سلامت کامل روغن‌ها 10سال طول می‌کشد

رئیس سازمان غذا دارو با اشاره به اینکه 10 سال دیگر طول می‌کشد تا اسید چرب ترانس روغن‌ها کاملاً صفر شود، گفت: در ایران مشکل دسترسی به غذا نیست، بلکه معضل پرخوری است به طوری که ایرانیان 2 برابر نمک و 20 درص بیشتر روغن و شکر مصرف می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۰۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸ 12 October 2015
رسول دیناروند در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا  مصادف با 16 اکتبر (25 مهر) درباره امنیت غذایی در ایران اظهار کرد: محور روز جهانی غذا در سال جاری در زمینه امنیت و تامین غذاست، به طوری که کشاورزان به صورتی آموزش‌ها را فرا گیرند که از سموم به صورت نابه‌جا استفاده نکنند تا امنیت غذایی به خطر نیفتد. 

وی ادامه داد: در ایران مشکل دسترسی عادلانه به غذا وجود ندارد، البته بخش بسیار محدودی از مردم که کمتر از 4 درصد است، مشکلاتی در زمینه غذایی دارند که وزارت رفاه برنامه‌های جامعی را فراتر از حتی این 4 درصد برای تامین امنیت غذایی به اجرا درآورده است. 

رئیس سازمان غذادارو ادامه داد: بیشترین نگرانی در زمینه غذا در ایران مربوط به تامین غذای سالم است و همچنین نگرانی نسبت به مصرف زیاد غذا در بین ایرانیان است، به طوری که مردم ما به طور میانگین 20 درصد کالری بیشتری نسبت به نرم تغذیه‌ای مصرف می‌کنند. 

دیناروند در ادامه این مسئله توضیح داد: مثلا مردم ما 20 درصد شکر بیشتر از حد مطلوب مصرف می‌کنند و یا دو برابر از حد مطلوب بیشتر نمک استفاده می‌کنند و در نهایت در زمینه مصرف روغن نیز نسبت به حد مطلوب ایرانیان 20 درصد افزایش مصرف دارند. 

وی همچنین درباره حدنصاب اسید چرب ترانس در روغن‌ها عنوان کرد: با وجود اینکه طی 10 سال گذشته درصد اسید چرب ترانس در روغن‌ها بسیار کاهش یافته است ولی هنوز به حد مطلوب نرسیده است و 10 سال دیگر طول می‌کشد تا اسید چرب ترانس روغن‌ها صفر شود. البته در طرح و برنامه‌ بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت یکی از اهداف کنترل و به صفر رساندن اسید چرب ترانس در روغن‌ها است. 

رئیس سازمان غذا دارو در ادامه و در پاسخ به پرسشی در زمینه هم‌پوشانی و یا همکاری‌های سازمان غذادارو با نهادهای مرتبط با امنیت غذایی در کشور که از سال‌ها پیش اختلافات و حواشی وجود داشته است، عنوان کرد: علی‌رغم تمام حواشی که وجود داشت نگاه دولت در همگرایی برای تامین امنیت سلامت غذایی است و همکاری‌ها بین سازمان غذادارو، دامپزشکی و جهاد کشاورزی منسجم‌تر و بیشتر شده است، البته هنوز به شرایط مطلوب نرسیده‌ایم ولی وضعیت بهتر شده است.

دیناروند در خاتمه خاطرنشان کرد: بنابراین حمایت‌های دولت در زمینه امنیت سلامت غذایی بیشتر شده است و سازمان‌ها نیز در این باره عملکردشان راسخ‌تر شده است. کما اینکه ما نیز حامی تولید و صنعت ملی کشورمان هستیم تا به اشتغال نیز ضرر وارد نشود ولی هرجا که سلامت مردم به خطر بیفتد ما طبق وظایفمان عمل می‌کنیم ولی در مجموع اعتراضات و دعواهای دولتی در حوزه امنیت غذایی نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است.
منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار