معاون فرهنگی شهرداری شیراز خبر داد

ویژه برنامه های «هفته شیراز»، از تعویض قرآن دروازه تا رونمایی سمفونی و حضور سفرا در شهر فرهنگ و ادب

گروه استان ها-رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز از تدارک برنامه‌های به مناسبت هفته شیراز خبر داد وگفت: در آن علاوه بر آیین‌های سنتی و رونمایی‌های هنری، شاهد حضور نمایندگان کشورهای مختلف نیز خواهیم بود.
کد خبر: ۱۱۹۹۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸ 01 May 2025

ویژه برنامه های «هفته شیراز»، از تعویض قرآن دروازه تا رونمایی سمفونی و حضور سفرا در شهر فرهنگ و ادب

به گزارش تابناک از فارس؛ محمدعلی چوبینی صبح امروز، در نشست خبری با اشاره به اینکه امسال با فرارسیدن پانزدهم اردیبهشت، روز شیراز،با دهه کرامت سالروز حضرت شاهچراغ(ع) همزمان شده است اظهار داشت: در روز چهاردهم اردیبهشت، آیین غبارروبی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) توسط مدیریت شهری انجام و در پانزدهم اردیبهشت، برنامه ویژه «گنج پنهان» با محوریت رونمایی از قرآن نفیس کتابت شده و پس از آن، مراسم تعویض قرآن دروازه قرآن با حضور جمعی از نخبگان هنری، فرهنگی و مسئولان برگزار می شود.

معاون فرهنگی شهردار شیراز از رونمایی از سمفونی شیراز و تجلیل از هنرمندان پیشکسوت در طول این هفته خبر داد و تصریح کرد: یکی از نکات قابل توجه در هفته شیراز، میزبانی از میهمانان خارجی از کشورهای گوناگون خواهد بود که نشان از رویکرد بین‌المللی این رویداد دارد.

چوبینی همچنین از افتتاح کوشک واقع در میان بوستان بعثت، که یک بنای میراثی در حال مرمت و مرکز شیرازشناسی است، به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این ایام یاد کرد و گفت: دانشنامه جامع شیراز با قریب به هفده جلد نیز در همین مراسم رونمایی می‌شود. در روز هجدهم اردیبهشت نیز شاهد افتتاح پروژه‌هایی نظیر باغ اتیسم و کلنگ‌زنی آمفی تئاتر روباز با ظرفیت بیش از سه هزار نفر خواهیم بود.

وی در ادامه به تشریح برنامه‌های حوزه هویت شهری پرداخت و افزود: از سال گذشته، توجه ویژه‌ای به هویت اصیل شیراز شده است که از جمله این اقدامات می‌توان به تدوین نقشه راه مرکز شیرازشناسی، آغاز اجرای طرح فاخر «شهر من» و رونمایی از کتاب «شیرازمون» اشاره کرد.

به گفته چوبینی، با وجود ظرفیت‌های عظیم و متعدد شیراز، این شهر برای بسیاری از افراد، حتی شهروندانش، ناشناخته مانده است. این در حالی است که طبق نظرسنجی انجام شده در میان نخبگان، هفتاد درصد آنان اطلاعات عمومی کافی در مورد شهر شیراز نداشتند. لذا، معرفی این گنجینه به نسل فعلی و آینده از اهداف اصلی برنامه‌های هفته شیراز است.

معاون فرهنگی شهردار شیراز با اشاره به جوایز ارزنده در نظر گرفته شده برای مسابقه «شیرازمون»، اظهار داشت: اهدای ۱۱۷ دستگاه دوچرخه و جوایز دیگر به مناسبت یکصد و هفدهمین سالگرد تأسیس بلدیه، بخشی از این جوایز است.

چوبینی با تأکید بر تقارن این ایام با دهه کرامت، از برگزاری جشن باشکوهی با حضور سه هزار دختر بی‌سرپرست در باغ عفیف‌آباد خبر داد و افزود: در ادامه، رویدادهای متنوعی در اماکن گردشگری، نمایشگاه‌های نقاشی خط در معابر عمومی و تورهای رایگان شیرازگردی برگزار خواهد شد.

وی همچنین از برگزاری شب شعر طنز «شهرخند» با محوریت فرهنگ شهروندی در باغ دلگشا در نوزدهم اردیبهشت و شب شعر ملی با حضور شاعران فارسی زبان خارجی و برجسته کشور در باغ ارم در بیست و یکم اردیبهشت خبر داد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در ادامه از بهره‌برداری از فاز اول موزه این کلان‌شهر در ساختمان قدیمی شهرداری خبر داد و اظهار داشت: رویدادهای مختلفی به مناسبت هفته شیراز در فرهنگسراهای سطح شهر برگزار می‌شود و از نوزدهم تا بیست و دوم اردیبهشت، به مدت چهار شب، جشن‌های ویژه‌ای در باغ عفیف‌آباد اجرا خواهد شد.

رونمایی از ۱۷ سردیس نخبگان شیراز در باغ ارم

چوبینی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم در راستای تقویت هویت شهری شیراز، ساخت ۱۷ سردیس از مشاهیر و نخبگان این شهر است که موفق به کسب جایزه علامه قطب‌الدین شیرازی شده‌اند. این سردیس‌ها به زودی در باغ ارم نصب و رونمایی خواهند شد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز از برگزاری رویدادهای ورزشی متنوع در هفته شیراز نیز خبر داد و افزود: اجرای رویداد کراس فیت با حضور قهرمانان مطرح کشوری در کنار ارگ کریم‌خان زند، برگزاری تور دوچرخه‌سواری در بافت تاریخی شیراز و مراسم پیاده‌روی با حضور اساتید، هنرمندان و دانشجویان در روز بیست و سوم اردیبهشت در باغ ارم از دیگر برنامه‌های این ایام است.

چوبینی با تأکید بر اهمیت داده‌کاوی در توسعه فرهنگی شهر، از راه‌اندازی مرکز پایش فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز در هفته شیراز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این مرکز با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها، نخبگان و فناوری‌های نوین تحلیل داده، الگویی نوین از حکمرانی فرهنگی مبتنی بر «داده و خرد جمعی» را معرفی کند و گامی مؤثر در راستای تبدیل شیراز به پایتخت فرهنگی ایران اسلامی باشد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز در ادامه به موضوع فضاسازی شهری در مناسبت‌های مختلف پرداخت و با اشاره به هزینه‌بر بودن آذین‌بندی تمام شهر، از فضاسازی در میادین اصلی شهر خبر داد.

چوبینی با تأکید بر لزوم مشارکت تمامی نهادها در برگزاری هرچه باشکوه‌تر هفته شیراز، به ظرفیت‌های گردشگری متعدد این شهر اشاره کرد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در پایان از تبلیغات روز شیراز بر روی بیلبوردهای شهرهای اصفهان، یزد، قم، تبریز و مشهد و اجرای ویدیومپینگ روز شیراز در تهران خبر داد.

رئیس اداره گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز،نیز فلسفه وجودی هفته شیراز را ایجاد جاذبه و کمک به افزایش ماندگاری گردشگران دانست و بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و برگزاری رویدادهای متنوع در این راستا تأکید کرد.

علی نیری، هفته شیراز را فرصتی برای بازشناسی و بازمعرفی کلان‌شهر شیراز دانست و حضور بیش از ده کشور خارجی در این رویداد را یک دستاورد مهم ارزیابی کرد.

وی همچنین از برگزاری نشست ۳۰۰ نفر از دانشجویان خارجی دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی با شهردار این کلان‌شهر خبر داد و این دانشجویان را به عنوان سفیران شهر در معرفی ظرفیت‌های شیراز مؤثر دانست.

برچسب ها: روز شیراز
آخرین اخبار