کمبود آب عمده مشکلات کشاورزی ملایر

معاون جهاد کشاورزی ملایر تغییرات اقلیم، سرمازدگی، کمبود آب و مدیریت نادرست را مهم‌ترین مشکلات بخش کشاورزی ملایر برشمرد.
کد خبر: ۱۴۴۵۰
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶ 17 March 2015

معاون جهاد کشاورزی ملایر تغییرات اقلیم، سرمازدگی، کمبود آب و مدیریت نادرست را مهم‌ترین مشکلات بخش کشاورزی ملایر برشمرد.

به گزارش فارس ؛ از ملایر حجت‌الله مصطفوی در چهارمین کارگاه تخصصی انگور و کشمش دانشگاه ملایر با بیان اینکه از 20 هزار هکتار باغات ملایر 10 هزار هکتار زیر کشت انگور است اظهار داشت: در حال حاضر 27 هزار بهره‌بردار در این زمینه فعالت دارند.

وی میانگین میزان برداشت انگور از باغات این شهرستان را به طور متوسط 22 تن در هر هکتار برشمرد و گفت: سالانه 220 هزار تن انگور در ملایر تولید می‌شود.

معاون جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: وجود پژوهشکده انگور و کشمش در شهرستان ملایر و برگزاری کارگاه‌ها و همایش‌های آن، به آرامی باغداران ما را وارد عرصه علمی کرده است.

 وی تصریح کرد: تاثیرات مثبت و موثر این پژوهشکده و یافته‌های علمی را به وضوح می‌توان در مسائل علمی و جدیدی که کارشناسان جهاد کشاورزی مطرح می‌کنند، مشاهده کرد.

مصطفوی تغییرات اقلیم، سرمازدگی، کمبود آب و مدیریت نادرست کشاورزی را از مشکلات کشاورزی و باغداری منطقه برشمرد و افزود: امید ما و باغداران به دانشگاهیان است که با پژوهش و تخصص خود می‌توانند گره‌گشای مشکلات باشند.

سرپرست پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر نیز گفت: در زمستان با کاهش دما و بارش برف، خطر سرمازدگی باغ‌ها را تهدید می‌کند.

حمید نوری بیان کرد: با گذر از زمستان سرمازدگی بهاره از راه رسیده و بخش زیادی از تاکستان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و شدت آسیب‌هایی که به جوانه‌های درختان و در نهایت باغ‌ها وارد می‌کند قابل توجه است.

وی افزود: با گرم شدن زمین تغییرات اقلیمی به وجود آمده و گاهی منجر به بروز یخبندان‌هایی می‌شود که خسارت‌های ناشی از آن جبران‌پذیر نیستند.

سرپرست پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر با اشاره به اهمیت تغییرات اقلیم تصریح کرد: صدمات ناشی از تغییرات اقلیم نباید نادیده گرفته شود.

وی برگزاری کارگاه تخصصی انگور و کشمش را اقدام مهمی از سوی دانشگاه ملایر برای بررسی مشکلات بخش کشاورزی در زمینه انگور برشمرد و گفت: تلاش ما ارائه راهکارهای علمی جدید برای بهبود کیفیت این محصول است.

نوری ابراز امیدواری کرد: با استفاده از تجارب متخصصین، مسئولان جهاد کشاورزی و باغداران به راهکارهای مناسب دست پیدا کنیم.

چهارمین کارگاه تخصصی انگور و کشمش دانشگاه ملایر با عنوان روش‌های کاهش خسارات سرمازدگی، با حضور اساتید و محققین برجسته کشور، مسئولان و کارکنان سازمان جهاد کشاورزی ملایر، اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر، باغداران و دانشجویان علاقمند در دانشگاه ملایر برگزار شد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار