رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان:
کد خبر: ۹۷۳۷۸
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۶ 19 September 2015
 مهدی سیاوشی، رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان در نشست این کمیسیون با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان توضیح داد: در این شرایط، بسیاری از هتل‌های چهار و پنج ستاره در شهرهای بزرگ کشور مانند اصفهان و تهران توسط گردشگران تا یک سال آینده رزرو شده‌اند.

وی ادامه داد: در کرمان نیز با توجه به زیرساخت های موجود، باید برنامه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم تعداد زیادی از این گردشگران را جذب کنیم و در این زمینه بخش خصوصی و اتاق کرمان آماده هر نوع همکاری با بخش دولتی است.

این فعال اقتصادی به نشست‌های برگزار شده این کمیسیون در مباحث مختلف اشاره کرد و گفت: پس از پیگیری های لازم برای تسهیل حضور گردشگران در کویر به عنوان یک مزیت استان و علاقه بسیار زیاد گردشگران به این حوزه، سه مسیر برای گردشگران شناسایی و توسط دستگاه‌های مختلف استان تایید شد که باید جزییات کامل این مسیرها را تهیه و در اختیار دفاتر گردشگری قرار دهیم.

سیاوشی اظهار کرد: پلیس گردشگری نیز یکی از مباحث مطرح شده در کمیسیون بود تا از طریق آن امکان عبور گروه‌های گردشگری از ایستگاه‌های بازرسی استان به راحتی فراهم و مشکلات احتمالی آنها برطرف شود.

رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق، به تجربه استان های اصفهان و یزد در رابطه با استفاده از پلیس گردشگری اشاره و تصریح کرد: اگر چه برخی از فعالان حوزه گردشگری به این نتیجه رسیده‌اند که در استان کرمان نیازی به پلیس گردشگری نیست اما لزوم ایجاد پلیس گردشگری را از طریق این کمیسیون بررسی می‌کنیم.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان در ادامه تهیه نقشه راه گردشگری برای اولویت بندی فعالیت‌های این حوزه در استان را ضروری دانست و تصریح کرد: تهیه این نقشه هزینه‌های سنگینی دارد که مرکز مطالعات و پژوهش‌های اقتصادی اتاق کرمان، مسوولیت تدوین این نقشه را پذیرفته و در این زمینه از مطالعات موجود در اداره کل میراث فرهنگی استان نیز استفاده خواهد کرد.

وی پیگیری حل مشکلات مجتمع‌های بین‌راهی به عنوان یک نیاز مهم برای گردشگران را یکی از موارد مطرح شده در این کمیسیون عنوان کرد و افزود: علت برخی از تصادفات جاده‌ای، خستگی رانندگان و نبود جایی برای استراحت آنها عنوان شده که استان کرمان از نظر تعداد مراکز خدماتی و رفاهی جز چهار استان آخر کشور است.

سیاوشی تصریح کرد: راه‌اندازی مجتمع‌های رفاهی و خدماتی بین‌راهی با مشکلاتی در دریافت مجوز از چهار دستگاه مختلف روبروست که این مهم یک سال طول می‌کشد و هیچ یک از این دستگاه‌ها استعلام دستگاه دیگر را در رابطه با یک موضوع قبول ندارد.

رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان بیان کرد: از سال 1390 با حضور مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های استان تعداد واحدهای بین‌راهی افزایش یافته و مقرر شد بررسی‌های لازم برای ارایه مشکلات این بخش به ویژه در زمینه دریافت مجوزها در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان انجام شود.

ایشان عدم وجود یک سایت گردشگری مدون و به روز از مزیت‌ها و پتانسیل های استان کرمان در این زمینه را یکی از مشکلات مهم این حوزه دانست و تاکیئ کرد: در شرایطی که در حال حاضر گردشگران اطلاعات لازم از اماکن مورد نظرشان را از طریق سایت‌ها دریافت می‌کنند نیاز به ‌راه‌اندازی سایت جامع و کامل گردشگری استان ضروری است که راه اندازی این سایت در هیات نمایندگان اتاق مطرح و مورد موافقت واقع شد.

سیاوشی، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی انجمن اکوتوریسم استان را از دیگر اقدامات این کمیسیون عنوان کرد و استان کرمان را از این نظر، دارای جایگاه ویژه و مستعد دانست و اظهار داشت: ایجاد اتاق فکر و یا اندیشکده گردشگری، از دیگر برنامه‌های کمیسیون گردشگری اتاق کرمان است تا از تجربیات و نقطه نظرات خوب فعالان و کارشناسان این حوزه برای رونق صنعت گردشگری در استان در موارد مختلف استفاده کنیم.

وی بیان کرد: همچنین درخواست برگزاری یک جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع گردشگری و مسایل و مشکلات آن به استاندار کرمان ارایه شده و منتظر پاسخ هستیم.

در ادامه این نشست محمود وفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با تاکید بر حرکت به سمت توسعه پایدار، گفت: اگر بخواهیم میراث فرهنگی ما حفظ و مرمت شود و به بهره‌برداری برسد و صنایع دستی ما ارزآور و بالنده شود به طور طبیعی محور گردشگری ما باید فعال باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی از نظر سازمانی، یک سازمان درجه یک محسوب می‌شود اما واقعیت این است که برای ساختاری، وضعیت سازمانی، مشکلات نیروی انسانی و امکانات، تناسبی با این شانیت ندارد.

وفایی با اشاره به صدمات وارد شده به سازمان میراث فرهنگی در سال های گذشته، اذعان کرد: سازمان میراث فرهنگی کشور در بین تمام سازمان ها و وزارتخانه ها و همچنین اداره کل میراث فرهنگی استان در بین سایر ادارات زیرمجموعه این سازمان در استانهای مختلف کشور بیشترین آسیب را داشت. وی با تاکید بر ارتباط و تعامل بیشتر دولت با بخش خصوصی تشریح کرد: اگر بهترین و بیشترین اعتبار و امکانات و نیروی انسانی را داشته باشیم اما تفکر ارتباط، کمک و تعامل بین فعالان این حوزه برقرار نباشد هیچ توفیقی حاصل نمی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با تاکید بر تحول اداری در حوزه گردشگری عنوان کرد: مسوولیت تعقیب اصلاح فرآیندها را در ادارات دولتی داریم که این دستورالعمل مورد تاکید دولت تدبیر و امید است و نگاه من این است که بروکراسی تراشی نکنیم.

وفایی با بیان اینکه اتاق کرمان و کمیسیون گردشگری نه تنها باید با اداره میراث تعامل داشته باشند بلکه توقع من این است که به ما کمک کند؛ افزود: برای تعالی استان دستان ما به سمت شما دراز است، اما کمک کردن به غر زدن و انتقاد کردن نیست بلکه این است که بگوید کدام گوشه کار را می توانیم بگیریم.

وی کمیسیون گردشگری را اتاق فکر و امین‌ترین مشاور خود دانست و گفت: زیرا این مجموعه از فعالان حوزه گردشگری و کارشناسان کاربلد تشکیل شده، آرمانی می‌اندیشد، واقعی تصمیم می‌گیرد و مصوبات آن را تا حد امکان اجرایی خواهیم کرد.

گفتنی است در این نشست فعالان حوزه گردشگری مطالبات و شرایط موجود وضعیت گردشگری استان را مطرح کردند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار