تامین مالی پروژه ها توسط بانک توسعه اسلامی ادامه خواهد یافت

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: قطع روابط ایران و عربستان بر تامین مالی پروژه ها توسط بانک توسعه اسلامی تاثیرگذار نیست.
کد خبر: ۱۵۹۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸ 08 January 2016

رحیم میدانی امروز (جمعه) در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی سد 'سرنی' سامانه انتقال و تصفیه خانه در شهرستان میناب در پاسخ به ایرنا درباره تاثیر قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان بر تامین مالی پروژه های ایران توسط بانک توسعه اسلامی، اظهار داشت: مشکل خاصی در روند تامین مالی پروژه ها تاکنون پیش نیامده و فعلا برای قضاوت در این زمینه زود است.
به گفته این مقام مسئول، پروژه های بانک توسعه اسلامی پس از تصویب شدن به مرکز بانک (واقع در شهر ریاض عربستان) فرستاده می شوند؛ هر چند احتمال می رود که در گردش مالی سیستم بانکی تاخیرهایی به وجود آید.
وی یادآور شد: پروژه های ایران در بانک توسعه اسلامی حتی در زمان تحریم ها هم فعال بودند، اما کارها با صرف مدت زمان بیشتر و طولانی تری به انجام می رسید؛ اما هیچ گاه طرح ها و پروژه ها تعطیل نشدند.
میدانی خاطرنشان کرد: ایران جزو سهامداران اصلی این بانک بوده و هیچ گاه مشکلی با آن نداشته است و اگر شیطنتی انجام نشود، باز هم می توان طبق روال گذشته به تامین مالی پروژه ها از طریق این بانک ادامه داد.
وی با اشاره به تلاش ایران برای ارسال لیست جدیدی از پروژه ها به این بانک، تصریح کرد: اولویت ابتدا با طرح های آبرسانی و سپس طرح ها و پروژه های جمع آوری و دفع فاضلاب است.
به گفته این مقام مسئول، هر چند در تامین آب شرب هم اینک مشکل جدی در کشور وجود ندارد و اصطلاحا در نقطه سر به سر هستیم، اما وجود یک حاشیه امن 20 درصدی (20 درصد بالاتر از نیاز آبی) لازم است تا زمانی که به طور مثال یک منبع آبی از مدار بهره برداری خارج شد، شهر یا منطقه با تنش آبی مواجه نشود.
وی همچنین به پروژه های برقابی به عنوان اولویت سوم در این لیست اشاره کرد و گفت: هم اینک 11 هزار مگاوات نیروگاه برقابی در کشور وجود دارد، اما کمبود برق احتمالی کشور با وجود نیروگاه های حرارتی قابل جبران است و بر این اساس، اولویت را به موارد پیشگفته می دهیم تا به محیط زیست آسیب وارد نشود.
میدانی به طور نمونه با اشاره به افت کیفیت آب کارون در سال های گذشته، این مساله را متاثر از ورود فاضلاب های خانگی، زه آب های کشاورزی و فاضلاب های صنعتی به رودخانه برشمرد و بر اولویت بندی اشاره شده تاکید کرد.
**
طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق کم آب مرکزی کشور
وی در ادامه با اشاره به پروژه های انتقال آب کشور، گفت: طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق کم آب مرکزی کشور، طرحی جدی است و هم اینک یک سرمایه گذار بخش خصوصی در بندرعباس مشغول اجرای آن است.
به گفته میدانی، این سرمایه گذار قصد انتقال 110 میلیون متر مکعب آب را در مرحله نخست دارد.
وی افزود: آب تولید شده از این طریق گران قیمت خواهد بود و حتی شنیده شده در مناطق انتهایی طرح با قیمت 120 هزار ریال در هر متر مکعب به فروش برسد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: آب با این قیمت برای استفاده در بخش کشاورزی به صرفه نخواهد بود، اما برای استفاده از بخش های شرب، صنعت و معدن توجیه اقتصادی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: استفاده از آب های تولید شده از پروژه های نمک زدایی در مناطق جمعیتی یا صنعتی که نتوان به تامین نیاز آبی توسط آب های متعارف پرداخت، در دست بررسی و مطالعه است.
**
اولویت مطالعات زیست محیطی انتقال آب از خزر به ارومیه
به گفته این مقام مسئول، طرح انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه یکی از مطالبات جدی مردم از رئیس جمهور بود، اما اجرای آن منوط به بررسی همه جوانب زیست محیطی آن است.
وی خاطرنشان کرد: یک مشاور ایرانی و یک مشاور خارجی همراه با کنسرسیومی متشکل از 6 شرکت که در مسائل زیست محیطی تبحر دارند، مشغول مطالعه این این طرح هستند و فعلا به جز مسائل زیست محیطی، روی دیگر مباحث مسیر انتقال، پمپاژ و غیره مطالعه ای انجام نمی شود.
**
استفاده از آب های ژرف؛ پرهزینه اما ممکن
میدانی همچنین درباره استفاده از آب های ژرف برای رفع نیازهای کشور، تصریح کرد: برخی متخصصان از وجود آب هایی در اعماق و مناطق دارای گسل سخن به میان می آورند که البته با آب های فسیلی که از نظر کیفیت مطلوب نیستند، متفاوت است.
وی بیان داشت: پیش بینی می شود در اعماق 800 تا یکهزار متری، آب های قابل استفاده به عنوان آب شرب وجود داشته باشد که البته منوط به مطالعه ای وسیع در سه فاز است.
این مقام مسئول با بیان اینکه شناسایی آب های ژرف بسیار پرهزینه است، تصریح کرد: اجرای این مهم نیازمند مطالعات پهنه بندی و حفر پرهزینه چاه های بسیار عمیق است که اگر به نتیجه رسید، با استفاده از توان متخصصان داخلی به برداشت این آب ها اقدام می شود.
به گزارش ایرنا، هدف از اجرای طرح احداث سد سرنی، تامین نیاز بخشی از آب شرب شهر بندرعباس و روستاهای اطراف به میزان 19 میلیون متر مکعب از طریق خط انتقالی به طول 38 کیلومتر توسط یک واحد تصفیه خانه به ظرفیت دو متر مکعب در ثانیه و نیز تامین 9 میلیون متر مکعب آب در سال به منظور حفظ تعادل سفره زیرزمینی و محیط زیست در وضع موجود است که روز گذشته (پنجشنبه) در آیینی با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا آغاز شد.

مصاحبه اختصاصی سایت خبری و تحلیلی تابناک آذربایجان غربی با سرپرست مرکز علمی-کاربردی دانشگاه صنعتی ارومیه

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار