به گزارش «تابناک بوشهر» به نقل از ایرنا، خورشید گزدرازی اظهار کرد: با توجه به افزایش رسوب کالا در بندر بوشهر و نیاز به استفاده از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی 2 بوشهر استفاده از این ظرفیت میتواند خدمتی ارزشمند برای تجار و بازرگانان باشد.
وی افزود: طی چند سال گذشته گمرک و بندر بوشهر با رکود شدیدی مواجه بودند اما با تلاشهای مدیران اجرایی استان و همکاری تجار و بازرگانان، رونق به بندر بوشهر بازگشته و اکنون گمرک و بندر بوشهر با حجم بالایی از کالاها در حوزههای صادرات و واردات مواجه هستند.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر تصریح کرد: با رونق حاصل شده و تکمیل شدن ظرفیت محوطه بندر بوشهر ۲۰ شناور با ۵۰ هزار تن کالا در ۴۵ روز در نوبت تخلیه و بارگیری قرار گرفتند.
گزدرازی با ابراز نگرانی از نبود زیرساختهای لازم و استفاده نکردن از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی 2 به عنوان پسکرانه بندر یادآور شد: این احتمال وجود دارد که به دلیل انباشت کالاها و عدم تخلیه بهموقع، برخی شناورها و کالاها به بنادر استانهای دیگر منتقل شوند که این امر میتواند به بازگشت رکود در بندر بوشهر و کاهش رقابتپذیری آن منجر شود.
وی ادامه داد: مصوبه دولت مبنی بر استفاده از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی ۲ بوشهر فرصتی استثنایی برای استان بوشهر است که باید از این ظرفیت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد تا بتوانیم رقابتپذیری بندر بوشهر با سایر بنادر کشور را افزایش دهیم.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر همچنین از تسهیل فرآیند اظهار کالا به گمرک با ثبت درخواست تخصیص ارز خبر داد.
گزدرازی گفت: یکی از دلایل اصلی ماندگاری کالاها در بندر، عدم ثبت سفارش و منشا ارز بود که این امر هزینههای بالای دموراژ را به بازرگانان تحمیل و قیمت کالاها را برای مصرفکننده نهایی افزایش میداد.
وی افزود: با پیگیریهای انجامشده، امکان اظهار کالا با ثبت درخواست تخصیص ارز فراهم شده که باعث تسریع در فرآیند تخلیه و بارگیری در بنادر و گمرکات خواهد شد.
گزدرازی همچنین از کسب رتبه چهارم کشوری شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: استان بوشهر با تعامل خوب میان بخش دولتی و خصوصی توانسته گامهای موثری در بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع اقتصادی بردارد.