی با بیان اینکه مهاجرت پدیده‌ای است که مدرسه‌سازی را آزار می‌دهد گفت: سالیانه یک میلیون جابه جایی انجام می‌شود.  بهارستان استان تهران، استان البرز، قم، حاشیه شهر مشهد، شیراز، ارومیه، تبریز و اصفهان مهاجرپذیرترین شهرهای کشور هستند، همچنین ۷ نقطه کشور مشکلاتی دارند که با کمبود مدرسه مواجه هستند.

وی با بیان اینکه ماموریت سازمان، ساخت، توسعه، تجهیز و ترمیم (مقاوم سازی) است افزود: تامین اعتبار برعهده ما نیست و دولت باید منابع را تامین کند اما املاک مازاد حدودا ۵۰۰ ملک است که کارهای آن انجام شده و پیش بینی می‌شود سالیانه حدود ۴ تا ۸ هزار میلیارد تومان از این محل در صورت تمدید قانون ( تا پایان آبان ماه فرصت است) برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیرین تامین اعتبار شود.

رییس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه تعهدات خیران و کسانی که برای ساخت مدرسه از مالشان می‌گذرند از سه هزار میلیارد تومان به حدود ۱۱.۴ همت رسیده است ادامه داد: ۳۳ هزار کلاس درس به تعداد مدارس کشور افزوده و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

خان محمدی با بیان اینکه مقاوم‌سازی در برنامه ششم آنگونه که باید و شاید تخصیص پیدا نکرد اظهار کرد: با حدود ۱۶۴ موسسه خیریه، سازمان مردم نهاد در حوزه مدرسه سازی همکاری می‌کنیم. همچنین ۱۵ هزار گروه جهادی مدرسه‌ای، دانش‌آموزی، طلاب و بسیج در حوزه بهسازی و شاداب‌سازی طرح شهید عجمیان ما را یاری می‌کنند.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار