سهم بالای استان یزد درسوانح رانندگی کشور؛
بر اساس آمارهای پزشکی قانونی کشور از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۳ بیش از ۴۰۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده اند و در جدیدترین آمارهای این سازمان در سال گذشته حدود ۱۷ هزار کشته و ۳۰۰ هزار مجروح بر اثر تصادفات رانندگی ثبت شده است
کد خبر: ۴۵۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰ 10 June 2015
به گزارش تابناک یزد بر اساس آمارهای پزشکی قانونی کشور از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۳ بیش از ۴۰۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده اند و در جدیدترین آمارهای این سازمان در سال گذشته حدود ۱۷ هزار کشته و ۳۰۰ هزار مجروح بر اثر تصادفات رانندگی ثبت شده است.این آمار در حالی عنوان می شود که به گفته معاون سیاسی و امنیتی استانداری یزد،بیشترین سوانح رانندگی کشور متعلق به استان یزد است به طوریکه حدود۳۰۰هزار دستگاه خودرو و 200 هزار دستگاه موتورسیکلت در استان یزد تردد می کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد با اشاره به افزایش آمار تصادفات، آن را مهمترین معضل اجتماعی استان می داند و می گوید: بر اساس آمار موجود، بیشترین سوانح رانندگی کشور متعلق به این استان است.
محمد علی طالبی در نشست کمیسیون ارتقای امنیت اجتماعی استان اظهار داشته است :موضوع تصافادت یکی از معضلات اساسی کشورمی باشد .وی با بیان اینکه هر روز شاهد تصادفات دلخراش در سطح استان هستیم افزود: این موضوع یک مسئله چند وجهی است که باید راهکارهای اساسی در این زمینه برنامه ریزی شود.
معاون استاندار تصریح کرد: همچنین این معضل، آسیبهای اجتماعی، خسارتهای مالی و جانی زیادی به جامعه وارد می کند.
طالبی خاطر نشان ساخت : در زمینه مسائل ترافیکی و تصادفات کمیته های مختلفی چون کمیته کاهش تصادفات و شورای ترافیک در استان تشکیل شده و فعالیتهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی با اشاره به در پیش بودن برگزاری همایش ملی فرهنگ رانندگی، قانون گریزی و رفتار تهاجمی در استان گفت: این همایش توسط دانشگاه یزد و به همت دستگاههای مربوطه در سالجاری برگزار می شود.
این مسئول ادامه داد : امیدواریم با راهکارها و نتایج همایش یاد شده شاهد کاهش تصادفات و ارتقا فرهنگ ترافیک و رانندگی در استان باشیم.
مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد هم با بیان اینکه موضوع فرهنگ ترافیک از سال گذشته در دستور کار کمیسون ارتقای امنیت اجتماعی قرار گرفت گفت: آمار تصادف ناشی از حوادث ترافیکی در استان یزد بالا است.مجید جوادیان زاده افزود: در این زمینه نیاز به همگرایی جامع و کامل بین دستگاههای متولی است.

دلایل بروز تصادفات رانندگی در جاده های کشور
بر اساس این گزارش این سوال مطرح می شود که چه عاملی موجب بروز تصادفات و مرگ میر در جاده می شود؟ کمیسیون ایمنی راه های کشور اعلام کرده است: ۳۰.۸ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو (عدم رعایت فاصله با اتومبیل جلویی)، ۲۵.۲ درصد انحراف به چپ، ۲۲.۶ درصد سرعت غیر مجاز، ۹ درصد عدم توانایی کنترل وسیله، ۵.۶ درصد عدم رعایت حق تقدم و ۶.۸ درصد سایر موارد است. خبرگزاری مهر می نویسید:این آمار نشان می دهد که خطای راننده یا همان خطای انسانی دلیل اصلی تصادفات را به خود اختصاص داده است.
اما نکته قابل تامل این است که سالانه هزاران نفر به دلیل جرائم غیرعمد به ویژه تصادفات رانندگی و پرداخت دیه راهی زندان می شوند و اگر کمک نهادهایی مانند ستاد دیه نبود تعداد این زندانیان روز به روز در حال افزایش بود.
رانندگان باید قبل از رانندگی به غیر از رعایت نکات ایمنی و قوانین راهنمایی و رانندگی قوانین کیفری که در انتظار مجرمان و متخفان رانندگی است را بدانند تا شاید جنبه بازدارندگی و هوشیاری بیشتری را برای راننده بهمراه داشته باشد.

قتل در رانندگی ۳ سال حبس بعلاوه دیه کامل
بر اساس ماده ۷۱۴ قانون جرائم ناشی از تخلفات رانندگی آمده است: هرگاه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده ماشین یا موتور منتهی به قتل شود مرتکب ۶ ماه تا ۳ سال حبس و دیه کامل را هم باید پرداخت کند.
همچنین در ماده ۷۱۸ آمده که اگر راننده مست بوده یا گواهینامه نداشته باشد و یا اینکه سرعتش بیش از حد مجاز باشد و حتی وسیله نقلیه اش دارای نقص فنی تاثیر گذار در تصادف گزارش شود به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در موارد فوق محکوم می شود. نکته قابل تامل در ماده ۷۱۹ این قانون است که اگر راننده از رساندن فرد مصدوم در تصادف خودداری کند به دو سوم حداکثر مجازات در مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ و ۷۱۶ این قانون محکوم خواهد شد.
البته قانون برای آنهایی که گواهینامه ندارند هم عنوان کرده برای بار اول حبس تعزیری و جزای نقدی و برای بار دوم ۲ تا ۶ ماه حبس برای این مجرمان دیده شده است.

جزییات آماری
در سال گذشته بیشترین درصد کاهش آمار قربانیان تصادفات، مربوط به شهریور و آبان ماه به ترتیب با 17.6 و 13.7 درصد و بیشترین افزایش مربوط به مرداد ماه با 4.1 درصد بوده است.
همچنین روزهای هفتم شهریور با 83 نفر، ششم شهریور با 79 نفر پرتلفات ترین روزهای سال 93 بوده اند.
64.9 درصد کشته های تصادفات مربوط به جاده‌های برون شهری، 27.2 درصد در راه‌های درون شهری ، 7.4 درصد در جاده های خاکی و روستایی و محل تصادف پنج دهم درصد نامعلوم بوده است.
بر اساس این گزارش استان‌های فارس با یکهزار و 459، تهران با یکهزار و 295 و خراسان رضوی با یکهزار و 231 نفر بیشترین و استان‌های ایلام با 155 و کهکیلویه و بویراحمد با 184نفر کمترین تعداد کشته‌های ناشی از حوادث رانندگی را در سال گذشته داشته‌اند.
این بررسی نشان می‌دهد که سال گذشته 79 درصد از کشته‌های ناشی از تصادفات مرد و 21 درصد زن بوده‌اند. در زمان وقوع تصادف 39.8 درصد از قربانیان راننده وسیله نقلیه، 22.3 درصد عابر پیاده و 36.3 درصد سرنشین یا ترک وسیله نقلیه بوده‌اند.
از لحاظ سنی 8.5 درصد افراد 10 سال و کمتر، 5.2 درصد 17-11 سال، 25.7 درصد 29-18 سال، 29.6 درصد 49-30 سال، 30.4 درصد کشته های تصادفات 50 سال به بالا داشته‌اند.
نحوه وقوع تصادف45.7 درصد از افراد متوفی ناشی از برخورد دو وسیله نقلیه، 23.7 درصد واژگونی وسیله نقلیه و 22.2 درصد ناشی از برخورد وسیله نقلیه به عابر متوفی بوده است.
نحوه انتقال متوفی در 85.9 درصد موارد به وسیله آمبولانس، 9.8 درصد توسط وسایل نقلیه عبوری و شش دهم درصد توسط خودروی پلیس بوده است.
خودرو مورد استفاده 40.4 درصد از افراد متوفی خودرو سواری، 22.3 درصد موتورسیکلت، 7.9 درصد وانت بار،3.4 درصد کامیون،کامیونت و تریلی و 1.3 درصد اتوبوس و مینی بوس بوده است. علت اصلی مرگ 54.2 درصد از افراد ضربه به سر، 22.5 درصد شکستگی‌های متعدد، 8.4 درصد به دلیل خونریزی و 9.4 درصد به دلیل علل اشتراکی(موارد دارای بیش از یک علت) بوده است. همچنین محل فوت 51.9 درصد از افراد در محل حادثه، 7.7 درصد حین انتقال به بیمارستان و 38.9 درصد از افراد در بیمارستان بوده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار