به گزارش تابناک قم، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری و از آنجایی که دولت سیزدهم با شهادت رئیس جمهور به انتهای عمر خود رسید و کشور در وضعیت ویژه ای قرار گرفت، زمان آغاز به کار دولت چهاردهم برای بسیاری سوال برانگیز شده است.
بر اساس قوانین، شروع به کار دولت در کشورمان نیازمند انجام مقدماتی از جمله برگزاری مراسم تنفیذ و همچنین اجرای مراسم تحلیف است که اولی وفق قانون اساسی از جمله وظایف و اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است و تا انجام نشود، اجرای مراسم تحلیف ممکن نیست.
البته در مورد خاص مسعود پزشکیان، یک نکته مهم دیگر را هم باید مدنظر قرار داد؛ اینکه وی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دوازدهم شورای اسلامی است و از این رو میبایست پیش از حضور در جایگاه ریاست جمهوری، از این سمت، یعنی نمایندگی مجلس استعفا دهد؛ فرآیندی که میبایست تابع قوانین داخلی مجلس به انجام برسد.
آن گونه که در آیین نامه داخلی مجلس (مواد ۹۰ تا ۹۳) آمده است، هر نمایندهای که بخواهد از مجلس برود، باید استعفایش را تقدیم هیات رئیسه نماید و بعد این استعفا در صحن عمومی مطرح شده و به رای گذاشته شود. روال جلسه هم به این صورت است که فرد مستعفی یا یک نماینده از طرف وی تقاضای استعفا را مطرح میکند و سپس این تقاضا به رای مجلس گذاشته میشود.
البته اگر نمایندهای با این استعفا مخالفت داشته باشد، به طرح دلایل مخالفتش میپردازد و بعد از آن از مجلس رایگیری میشود. اتفاقی که بعید است در فرایند استعفای پزشکیان رقم بخورد چراکه دلیل ترک مجلس از جانب او، عهدهدار سمت ریاست قوه مجریه است که با آرای مردم و در نتیجه پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری حاصل آمده است.