بارداری در سنین بالای 25 سال، چاقی و سابقه بیماری دیابت نوع 2 در بستگان درجه اول خطر ابتلای مادران باردار به دیابت را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۲۴۰۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹ 05 June 2016
یک کارشناس مامایی با تأکید براینکه چاقی باعث افزایش ابتلا به دیابت بارداری می‌شود، گفت: بارداری در سنین بالای 25 سال، چاقی و سابقه بیماری دیابت نوع 2 در بستگان درجه اول خطر ابتلای مادران باردار به دیابت را افزایش می‌دهد.

"فریبا اسدی" در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: نمای توده بدنی بالای 25، ابتلا به دیابت بارداری در حاملگی‌های قبلی، مبتلا به تخمدان پلی کیستیک و به دنیا آوردن نوزاد بیش از چهار کیلو گرم از دیگر عوامل خطر ابتلا به دیابت بارداری است.

این کارشناس مامایی با اشاره به اینکه ابتلا به دیابت در دوران بارداری را دیابت بارداری می‌‌نامند، تصریح کرد: اگر مادران باردار در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شوند با تولد نوزاد دیابت آنها نیز برطرف می‌شود.

راه‌های تشخیص دیابت بارداری

وی افزود: اگر فردی دارای عوامل خطر ابتلا به دیابت باشد از او تست قند خون گرفته شده و در صورتیکه قندخون بالا باشد، رژیم کم قند به مدت یک هفته به بیمار داده می‌شود.

اسدی تصریح کرد: پس از یک هفته مجددا قندخون را اندازه گیری کرده که اگر بیش از 92 باشد نزد متخصص داخلی ارجاع می‌دهیم.

وی گفت: تشخیص نوع دیابت و اینکه مادر باردار باید از انسولین استفاده کند یا نه را پزشک معالج تعیین می‌کند.

این کارشناس مامایی اضافه کرد: همه مادران باردار باید در هفت ماهگی تست تحمل گلوکز را انجام بدهند و این آزمایش به نحوی است که باخوردن گلوکز باید بدن بیمار بتواند انسولین کافی را بسازد و اگر قادر به این کار نباشد برچسب دیابت به فرد مبتلا می‌خورد.

عوارض دیابت بارداری چیست؟

اسدی  در خصوص عوارض ناشی از دیابت بارداری، تصریح کرد: احتمال ابتلا به ناهنجاری مادرزادی به ویژه در کسانی که پیش از بارداری دیابت داشته‌اند بالا می‌‌رود همچنین زایمان زودرس و درشتی نوزاد از عوارض این بیماری است.

وی گفت: دیابت بارداری احتمال سقط جنین و ابتلای مادر به عفونت توسط مایع دور جنین را افزایش می‌دهد.

این کارشناس مامایی یادآور شد: وقتی دیابت در مادر باردار تشخیص داده شود باید در تغذیه و رژیم غذایی آن تغییراتی ایجاد شود مثلا قندهای معمولی حذف و به جای آن از قندهای گیاهی استفاده شود همچنین مواد غذایی نشاسته‌ای را در رژیم غذایی کاهش یابد.

اسدی گفت: پس از زایمان دیگر انسولین تزریق نمی‌شود چراکه زایمان به خودی خود موجب افت قند می‌شود.

وی اظهار کرد: 40 روز پس از زایمان قند خون بیمار گرفته می‌شود و در صورتیکه بیش از حد نرمال باشد یعنی دیابت با او باقی مانده است.
برچسب ها: دیابت بارداری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار