وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:

امسال بیش از ۵۰ پروژه فرهنگی و هنری در کشور به بهره‌برداری رسیده است + فیلم

گروه استان‌ها- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال بیش از ۵۰ پروژه فرهنگی و هنری در کشور به بهره‌برداری رسیده گفت: امروز همزمان با افتتاح مجتمع فرهنگی هنری شهرستان سرپل‌ذهاب، چهار سالن پلاتو، یک نگارخانه و سه مجتمع فرهنگی و هنری در سطح کشور به بهره‌برداری می‌رسد.
کد خبر: ۱۲۱۶۴۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳ 29 January 2026

امسال بیش از ۵۰ پروژه فرهنگی و هنری در کشور به بهره‌برداری رسیده است + فیلم

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کرمانشاه؛«سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز پنجشنبه در آیین افتتاح مجتمع فرهنگی هنری سرپل‌ذهاب، اظهار کرد: سرپل‌ذهاب بخشی از شناسنامه فرهنگی ایران اسلامی است و آثار تاریخی، مفاخر فرهنگی و پیشینه درخشان آن، هویت عمیق این دیار را روایت می‌کند.

وی افزود: شهرستان سرپل ذهاب همواره در حافظه جمعی ملت ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است و از دفاع مقدس و حراست از مرزهای کشور تا نمادهایی چون بازی‌دراز، سرپل‌ذهاب همواره یادآور مقاومت، ایستادگی و وحدت مردم ایران بوده و امروز نیز به‌عنوان نماد همزیستی و تقریب مذاهب اسلامی شناخته می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نتایج پیمایش‌های رسمی حوزه فرهنگ گفت: 

وی با اشاره به آمارهای ملی، به مصرف پایین فرهنگی در کشور انتقاد کرد و گفت: بر اساس پیمایش سبک زندگی ایرانیان در سال ۱۴۰۲، درصد قابل‌توجهی از مردم در طول یک سال به موزه، سینما، تئاتر و کنسرت مراجعه نمی‌کنند و سرانه مطالعه کتاب نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح این آمارها گفت: بر اساس این داده‌ها، ۶۶ درصد از مردم در طول سال به موزه، گالری یا مکان تاریخی مراجعه نمی‌کنند، ۶۷ درصد به سینما نمی‌روند، ۸۶ درصد تئاتر نمی‌بینند و ۸۲ درصد نیز به کنسرت موسیقی نمی‌روند.
 
وی میانگین مطالعه کتاب مفید در هفته را حدود ۲.۵ ساعت و مطالعه نشریات را ۴۳ دقیقه اعلام کرد و اظهار کرد:این آمارها نشان از یک پارادوکس در کشوری با هسته معنایی فرهنگ و هنر دارد.
 
صالحی تصریح کرد: ما فضاها و زیرساخت‌های دسترسی‌پذیر فرهنگی مانند کتابخانه، سینما، گالری و سالن نمایش در سطح کشور کمبود داریم همچنین از دهه ۷۰ نیاز به فضای سبز به عنوان تنفس جسم شهرها پذیرفته شد و امروز میانگین سرانه آن به حدود ۱۲ مترمربع رسیده، باید نیاز به فضاهای فرهنگی نیز به عنوان «تنفس جان» و عامل نشاط اجتماعی نهادینه شود.
انتهای پیام/
منبع: تابناک
آخرین اخبار