پورسانت 9 میلیون دلاری خودروساز ایرانی به طرف قرارداد خارجی برای خرید سمند / پول‌هایی که خودروسازان در خارج کشور هدر داده اند! / هدر دادن منابع ارزی نتیجه بی‌مسئولیتی مدیران گذشته مجموعه‌هایی مانند ایران خودرو +اسناد

اخیراً اسنادی در اختیار «تابناک» قرار گرفته که نشان از بی مسئولیتی های مدیران گذشته مجموعه هایی مانند ایران خودرو دارد؛ اسنادی که نشان می دهد در گذشته به دلیل اشتباهات مکرر خودروسازی ها دچار خسارات زیادی شده اند و اکنون برای جبران آنها با وجود پایین آمدن قیمت مواد اولیه، قادر به پایین آوردن قیمت های خود نیستند.
کد خبر: ۹۷۳۷۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۴ 19 September 2015
گاهی حمایت از تولید داخل آن گونه که باید به کام مردم ننشسته و عده ای از مدیران با سوءمدیریت خود، تلاشی را که مجموعه نظام برای افزایش تولید داخل و ایجاد اشتغال پایدار در کشور انجام می دهد، با چنین سوءمدیریت هایی هدر می دهند.

به گزارش «تابناک یزد»، این سوءمدیریت ها باعث شده تا یک صنعت آنقدر هزینه بر و گران تمام شود که همین مدیران برای جبران این هزینه ها مردم را به دردسر بیندازند و خود ضربه ای جبران ناپذیر به سیاست های نظام در جهت حمایت از تولید داخلی وارد کند.

برای مثال در روزهای اخیر، اسنادی در اختیار «تابناک» قرار گرفته که نشان از بی مسئولیتی های مدیران مجموعه هایی مانند ایران خودرو دارد؛ اسنادی که نشان می دهد در گذشته به دلیل اشتباهات مکرر، خودروسازی ها دچار خسارات زیادی شده اند و اکنون برای جبران آنها با وجود پایین آمدن قیمت مواد اولیه، قادر به پایین آوردن قیمت های خود نیستند.

بنا بر این گزارش، در روزهای گذشته، اسنادی از سرمایه گذاری های یکی از خودروسازی ها در کشور آذربایجان منتشر شد، که گواه این گونه بی مسئولیتی مسئولان این مجموعه های بزرگ خودروسازی بود؛ اما ماجرا تنها به تولید خودرو در آذربایجان ختم نمی شود و اسناد زیادی وجود دارد که نشان می دهد، ضررهای این خودروسازی بیش از این مقدار بوده است.

بنا بر اسناد به دست آمده، به جز ساخت کارخانه و وارد آمدن خسارت بابت شکست پروژه در این کشورها، معاملاتی نیز با برخی از این کشورها صورت گرفته و مقادیر زیادی خودرو به کشورهای حاشیه خزر صادر شده و تا کنون مقادیر حاصل از فروش این خودروها به کشور بازنگشته است و همچنان خریداران به این خودروسازی بدهکار هستند.



بنا بر اسناد موجود، در سال 90 این خودروساز داخلی قراردادی با چند شرکت آذری و اکراینی امضا می کند و به موجب آن، طرف ایرانی متعهد می شود 800، 1700و 10000 دستگاه خودرو به صورت CBD و SKD به یکی از شرکت ها و 7500 دستگاه دیگر را به یک شرکت دیگر بدهد (مطابق اسناد خودروها سمند بوده است) اما بعد از تحویل خودرو به خریدار، هنوز خریداران مبالغ قابل توجهی از این خودروها را به ایران نداده اند.

اما باز هم ماجرا در اینجا تمام نمی شود، مطابق قانون، پرداخت پورسانت و حق کمیسیون در معاملات بین المللی خلاف قانون است؛ اما با این حال طرف ایرانی حاضر می شود در قبال خرید خودروهای ایرانی به طرف قرارداد، خود مبالغ کلانی که حدود 9 میلیون دلار می شد، پرداخت کند.

حق کمیسیون پرداختی طرف ایرانی به خریداران خود؛

1- کمیسیون 12 درصد طی نامه شماره ........84103

2- کمیسیون 13 درصد طی نامه شماره ........84103

3- کمیسیون 15 درصد طی نامه شماره ........8400

کل مبلغ کمیسیون: 8988726.38 دلار


با نگاه دقیق به این تخلفات، درک اینکه چرا امروز خودروسازی ها قادر به کاهش قیمت ها نیستند، آسان تر می شود، اشتباهات فاحش رخ داده در گذشته، آنقدر هزینه ها را برای این خودروسازها بالا برده است که حتی اگر بخواهند هم نمی توانند در قیمت های خود تغییر ایجاد کنند.


دریافت وام های کلان از بانک های داخلی و خارجی برای احداث کارخانه و خط تولید در کشورهای خارجی، عدم وصول مطالبات خودروسازی ها از بابت صادرات تولیدات داخل و چندین مورد دیگر، باعث بالا رفتن هزینه تولید در کشور شده که متأسفانه هزینه این ها را باید خریداران داخلی پرداخت کنند.
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
نازی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
خوبه...........
حالا که دست این مفسدین رو شده جا داره دستگاههای نظارتی و قضایی مسببین این مسئله رو اعدام کنن.
اخلال در امور اقتصادی که دیگه شاخ و دم نداره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
چشم شما خودتو عصبانی نکن.
اینم میره کناره بقیه پرونده ها
کامبیز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
چشم نه‌نه‌ام روشن با این بچه بزرگ کردنش.
زمین خوار دیده بودیم.
جنگل خوار دیده بودیم.
دریا خوار دیده بودیم.
مگس خوار دیده بودیم.
.
.
.
. اما این دفعه ماشین خوار ندیده بودیم که با این گزارش عیشمون کامل شد.
پاسخ ها
مجید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
دیشب تو اخبار میگفت که زیرزمین خوار هم اومده.
300 هزار چاه غیرمجاز.
اونوقت اگه یک بنده خدا یک جعبه میوه بزاره کنار خیابون میان میگن این غیرمجازه ، یارو رو بدبخت میکنن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
خسته نباشی دلاور.
خدا قوت .
من جای این خودرو سازان بودم پیاز زیاد میخوردم. چون اشتهای آدمو باز میکنه
پاسخ ها
رامبد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
آقا راست میگن دلار با ترشی لیته میچسبه؟
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار