عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی:

رابطه دولت و مجلس، رابطه حکمرانی است/ اتحاد و همکاری دولت و مجلس خط مشی رهبر انقلاب

گروه استان‌ ‎ها - عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت تعامل میان قوه مجریه و مقننه گفت: رابطه دولت و مجلس رابطه حکمرانی است، رابطه سیاسی نیست و رابطه تحزب هم نیست، هرچند احزاب در کنش‌های حکمرانی تاثیر دارند، اما رابطه ما مبتنی بر تعامل است.
کد خبر: ۱۲۱۲۸۴۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲ 08 December 2025

رابطه دولت و مجلس، رابطه حکمرانی است/ اتحاد و همکاری دولت و مجلس مشی رهبر معظم انقلاب

 
 
«روح‌الله متفکر آزاد» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با خبرنگار تابناک در استان آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی، موفقیت دولت و موفقیت مجلس به معنای موفقیت کشور است و هر نزاعی که جلوی موفقیت حکمرانی را بگیرد، نزاع نامطلوب است و نباید به سمت آن برویم؛ مشی رهبر معظم انقلاب نیز بر اتحاد و همکاری دولت و مجلس استوار است.
 
وی اضافه کرد: این اتحاد، هدفمند و برای کار است، نه برای لابی، زد و بند یا باندبازی. اگر این نگرش در دولت و مجلس حاکم شود، معنایش این است که ما در مجلس نمی‌خواهیم مچ دولت را بگیریم بلکه دست او را می‌گیریم و بالعکس، دولت هم نمی‌خواهد مچ مجلس را بخواباند. در این شرایط، اختلاف سلیقه‌ها به پیشرفت کار و تصمیمات سازنده منجر می شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس با اشاره به تجربه همکاری در دولت شهید رئیسی افزود: اگر کسی ضعیف عمل کرد، مجلس نمی‌تواند وظیفه نظارتی خود را کنار بگذارد و ورود نکند. حتی وقتی گروه‌های سیاسی مجلس به دولت نزدیک بودند، ما نظارت خود را انجام می‌دادیم و با دولت تعامل می‌کردیم.

وی در ادامه خاطرنشان
کرد: در رابطه کنونی مجلس و دولت نیز اصل بر تعامل است، این تعامل به معنای آماده‌سازی سریع لوایح و همکاری در موضوعات مهم است، نمونه آن پیمان اوراسیا بود که لایحه مربوطه ظرف یکی دو هفته آماده و تحویل داده شد.

متفکر آزاد با بیان اینکه نقد لازم است و نقد سازنده انجام می‌دهیم، اما نه به منظور مچ‌گیری، تصریح کرد: اگر وزیری ضعیف عمل کند، وظیفه ماست که با رویکرد حمایتی و راه‌حل‌محور، به دولت کمک کنیم. کمک به دولت به معنای نادیده گرفتن حقوق ملت نیست،اگر نیاز به تذکر و استیضاح هم بود باید وظیفه خود را انجام دهیم. باید از نزاع‌های گروهی و شخصی دوری کنیم و با زبان منطقی و سازنده نظارت کنیم.

وی با اشاره به اینکه هنر واقعی حکمرانی زمانی است که نقدها و حمایت‌ها با هم تلفیق شوند و مجلس و دولت تلاش کردند تا درگیر نشوند و همکاری سازنده داشته باشند و امیدواریم این روند تا پایان دوره نیز ادامه پیدا کند، تاکید کرد: استمرار این تعامل می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد برنامه‌های کلان کشور و ارتقای اعتماد عمومی داشته باشد و از تکرار نزاع‌های سیاسی بی‌ثمر جلوگیری کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس با اشاره به تجربه همکاری با دولت‌های گذشته، بر لزوم ادامه این روند تعامل محور تأکید کرد و گفت: موفقیت دولت و مجلس، موفقیت مردم و کشور را تضمین خواهد کرد.
 
انتهای پیام/
آخرین اخبار