به گزارش تابناک آذربایجان شرقی، سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در آیین تجلیل از دبیران کل تشکلهای شاهد و ایثارگر استان گفت: در حال حاضر ۲۲ تشکل مردم نهادِ ایثارگری در سطح استان، شناسایی و سازماندهی شدهاند که در حوزه جامعۀ شاهد و ایثارگر فعالیت میکنند.
علی اکبر سلمانی اظهار کرد: این تشکلها در حوزه فعالیتها و خدمات مربوط به جامعۀ ۱۷۰ هزار نفری ایثارگری آذربایجان شرقی فعالیت دارند و اعضای آنها را خانوادههای بزرگوار شهدا و ایثارگران استان تشکیل میدهند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی تاکید کرد: با توجه به بیانات رهبر فرزانه انقلاب و از آنجا که ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و ترویج سبک زندگی شهدا مهمترین هدف شکل گیری و فعالیت تشکلهای شاهد و ایثارگر است، این تشکلها میتوانند فرهنگ ایثار و شهادت را با تبیین سیره و منش شهدا و ایثارگران، با به تصویر کشیدن سبک زندگی آنها، برای مردم به ویژه نسل جوان الگوسازی کنند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر تشکلهای شاهد و ایثارگر علاوه بر کار فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ظرفیتهای خوبی برای مطالبهگری و پیگیری رفع مشکلات جامعۀ ایثارگری در چارچوب قانون به حساب میآیند، مخصوصاً که بعضی از قوانین حوزه ایثارگری متاسفانه اجرایی نشده است.
سلمانی توضیح داد: بنیاد شهید فقط متکفّل اجرای بخشی از قوانین مرتبط با ایثارگران عزیز است، پیگیری و مطالبهگری برای اجرای قوانین ایثارگری از دیگر بخشهای اجرایی نیز، میتواند توسط تشکلهای شاهد و ایثارگر انجام شود.
وی ادامه داد: تشکلهای شاهد و ایثارگر در اجرایی کردن بسیاری از قوانینی که تصویب شده اما در دستگاههای اجرایی معطل مانده، میتوانند با رایزنی و پیگیری، نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بیان کرد: در چارچوب همین مبانی بود که استفاده از پتانسیل تشکلهای مردم نهادِ علاقهمند به فعالیت در حوزه ایثار و شهادت، در اولویت بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفت و خوشبختانه در آذربایجان شرقی هم گامهای بسیار خوبی در این راستا برداشته شده است.
وی به شناسایی و سازماندهی ۲۲ تشکل شاهد و ایثارگر در آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: به منظور تعامل هدفمند با جامعه ایثار و شهادت و ارتباطِ دو سویه، جلساتی به صورت ادواری، برگزار و از نظرات تخصصی این تشکلها استفاده میشود.
سلمانی افزود: ما همواره خود را نیازمند اخذ مشورت از تشکلهای شاهد و ایثارگر به عنوان سرمایههای عظیم و پشتیبانان اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران میدانیم چون معتقدیم این تشکلها از ظرفیت خوبی برای تحقق ماموریتهای بنیاد شهید برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه تقویت تشکلهای شاهد و ایثارگری از جمله اقداماتی است که توسط ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی دنبال می شود، گفت: ارتقای توانمندی تشکلها و آموزش به این مجموعهها راهبردی است که با مساعدتِ بیش از گذشتۀ دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهیدِ مرکز، در دستورکار قرار خواهد گرفت.
سلمانی خاطرنشان کرد: تداوم برگزاری جلسات مستمر با این تشکلها و نیز کمک به تشکیل جلسات مشورتی با نمایندۀ محترم ولیفقیه در استان، استاندار محترم و مدیران محترم دستگاههای اجرایی نیز از دیگر برنامههای پیشرو در همین رابطه خواهد بود.
وی به مقولۀ مشارکتهای مردمی هم اشاره و اظهار کرد: در این زمینه هم اقدامات متنوع و گستردهای در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی، برنامهریزی و اجرا شده که عصر امروز شاهد به بار نشستن یکی این تلاشها خواهیم بود که در جریان آن کلنگ ساخت اولین مدرسۀ حاج محمدولی نصیبی، آزاده و جانباز سرافراز ۴۰درصد دوران دفاع مقدس، در سیس شبستر به زمین زده خواهد شد.
وی مطرح کرد: خیّرانِ شاهد و ایثارگری که به جز هشت سال رشادت در دوران دفاع مقدس، اکنون از مال و اموال خود برای ساخت مدرسه، مسجد، کمکهای مومنانه، حوزۀ سلامت، صندوقهای قرضالحسنه و غیره استفاده میکنند، یک گام که نه، بلکه چندین گام از مردم عادی جامعه، در این راه جلوتر هستند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی ادامه داد: این خیّرین بزرگوار از موهبتی که خداوند در اختیار آنان قرار داده است بهدرستی بهره میبرند و از توانایی مالی خود برای دستگیری و شرکت در امور فرهنگی، اجتماعی، دینی و امور خیر کمک میگیرند که ستودنی و مایۀ مباهات است.
وی اظهار کرد: در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، با ساماندهی خیّرانِ شاهد و ایثارگر به دنبال این هستیم تا بتوانیم از توانمندی این انسان های نیک اندیش، حداکثر بهره را ببریم که در این مسیر، از پشتیبانی و حمایت بیش از گذشتۀ ستاد مرکز و به ویژه دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بینیاز نیستیم.