مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: خرید تضمینی گندم در قم از ابتدای اجرای طرح در سال‌جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۹ درصد رشد داشته‌است.
کد خبر: ۱۱۱۱۹۲۷
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۱ 24 June 2023

به گزارش تابناک قم، سعید محمدی روز شنبه در گفت‌وگویی پیرامون این موضوع بیان داشت: فرآیند اجرایی خرید تضمینی گندم در قم امسال از ۲۸ اردیبهشت‌ماه آغاز و از این زمان تاکنون ۱۳ هزار و ۹۰۲ تُن گندم در قالب یک‌هزار و ۸۱۰ محموله از کشاورزان قمی تحویل گرفته‌ شده‌است.

وی افزود: در سال‌جاری ۲ مرکز سیلوی ملکی استان و همچنین تعاونی جعفرآباد گندم تولید شده توسط کشاورزان قمی را از آنان تحویل می‌گیرند و فرآیند خرید تضمینی گندم در استان تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: در خصوص پرداخت مطالبات کشاورزان استان، اقدامات لازم در حال انجام است و ما امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم، این مطالبات در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرداخت شود.

محمدی تاکید کرد: کیفیت گندم تولید شده در قم مناسب است و همچنین در سیلوی ملکی استان امکان بررسی وضعیت کیفیت گندم تحویل گرفته شده توسط دستگاه‌های مجهز وجود دارد.

با توجه به آماری که سازمان جهاد کشاورزی قم اعلام کرده‌است، امسال سطح زیر کشت گندم استان در مجموع ۶ هزار و ۳۲۰ هکتار بوده‌است که از این میان پنج هزار و ۲۳۰ هکتار مربوط به کشت آبی بوده و یک‌هزار و ۹۰ هکتار هم مربوط به کشت دیم است، برآورد مقدار تولید هم در مجموع ۲۰ هزار و ۵۰۰ تُن می‌باشد که ۲۰ هزار تُن آن برای کشت آبی و ۵۰۰ تُن هم برای گندم دیم است.

بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ همچنین حدود ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره می‌شود؛ این سیلو دارای ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۰۸هزار تُن گندم و ۳۶ کندو می‌باشد، این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.

گفتنی‌است حدود ۹۰۰ نانوایی‌ فعال در استان در هر ماه به‌طور میانگین به ۱۲ هزار تُن گندم برای پخت نان مصرفی مردم نیاز دارند که اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم این میزان گندم را تامین می‌کند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.

بر اساس اعلام اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم، همواره بهترین ارقام گندم وارد مجتمع ذخیره سازی شهید آصف نخعی قم می‌شود و سپس این گندم‌ها توسط پنج کارخانه تولید آرد فعال در استان به آرد با کیفیت تبدیل شده و در اختیار نانوایی‌های فعال در مناطق مختلف قم قرار می‌گیرد.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار