مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان خبر داد؛

پرداخت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان خسارت‌دیده کردستان

گروه استان‌ها - مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان با تأکید بر ضرورت بیمه محصولات کشاورزی برای مقابله با حوادث غیرمترقبه، از پرداخت نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان خسارت‌دیده استان از ابتدای سال زراعی جاری خبر داد.
کد خبر: ۱۲۱۶۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶ 03 February 2026

پرداخت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان خسارت‌دیده کردستان

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، «اسماعیل حیدری»، مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان صبح امروز با اشاره به اهمیت بیمه محصولات کشاورزی در کاهش ریسک فعالیت‌های کشاورزی اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳–۱۴۰۴، بیمه برخی محصولات از جمله گندم دیم به‌صورت اجباری در دستور کار قرار گرفت تا در صورت بروز خسارت، حمایت مؤثرتری از بهره‌برداران انجام شود.

وی افزود: در این سال زراعی، حدود ۶۴۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش بیمه قرار گرفت که پس از انجام پایش‌ها و بررسی‌های میدانی و ماهواره‌ای، سطح واقعی سبز اراضی حدود ۵۰۰ هزار هکتار برآورد شد و در نتیجه نزدیک به ۱۴۰ هزار هکتار بیش‌اظهاری بیمه‌ای شناسایی شد.

به گفته مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان، حق بیمه اخذشده بابت این ۱۴۰ هزار هکتار اضافه، مطابق مقررات به کشاورزان بازگردانده شده که بخش عمده‌ای از این مبالغ تاکنون به بهره‌برداران عودت داده شده است.

وی میزان خسارت برآوردشده برای سطح واقعی ۵۰۰ هزار هکتاری اراضی بیمه‌شده را حدود ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون حدود ۴۹۶ میلیارد تومان، معادل نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان غرامت، به کشاورزان خسارت‌دیده پرداخت شده است.

حیدری، با اشاره به برخی اعتراض‌ها درخصوص میزان و نحوه پرداخت غرامت‌ها گفت: در نشست برگزارشده در استانداری کردستان، تعدادی از کشاورزان نسبت به دریافت نکردن غرامت یا متفاوت بودن مبالغ پرداختی اعتراض داشتند، در حالی که پرداخت خسارت به‌صورت یکنواخت امکان‌پذیر نیست، زیرا میزان خسارت هر مزرعه با توجه به شرایط منطقه‌ای و میزان آسیب‌دیدگی متفاوت است.

وی، تصریح کرد: خسارت‌های عمومی ناشی از خشکسالی و گرمازدگی بر اساس مصوبات قانونی، بدون نیاز به بررسی میدانی و از طریق پایش‌های منطقه‌ای و ارزیابی‌های ماهواره‌ای محاسبه و پرداخت می‌شود، اما در مواردی که خسارت ناشی از عوامل دیگری مانند تگرگ یا سرمازدگی باشد، ارزیابان موظف‌اند به‌صورت میدانی از مزارع بازدید کرده و میزان خسارت را به‌طور دقیق تعیین کنند.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان در پایان از پرداخت ۳۹ میلیارد تومان غرامت به باغداران استان بابت خسارت به محصولات باغی از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی خبر داد و بر ضرورت تداوم بیمه محصولات کشاورزی برای افزایش امنیت معیشتی بهره‌برداران تأکید کرد.

انتهای پیام/

آخرین اخبار