این پیمانه تیتر‌هایی همچون چرا کاهش ذخایر ارزی کره جنوبی کاهش یافت؟ تحریم ایران ماهیانه یک میلیون دلار برای پالایشگاه ژاپنی هزینه دارد، فائو: قیمت جهانی مواد غذایی گران شد، بانک آمریکایی: کف قیمت نفت برنت ۷۰ دلار می‌ماند، بازار خودرو‌های وارداتی، واردات پارچه مخمل به یازده تن رسید و دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار را در بر دارد.
کد خبر: ۷۴۳۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۳ 11 May 2019

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون چرا کاهش ذخایر ارزی کره جنوبی کاهش یافت؟ تحریم ایران ماهیانه یک میلیون دلار برای پالایشگاه ژاپنی هزینه دارد، فائو: قیمت جهانی مواد غذایی گران شد، بانک آمریکایی: کف قیمت نفت برنت ۷۰ دلار می‌ماند، بازار خودرو‌های وارداتی، واردات پارچه مخمل به یازده تن رسید و دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار را در بر دارد.

هشدار رئیس کل بانک مرکزی نسبت به ریسک زیاد بازار ارز

عبدالناصر همتی در پست اینستاگرامی خود اظهار کرد: این روزها با موج اخبار سیاسی، نرخ ارز نوسانات زیادی را تجربه کرده است که الزاماً اقتصادی نیست و محصول متغیرهای سیاسی است، چراکه عوامل بنیادی اقتصادی در این مدت تغییرات قابل توجهی نداشته‌اند؛ لذا با توجه به تغییرات مداوم شیب و جهت متغیرهای سیاسی، توجه مردم را به ریسک زیاد این بازار جلب می‌کنم. وی همچنین اعلام کرد که در قضیه تبدیل رمز دوم ایستای بانکی به رمز پویا به حوزه فناوری تأکید کردم که دقت بیشتری کنند که اجرای طرح برای تأمین امنیت حساب‌ها نباید به کسب و کارهای نوپا لطمه بزند و در اجرای آن هیچ هزینه‌ای نباید به مشتریان بانک‌ها تحمیل شود. رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد که در کنار تلاش‌های دولت برای افزایش صادرات نفت، کنترل هزینه‌ها و راه‌های مختلف تأمین منابع مالی جایگزین در بودجه، اعتقاد راسخ دارم که اجتناب از پولی کردن کسری بودجه باید یک اصل غیر قابل مناقشه باشد و باید راه‌های دیگری را برای افزایش درآمدها دنبال کرد.

چرا کاهش ذخایر ارزی کره جنوبی کاهش یافت؟

بانک مرکزی کره جنوبی در گزارشی اعلام کرد، حجم ذخایر ارزی این کشور تا پایان ماه آوریل با ۱.۲۲ میلیارد کاهش در مقایسه با ماه مارس به ۴۰۴.۰۳ میلیارد دلار رسیده است. این روند کاهشی پس از آن اتفاق افتاد که تقویت دلار در بازارهای ارز و تضعیف ارزش وون کره جنوبی به دلیل مسائل اقتصادی این کشور باعث کاهش توانایی بانک مرکزی در تقویت مؤثر ذخایر ارزی شد. بسیاری از ارزهای موجود در ذخایر ارزی کره جنوبی نیز با کاهش مواجه بوده‌اند که این مسأله به کاهش ذخایر ارزی دامن زده است. در ماه گذشته ارزش یورو ۰.۴ درصد و ارزش پوند ۰.۹ درصد در برابر دلار کاهش یافتند. ین ژاپن و دلار استرالیا نیز که سومین و چهارمین سهم از سبد ذخایر ارزی کره جنوبی را دارند ماه گذشته در برابر دلار به ترتیب ۰.۳ درصد و ۰.۹ درصد کاهش یافتند.

مؤسس رتبه‌بندی "مودی" در گزارش جدید خود از اقتصاد کره جنوبی پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی امسال کره جنوبی به ۲.۱ درصد کاهش یابد که ۰.۲ درصد کمتر از پیش بینی قبلی آن است. کاهش رشد اقتصادی جهان، کاهش تقاضا برای کالاهای کره‌ای در بین واردکنندگان بزرگ از این کشور و کاهش حجم سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، از جمله عوامل ذکر شده توسط مؤسسه مودی برای کاهش رشد اقتصادی کره جنوبی بوده است. بنا بر اعلام بانک مرکزی کره جنوبی، ذخایر ارزی این کشور شامل ۳۷۴.۱۶ میلیارد دلار اسکناس دلاری، ۱۹.۳۸ میلیارد دلار سپرده بر حسب دلار، ۴.۷۹ میلیارد دلار ذخایر طلا، ۳.۱۸ میلیارد دلار حق برداشت مخصوص و ۲.۵۱ میلیارد دلار سپرده نزد صندوق بین‌المللی پول بوده است. این کشور تا پایان ماه مارس نهمین کشور بزرگ جهان از نظر ذخایر ارزی بوده است.

تحریم ایران ماهیانه یک میلیون دلار برای پالایشگاه ژاپنی هزینه دارد

شرکت فوجی اویل ژاپن پس از پایان یافتن معافیت‌های تحریم نفت ایران، نفت بیشتری از خاورمیانه می‌خرد. آتسو شیبوتا، رئیس این شرکت گفت: مشکلی به لحاظ تامین نفت از منابعی به جز ایران نمی‌بیند، اما هزینه‌های این شرکت ماهانه 100 میلیون ین (911 هزار دلار) افزایش می یابد. شیبوتا گفت: «ما در موقعیتی هستیم که می توانیم از بازار آزاد نفت بخریم؛ از این روی انتظار نداریم، اختلالی در تأمین نفت ما بدون نفت ایران رخ دهد.»

فائو: قیمت جهانی مواد غذایی گران شد

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه میلادی گذشته به دلیل رشد قیمت لبنیات و گوشت، افزایش یافت. شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند در آوریل به ۱۷۰.۱ واحد رسید که در مقایسه با ۱۶۷.۵ واحد در مارس افزایش داشت. شاخص مارس پیش از این ۱۶۷ واحد اعلام شده بود. شاخص قیمت مواد غذایی فائو در آوریل به بالاترین سطح از ژوئن سال گذشته رسید اما همچنان ۲.۳ درصد کمتر از سطح یک سال پیش است. شاخص قیمت لبنیات فائو به دلیل تقاضای بالاتر برای واردات کره، پودر شیر و پنیر، ۵.۲ درصد نسبت به ارزش مارس جهش یافت که چهارمین رشد ماهانه متوالی بود. شاخص قیمت گوشت سه درصد رشد ماه به ماه داشت که تا حدودی به دلیل رشد قیمت گوشت خوک به دلیل افزایش تقاضای واردات در آسیا به خصوص در چین بود که گسترش تب خوکی آفریقای بر بازار داخلی این کشور تأثیر گذاشته بود. شاخص قیمت روغن‌های خوراکی و شکر فائو نیز رشد کرد اما شاخص قیمت غلات ماه گذشته ۲.۸ درصد افت کرد که چهارمین افت ماهانه متوالی بود. گندم به دلیل دورنمای تولید بالا در سال ۲۰۱۹ بیشترین کاهش را در این شاخص داشت.

بانک آمریکایی: کف قیمت نفت برنت ۷۰ دلار می‌ماند

تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا و ابهامات پیرامون توانایی سایر تولیدکنندگان برای جبران عرضه‌ای که به این ترتیب از دست رفته است، سیگنال‌های مختلفی را به بازار ارسال کرده است. در حالی که شواهدی از عرضه فزاینده نفت در بازار آمریکا وجود دارد اما بازار نفت دریابرد به میزان فزاینده‌ای دچار محدودیت عرضه شده است. گلدمن ساکس اعلام کرد که تا چند ماه آینده نبود شفافیت در خصوص عوامل عرضه و تقاضا، سفته‌بازان را مردد نگه می‌دارد و نوسان قیمت نفت تشدید می‌شود. ما انتظار داریم قیمت نفت بین ۷۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه معامله شود. آمریکا دو هفته قبل اعلام کرد معافیت‌ها برای واردات نفت ایران را برای مشتریان بزرگ این کشور تمدید نمی‌کند. این بانک آمریکایی در ادامه گزارش خود افزود: مازاد ظرفیت تولید عربستان سعودی و روسیه بزرگ است اما ریاض احتمالاً به جای افزایش تولید، ترجیح خواهد داد به ارزیابی شرایط بازار بپردازد. از سوی دیگر، صادرات نفت روسیه از طریق خط لوله به دلیل آلودگی با مشکل مواجه شده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته جاری در گزارش "دورنمای انرژی کوتاه مدت ماه مه" اعلام کرد میانگین قیمت نفتبرنت در سال ۲۰۱۹ به ۶۹.۶۴ دلار در هر بشکه و در سال ۲۰۲۰ به ۶۷ دلار در هر بشکه می‌رسد که ۶.۸۶ دلار و ۵ دلار بالاتر از پیش بینی آوریل این آژانس بوده و منعکس کننده محدود شدن عرضه در بازار جهانی نفت در تابستان امسال و افزایش ریسک‌های عرضه است.

ترامپ تعرفه واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چین به آمریکا را افزایش داد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستور داد، از امروز جمعه تعرفه 200 میلیارد دلار کالای وارداتی چین به آمریکا از 10 درصد به 25 درصد افزایش یابد. به گزارش تلویزیون فونیکس هنگ کنگ، با تصمیم رییس جمهوری آمریکا اعمال این تعرفه ها یک روز پس از آنکه هیأتی به ریاست 'لیو خه' معاون نخست وزیر چین وارد واشنگتن شد، آغاز شد. رئیس جمهوری آمریکا در توئیت خود به کشاورزان آمریکایی نوشته است که اصلا نباید نگران این تعرفه ها باشید، زیرا 100 میلیارد دلار برای کشور درامدزایی دارد.

وی خاطرنشان کرد، اگر ما بتوانیم از این مبالغ درآمدی خوب استفاده کنیم می توانیم از آنها برای مصارف مختلف از جمله زیرساخت های کشور بهره بگیریم. وی در عین حال تصریح کرد که اصلا نباید با چین برای رسیدن به یک توافق تجاری شتاب کرد باید در مسیر منطقی این گفت و گوها را ادامه داد و توافقی حاصل کرد که چین نتواند زیر آن بزند.

ترامپ ضمن رد نگرانی ها از فروپاشی مذاکرات تجاری با چین گفت که ما بخشی از درامد مالیاتی را می توانیم صرف خرید از کشاورزان کنیم و محصولاتشان را برای کشورهای نیازمند صادر کنیم. وزارت بازرگانی چین پس از ساعاتی از اعمال تعرفه های جدید آمریکا از این بابت ابراز تاسف کرد و افزود که چین باید تدابیر مقابله مثل را در نظر بگیرد. در همین حال گزارش ها حاکی است که کالاهایی که پیشتر از چین برای آمریکا بارگیری شده است، مشمول تعرفه های سنگین واشنگتن نخواهد شد. این گزارش ها تصریح می کند افزایش تعرفه ها باعث سردرگمی شرکت های چینی شده است که پیشتر بارهای خود را برای بارگیری به آمریکا آماده کرده بودند و اکنون نمی دانند باید چطور به پرداخت ها و مابه التفاوت قیمت ها رسیدگی کنند و با مشتریان آمریکایی به یک نتیجه مشترک برسند.

بازار خودروهای وارداتی - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱

16

دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار چیست؟ /پیش بینی افزایش قیمت مرغ از نیمه دوم ماه رمضان

برومند چهار آیین عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از کاهش ۲۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ تا ۸ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است. وی افزایش عرضه و مازاد تولید را دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه مرغداران از اواخر هفته اسفند، مرغ تولیدی را به امید افزایش قیمت در واحد‌های پرورش نگه داشتند. از این روی، افزایش عرضه ناشی از مازاد وزن تولیدی به ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم زمینه را برای کاهش قیمت مرغ در بازار فراهم کرده است. چهار آیین با بیان اینکه مرغداران همچنان در حاشیه زیان هستند، گفت: از اواخر فروردین تا کنون صنعت مرغ گوشتی روزانه با زیان ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومانی ناشی از عدم سنخیت قیمت فروش با هزینه تمام شده تولید روبه رو هستند. عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، ادامه داد: گرفتاری مرغداران در تأمین نهاده دامی و اختلال در توزیع موجب شده تا مرغ‌های در حال پرورش با کاهش وزن گیری روبه رو شوند که در نهایت کاهش تولید، افزایش قیمت مرغ از نیمه دوم ماه رمضان را به همراه خواهد داشت.

واردات پارچه مخمل به ۱۱ تن رسید/ترکیه بزرگترین صادرکننده به کشور

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی دوازده ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۱۱ تن پارچه مخمل از دو کشور جهان وارد ایران شده است. واردات ۱۱ هزار و ۱۹۹ کیلوگرم پارچه مخمل باعث خروج ۸۹ هزار و ۲۹۴ دلار یا به عبارتی ۳ میلیارد و ۷۸۲ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۳۳۸ ریال شده است. واردات از دو کشور ترکیه و ایتالیا صورت می‌گیرد. بیشترین واردات از ترکیه به حجم ۱۰ تن و به ارزش ۸۷ هزار و ۴۰۲ دلار ثبت شده است.

واردات پارچه مخمل به تن رسید

آژیر قرمز در پیش فروش خودروسازان خصوصی

بنا بر آمار منتشره، کل تولید محصولات سواری خودروسازان خصوصی در اولین ماه امسال، ۱۸۹ دستگاه بوده که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته افتی ۹۸ درصدی را نشان می‌دهد؛ هرچند این آمار رسما توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده، با این حال با توجه به اشتباهات اثبات شده‌ای که در آن وجود دارد و همچنین با در نظر گرفتن فروش جدید خصوصی‌ها، شبهاتی در صحت آمار موردنظر به چشم می‌آید. هرچه هست، با ملاک قرار دادن آمار وزارت صنعت، شرکت‌های خودروساز بخش خصوصی عملکرد بسیار ضعیفی در فروردین داشته‌اند، به نحوی که پنج شرکت با توقف تولید مواجه و تیراژ سه شرکت دیگر هم در مجموع به ۲۰۰ دستگاه نیز نرسیده است. تقریبا تمام تولید خودروسازان خصوصی کشور را مدل‌های چینی تشکیل می‌دهند و اگرچه گمان می‌رفت خیلی درگیر ماجرای تحریم نشوند، با این حال گذر زمان نشان داد آنها نیز با مشکل تامین قطعات مواجه هستند. به‌ نظر می‌رسد مشکل اصلی خودروسازان چینی برای تداوم تولید در ایران، به نقل و انتقال پول مربوط می‌شود، چه آنکه محدودیت ایجاد شده در این ماجرا، پروسه تأمین قطعه را با موانع بزرگی روبه‌رو کرده است.

در این بین اما مدیران خودرو که بزرگ‌ترین خودروساز خصوصی کشور به شمار می‌رود، در فروردین امسال حتی یک دستگاه نیز تولید نداشته است. این شرکت که محصولاتی از چری چین را مونتاژ می‌کند، فروردین سال گذشته توانسته بود سه هزار و ۶۸۰ دستگاه انواع خودرو سواری را مونتاژ کند. با وجود آنکه آمار می‌گوید مدیران خودرو هیچ تولیدی در فروردین و البته اسفند نداشته، این شرکت در سال جاری اقدام به فروش فوری محصولات خود کرده است. در این شرایط مشخص نیست باید آمار وزارت صنعت را باور کرد یا فروش با تحویل ۳۰ روزه را. مانند مدیران خودرو، دیگر خودروساز بخش خصوصی یعنی خودروسازان بم نیز با وجود توقف تولید در اسفند و فروردین (طبق آمار وزارت صنعت)، اقدام به فروش فوری محصولات خود کرده است. این شرکت که به مونتاژ خودروهای جیلی چین مشغول است، هیچ تولیدی در فروردین نداشته و ماه مشابه سال گذشته نیز فقط ۷ دستگاه تیراژ در کارنامه آن به ثبت رسیده است. اما کرمان موتور نیز که دومین شرکت بزرگ بخش خصوصی صنعت خودرو کشور محسوب می‌شود، در اولین ماه امسال نتوانسته حتی یک دستگاه محصول هم تولید کند. کرمان موتوری‌ها که با جک چین مشارکت دارند، در فروردین سال گذشته ۲هزار و ۸۵۳ دستگاه تیراژ داشتند. کرمان موتور نیز با وجود تیراژ صفر (طبق آمار وزارت صنعت) اقدام به فروش محصول طی سال جاری کرده است. /دنیای اقتصاد

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار