اجرای امر به معروف حجم کار پلیس و دادگستری را کاهش می‌دهد

مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کار بسیاری از دستگاه‌های مرتبط را انجام می‌دهد و از شیوه‌های کاهش انحرافات در جامعه است.
کد خبر: ۱۴۴۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۳ 14 December 2015
مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کار بسیاری از دستگاه‌های مرتبط را انجام می‌دهد و از شیوه‌های کاهش انحرافات در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، حجت‌الاسلام محمدحسین توانایی امشب در نشست عمومی اعضای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه علوم پزشکی، ادارات و سازمان‌های دولتی استان کرمانشاه، مکانیزم کاهش منکرات در جامعه را شامل شناسایی منکرات، برنامه‌ریزی، آگاهی‌بخشی و آموزش، پایش و ارزیابی، ایجاد فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، قانون‌گرایی و پیشگیری دانست.

مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: تنبیه و تشویق سازمانی، قوه قضاییه و نیروی انتظامی، سازمان بازرسی، حراست ادارات و کمیته‌های رسیدگی به تخلفات اداری از دیگر مکانیزم‌های کاهش منکرات در جامعه است.

وی با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر اقدامات لازم در خصوص فرهنگ‌سازی و آموزش را انجام داده، گفت: پس از 24 سال قانون امر به معروف و نهی از منکر به تصویب رسیده است.

به گفته توانایی، اگر امر به معروف و نهی از منکر فرهنگ‌سازی و در جامعه اجرا شود به نوعی کار بسیاری از دستگاه‌های مرتبط را نیز انجام می‌دهد.

این مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر را تنها یکی از مکانیزم‌های کاهش منکرات در جامعه عنوان کرد و گفت: برای کاهش منکرات در جامعه باید سایر مکانیزم‌ها نیز به‌وظایف خود به‌درستی عمل کنند.

توانایی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر به‌معنی پذیرفتن مسئولیت اجتماعی است و شرکت در جنگ، جشن نیکوکاری و راهپیمایی‌های 22 بهمن، روز قدس و اربعین نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد مردم ایران مسئولیت‌پذیری بالایی دارند.

وی افزود: مسئولیت‌پذیری افراد در برخی وظایف کم‌رنگ است که باید احیا شود و ابعاد فردی و اجتماعی آن در دو بعد مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی باید مورد توجه قرار بگیرد.

توانایی ادامه داد: رعایت نظم و انضباط، معرفت، عبادت و بصیرت، تحصیل، خودباوری و فضایل اخلاقی از جمله موارد مسئولیت فردی است.

مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر احترام به قانون و خانواده، وجدان کاری، استفاده صحیح از بیت‌المال، کمک به دیگران و توجه به اصلاح رفتار دیگران که همان امر به معروف است را از جمله موارد مسئولیت‌پذیری اجتماعی عنوان کرد.

وی با اشاره به سخنی از شهید مطهری مبنی بر اینکه افراد صالح در جامعه حضور دارند، اما افراد مصلح کم هستند، گفت: اگر منکرات در جامعه افزایش پیدا کند به این دلیل است که افراد صالح در لاک خود فرو رفته و امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کنند.

این مسئول تصریح کرد: تلاش ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادارات و ارگان‌های دولتی این است که افراد صالح متوجه مسئولیت اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر باشند.

توانایی اظهار کرد: اگر حساسیت عمومی با زبان و یا نگاه ایجاد شود و فرد متوجه اشتباه خود شود، به کاهش منکرات در جامعه کمک می‌شود.

این مسئول بیان داشت: به فرموده پیامبراکرم(ص) اسلام یعنی حسن خلق و اگر در امر به معروف و نهی از منکر حسن خلق وجود نداشته باشد موفقیت حاصل نخواهد شد.

مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر در تبیین بایدها و نبایدهای امر به معروف و نهی از منکر گفت: تکریم، تفکیک، تشخیص و تشکر از جمله بایدهای امر به معروف است.

وی ادامه داد: لحن ناهی از منکر بسیار مهم است و هنگام امر به معروف و نهی از منکر باید جداسازی بین فعل و فاعل صورت بگیرد و در نهایت در صورت پذیرفتن تذکر از فرد تشکر شود.

مشاور عالی دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر تجسس، توهین، تهدید و تعرض را از نبایدهای امر به معروف و نهی از منکر برشمرد.

وی گفت: امر به معروف و نهی از منکر در کشور آلمان عنوان شهامت مدنی را دارد که بالاترین نشان کشور به فرد آمر به معروف یا ناهی از منکر تعلق می‌گیرد و سازمان جهانی بهداشت نیز امر به معروف و نهی از منکر را مهارت تفکر انتقادی نام‌گذاری کرده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار