باید دید منتخبان جدید مجلس از حوزه های انتخابیه خوزستان، می توانند با رایزنی و پیگیری از انتقال آب جلوگیری نمایند، یا علاوه بر یزد چند روز دیگر باید منتظر ابراز علاقه مسئولان استانی دیگر برای انتقال آب از کارون باشیم؟!
کد خبر: ۲۲۴۲۸۵
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۲ 04 May 2016
زور آزمایی برای برداشت از سرچشمه های کارون و آب های خوزستان به لحضات حساس و نفسگیر رسیده، بصورتی که دیگر سر و ته رودخانه هایی مثل کارون در این زورآزمایی دخیل شده. در این نبرد، اصفهانی ها، بوشهری ها و اکنون یزدی ها هر کدام به نوبه ی خود نسبت به انتقال آب از سرشاخه ها، وسط و انتهای رودخانه کارون اعلام علاقه و اعمال قدرت کرده اند. کارونی که شریان حیاتی خوزستان است و با شنیدن نام آن نخستین چیزی که در ذهن تداعی می شود، اهواز، مظلومیت و عدم پیگیری برخی مسئولین استان خوزستان است؟!

با این شرایط اظهار نظرهای ناخوشایند و شاید غیر کارشناسی از سوی مسئولین استان های دیگر برای انتقال آب از سرشاخه های کارون به آن استانها شنیده می شود. در تازه ترین ادعا پس از اصفهان و بوشهر، استاندار یزد خواستار تحقق این امر شد و آن جمله ی بیاد ماندنی "به کسی ارتباط ندارد” را ایراد نمود! در همین رابطه عکس العملهایی از سوی برخی رجال سیاسی، اجرایی و… در اینخصوص صورت گرفته که به اتفاق مرور می نمائیم.

*میرمحمدی  استاندار یزد گفت: حتی یک قطره از آبی که به استان یزد منتقل می‌شود، از حقابه زاینده رود نیست بلکه آب انتقالی به یزد از سرچشمه های کارون تامین می‌شود و تنها مسیر انتقال آب به یزد از زاینده رود و برخی شهرهای همجوار استان یزد می‌گذرد و آب انتقالی به یزد، کوچکترین ارتباطی به دیگر استان‌ها ندارد.

* سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: به استاندار یزد بگوئید پایش را از گلیم خود درازتر نکند!

حسینی در خصوص آخرین وضعیت پروژه انتقال آب کارون گفت: طرح بهشت آباد (انتقال آب کارون) متوقف شده است. این طرح توسط شورای عالی آب به دلیل نداشتن مجوز زیست محیطی متوقف شده است. بحث لوله گذاری برای انتقال آب شرب مطرح است. نمایندگان منتخب مجلس دهم باید با جدیت پیگیر این موضوع باشند.

عضو هیات رییسه مجلس نهم گفت: نمایندگان منتخب باید با استدلال اثبات کنند که استان اصفهان حتی نیاز به انتقال آب شرب هم ندارد. نیاز این استان مدیریت منابع آب است. دلیل ما نیز کشت برنج کاری و استفاده از آب شرب برای صنایع بزرک به جای استفاده از آب تجدیدشونده است.

 

*شمس الله بهمئی نماینده رامهرمز: کارون بزرگ ربطی به استان یزد ندارد

دیگر نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز( یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) خطاب به استاندار یزد نیز گفت: کارون بزرگ ربطی به استان یزد ندارد و باید در این باره سنجیده سخن گفته شود.

 

*معاون وزیر نیرو: دولت فقط مجوز انتقال آب شرب بین‌حوضه‌ای می‌دهد

رحیم میدانی اظهار کرد: برخی پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای از سال‌ها پیش مجوز گرفته‌اند و انجام می‌شوند مثلا تونل کوهرنگ ۳ که از بیست سال پیش راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به پروژه انتقال آب بهشت‌آباد افزود: مجوز این پروژه نیز به ۲۰ سال قبل بازمی‌گردد اما دولت انتقال آب توسط تونل‌های طویل را ممنوع کرده است و این پروژه فقط مجوز انتقال ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.

میدانی تصریح کرد: دولت و رئیس جمهور تنها مجوز انتقال آب بین حوضه‌ای به منظور مصرف شرب را صادر می‌کنند که حجم آن کم است و از کل مصارف آب در کشور تنها ۶ درصد آن به شرب اختصاص دارد.

وی با بیان این‌که نباید در خصوص انتقال آب بین حوضه‌ای برای شرب حساسیت نشان داد، خاطرنشان کرد: ما برنامه‌ای برای انتقال آب بین حوضه‌ای در خوزستان نداریم و از آغاز به کار دولت نیز هیچ مجوز انتقال آبی مگر برای مصارف شرب صادر نشده است.

* معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به گزارش هایی مبنی بر آغاز طرح انتقال آب رودخانه زهره به بوشهر گفت: در صورت اجرای این پروژه برخلاف اظهارنظرهای کارشناسی و زیست محیطی از همه ظرفیت های استان برای توقف آن استفاده می کنیم.

 

*مسعود اسدی: دولت باید جلوی استاندار یزد را بگیرد!

دبیرخانه کشاورز استان خوزستان گفت: ادبیات استاندار یزد در شأن دولت نیست و انتظار می‌رود دولت و شخص وزیر کشور با چنین گفتمانی که سبب تنش و خدشه وارد کردن به وحدت ملی می‌شود برخورد کند.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم استاندار یزد علاقه‌مند به گفتمان‌های پوپولیستی است که اگر این گفتمان‌ها در شأن سیاسیون منتخب یا نمایندگان باشد در شأن عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استانی نیست.

 

این اظهارنظرها در حالی عنوان می شود که بسیاری از زمین های کشاورزی، نخلستان ها و مزارع در استان خوزستان به دلیل کمبود و اکثراً نبود آب از بین رفته اند و علاوه بر کاهش تولیدات زراعی استان، باعث بیکاری جوانان بسیاری شده است.

البته باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری که بخش عمده ای از آن در استان خوزستان وجود دارد، طرحی که اجرای آن تنها منوط به تخصیص آب کافی به زمین های کشاورزی است، و علاوه بر تبدیل استان به قطب کشاورزی کشور، باعث اشتغال چند هزار بیکارخواهد شد، اما اینگونه اظهار نظرها باعث دلسرد شدن مردم از تحقق این امر مهم شده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بر موضوع امنیت غذایی تاکید داشته اند، موضوعی که با اجرای طرح عظیم ۵۵۰ هزار هکتاری در استان خوزستان می تواند باعث تحقق آن شود، لذا مسئولان امروز باید به جای اینکه به فکر انتقال آب به استانها دیگر باشند، بخش مختلف استان خوزستان را سیراب نمایند تا شاهد روستاهایی با مشکلات آب شرب و ورشکستگی کشاورزی نباشیم.

البته استاندار یزد زمانی مضوع انتقال آب از کارون را مطرح می کند که نتیجه انتخابات مجلس دهم مشخص شده است و زمزمه ها ریاست محمدرضا عارف که خود یک یزدی است، به گوش می رسد، لذا انتقال آب از کارون به یزد در آینده ای نزدیک نمی تواند به دور از انتظار باشد، آن هم در شرایطی که هر سه نماینده اهواز در مجلس دهم از هم حزبی های عارف هستند.

در پایان باید دید منتخبان جدید مجلس از حوزه های انتخابیه خوزستان، می توانند با رایزنی و پیگیری از انتقال آب جلوگیری نمایند، یا علاوه بر یزد چند روز دیگر باید منتظر ابراز علاقه مسئولان استانی دیگر برای انتقال آب از کارون باشیم؟!

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
علیزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
نماینده های جدید اهواز باید در این باره اعلام موضع کنند تا مردم استان بدانند آنها بین استان خود وحزب خود کدامیک را ترجیح می دهند.
موسی بذرافکن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
به نام پروردگار جان و امید
... بنی آدم عجب كوته خیال است/ اگر چه خلقتی بس بی مثال است# چه فكری داشتند این جمع مردم/ كه همچون مار زهرآگین و كژدم# به هم كیشان خود در خشم بودند/ مگر بی شرم یا بی چشم بودند# خدایا ختم كن خیرت به خوبان/ كه بد باشد كم و خوبان فراوان# علی بذرافكن این را كرده منظوم/ كه بادش كل امرٌ خیرُ مختوم# بخش پایانی چکامه عصر عاشورای سال 1357 از سروده های زنده یاد: علی بذرافکن کوشکی کربالی
جناب آقای میر محمدی
استاندار محترم یزد
بادرود و احترام
دیدگاه جناب عالی: " انتقال آب کارون به یزد / ربطی به دیگر استان ها ندارد" در خبرگزاری های مختلف درج گردید و نیاز شد با احترام و تمکین ویژه از جایگاهی که کرامت و عزت آن به یکپارچگی و کیان ایران زمین می انجامد ( سکانداری یزد- استانداری از کشور)، موارد زیر نسیمی بر جان خردورزان حاذق گردد تا بیش از این شاهد تخریب مرغزاران و زیست بوم ها به ولع حفظ سمت سیاست بازان نباشیم:
1- با احترام ویژه به هم وطنان فلات مرکزی، نیروی کار، کاردان و کارخوان را به سوی کار برند نه کار را به سوی رفاه طلب،
توان اکولوژی، طبیعی، زیستی، توسعه اقتصادی، کشاورزی و... که به ازدیاد جمعیت منجر می شود در فلات مرکزی و مناطق کویری به درجه اشباع رسیده و با سیاست های شتاب زده و بدون الگو برداری از تجارب تاریخی زیستی این مناطق و کشورهای جهان، نمی توان آن را به سرانجام رسانید، چون فاصله سیاسی کاری با فنون منطبق بر طبیعت مشهود است و با جبر، خسران را دو چندان می سازد.
2- تبخیر و تعرق تالاب های بین المللی شادگان، هورالعظیم، بختگان و تالاب های دیگر در جنوب غرب و غرب ایران، آستانه بارش سیکلون سودانی را پایین می آورد و بارندگی بیشتر می گردد. در عمل با برداشت هر واحدی از حقابه تالاب های مذکور به بهانه آب آشامیدنی، توسعه و... بیش از چند واحد از حجم بارش جنوب تا فلات مرکزی ایران کاسته می گردد ( نامه شماره 127016850102 تاریخ 02/12/1393، رونوشت به وزارت نیرو شماره 75004 تاریخ 03/12/1393 و سازمان آب و برق خوزستان شماره 90348/110 تاریخ 04/12/1393- در بخش دیدگاه ببیندگان http://iann.ir/?p=12922, http://www.waternews.ir/notes/22155/ http://sedaykherameh.ir/news/show/2163 &).
به عبارتی بیش از چند برابر حجم انتقال آب بین حوضه ای، کاهش بارش رخ می دهد. مقایسه بارش های بیش از میانگین نیمه شمالی کشور در چند سال اخیر تا قبل از سال آبی 95-1394 و بارش های کم تر از نرمال نیمه جنوبی، نمایان گر این واقعیت است (http://wrs.wrm.ir/m3/gozaresh.asp).
برای مثال رهاسازی آب در تالاب هورالعظیم در چندماه گذشته، آستانه بارشی سیکلون سودانی را تسریع کرد و بارندگی های سنگینی در استان ایلام اتفاق افتاد و تلفیق و ترکیبی از بارش های اورگرافی با سیکلون مذکور، سیلاب اخیر سرشاخه های رودخانه دز را رقم زد و به اشتباه و بدون بررسی میدانی میکرو اقلیم ها، چنین بارش هایی را فقط نتیجه تاثیر پدیده النینو پنداشته اند.
به شوند فوق و بندهای پیرامونی این هامش: همانا انتقال آب بین حوضه ای از جنوب غرب ایران به فلات مرکزی، ضرب المثل: " آب در هاون کوبیدن است".
3- گرد و غبار جنوب غرب ایران که تا پایتخت این کشور نیز سرایت کرده است در سالیان اخیر با انطباق فن بر طبیعت و کاهش دخالت سیاسیون، بر درصد داخلی بودن منشا آن و ارتباط با خشکیدن تالاب ها پیوسته اضافه می گردد و این ناشی ازعدم تامین حقابه زیست بوم ها است، نه قهر طبیعت!
4- عدم النفع برق تولیدی در سدهای بزرگ رودخانه های کارون و دز به ازای هر متر مکعب آب انتقال یافته از این حوضه به فلات مرکزی، خسارت و هزینه گزاف ملی است که متاسفانه تاکنون پنهان نگه داشته شده است. برای نمونه: یک متر مکعب آب سرشاخه های کارون در نیروگاه سدهای پنج گانه این رودخانه، بیش از دو کیلووات ساعت برق در زمان اوج مصرف تولید می کند.
5- عدم شناخت و کاربرد ارزش واقعی آب در کشاورزی و صنایع مختلف در مناطق خشک کشور، بدین شوند است که صنایع فلزی آب بر در جانمایی و طرح آمایش سرزمین به درستی انتخاب نشده اند و توسعه آن ها در نقاط فعلی اشتباهی مخالف منافع ملی و مغرضانه است و می توان با حمایت جامع از اجرای طرح های نوین گلخانه ای ناسا همانند طرح تلفیقی سه گانه کشاورزی، طیور و آبزی پروری(ص6- خبرنامه مهرماه 1394 جهاد کشاورزی استان فارس- http://fajo.ir/images/aban.pdf ) از برداشت، حیف و میل آب های استراتژیک کشور کاسته و رشد پایدار جمعیت در فلات مرکزی ایران، بدون دست یازی به منابع آبی حوضه های مجاور و ایجاد تخاصم و تفرقه بین اقوام و طوایف مرکز و حواشی رشته کوه های زاگرس، تضمین ساخت.
قابل ذکر است که ایفای نقش در اتحاد کاذب استان های به ظاهر ذی نفع برای انتقال آب بین حوضه ای، قوانین و مقررات تقسیم و سهم بندی توافقی فی مابین، برای این آب از سرآب به پایآب به ترتیب شکسته می شود و قدرت خود ویرانگری فلات مرکزی ایران را افزون خواهد ساخت، نمونه عینی آن: " سکوت در برابر شکستن لوله انتقال آب زاینده رود به یزد- http://hamshahrionline.ir/details/202928
نگرش آتی و جامع به یکپارچگی کشور، تعمق و رعایت انصاف در پنج بند فوق را می طلبد. با عنایت به برهان خلف و اصل تناقض در ریاضیات، فلسفه و ادبیات، انتقال آب بین حوضه ای با دست آویز حمایت توسعه و رشد جمعیتی در فلات مرکزی به بهای نابودی زیست بوم ها و فروپاشی ایران زمین، خدعه ای زیرکانه یا حمقی ابلهانه است و شاهد آن در رهگیری دو بیت زیر از دفتر پنجم مثنوی مولوی:
... پند گفتن با جهول خوابناک/ تخم افکندن بود در شوره خاک# چاک حمق و جهل نپذیرد رفو/ تخم حکمت کم دهش ای پندگو
http://ganjoor.net/moulavi/masnavi/daftar4/sh86/
باری ای عزیزهمام، راهکار و گره گشایی کیان خاک پاک ایران زمین، مطالعه تاریخ ادبی این سرزمین به شوند عدم دست یازی حکمرانان گذشته است و عمل بدان، نیل خردورزانه منطبق بر خرد جمعی را سوق خواهد داد و « سرانجام بهرام گور در هفت پیکر نظامی گنجوی»را می توان بهترین درس تاریخ ادبی تمدن نهفته در قرون گذشته جست، با عنایت و غوری در دو شاه بیت این کتاب:
... همه عالم تن است و ایران دل/ نیست گوینده زین قیاس خجل# چون که ایران دل زمین باشد/ دل ز تن به بود یقین باشد....
http://ganjoor.net/nezami/5ganj/7peykar/sh5/
باسپاس
موسی بذرافکن
کارشناس ارشد هیدروژئولوژی
یازدهم اردیبهشت ماه 1395 خورشیدی
پیگیری احیای زیست بوم ها- صنعت گردشگری داخلی و خارجی
https://telegram.me/BazrafkanHydrogeologist
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار