سخنگوی دولت تاکید کرد:

وجود فساد در برخی بخش‌ها، قابل انکار نیست!/ یزد می‌تواند به قطب مهمی در حوزه گردشگری تبدیل شود

گروه استان‌ها - سخنگوی دولت با تبیین ضرورت اصلاح ناترازی‌های کشور، بر نقش یزد در تحقق الگوی توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: وجود فساد در برخی بخش‌ها، قابل انکار نیست اما دولت و بخش خصوصی با نگاه مشترک در مسیر رفع موانع و شفاف‌سازی گام برمی‌دارند.
کد خبر: ۱۲۱۲۷۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵ 07 December 2025

مهاجرانی: گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم کشور است

به گزارش خبرنگار تابناک از استان یزد، «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، صبح امروز در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد که در کارخانه قدیمی نساجی جنوب شهر میراث جهانی یزد برگزار شد، اظهار کرد: کشور در شرایط خاص ناشی از ناترازی‌ها قرار گرفته و مدیریت این وضعیت نیازمند تصمیمات دقیق و رویکردهای نوین است.

وی افزود: روزانه معادل هشت میلیون بشکه نفت در کشور استخراج می‌شود و اگر تنها ۱۰ درصد صرفه‌جویی محقق شود، معادل ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز صرفه‌جویی خواهیم داشت.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: وزارت اقتصاد با همکاری بانک مرکزی سه ابزار «برات الکترونیکی»، «اسناد اعتباری» و «اوراق گام» را برای تأمین نقدینگی بنگاه‌ها طراحی کرده و این سازوکارها می‌تواند بخشی از مشکلات واحدهای اقتصادی را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه موضوع ایجاد خط اعتباری ویژه برای صنایع ارزآور نیز در حال بررسی است و نتیجه آن در نشست آینده هیأت دولت پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: وجود فساد در برخی بخش‌ها، علیرغم تلاش نهادهای نظارتی، قابل انکار نیست اما دولت و بخش خصوصی با نگاه مشترک در مسیر رفع موانع، شفاف‌سازی و تقویت فعالیت‌های اقتصادی گام برمی‌دارند.

مهاجرانی اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه دارای ظرفیت ارزشمندی در حوزه رقابت‌پذیری صنایع است و این قانون در صورت فراهم شدن سازوکارهای اجرایی می‌تواند توان رقابتی صنایع داخلی را افزایش دهد.

افزایش رقم واردات بنزین تا سه سال آینده به ۱۳ میلیارد دلار 

وی بیان کرد: مشکلات تأمین گازوئیل معادن بارها توسط وزارت صمت پیگیری شده اما اصل چالش، ناترازی انرژی در کشور است؛ به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۸ شش میلیارد دلار صادرات بنزین داشتیم اما امروز همین رقم واردات است و پیش‌بینی می‌شود تا سه سال آینده به ۱۳ میلیارد دلار برسد.

سخنگوی دولت ادامه داد: استفاده نکردن از ابزار قیمت‌گذاری صحیح باعث زیان‌دهی شرکت‌ها شده و در همه کالاهای اساسی مانند آب، برق، گاز و بنزین مشاهده می‌شود؛ به‌طور مثال بنزین با قیمت ۶۰ سنت خریداری و با نرخ بسیار پایین عرضه می‌شود و این امر توان دولت در توسعه زیرساخت‌ها را محدود می‌کند.

وی با بیان اینکه آغاز اصلاحات در همکاری با مردم می‌تواند در آینده کشور را از وضعیت ناترازی در بخش‌های مختلف خارج کند، تاکید کرد: یزد با وجود اقلیم خشک و محدودیت شدید منابع آبی، توانسته سالیان طولانی با پایداری زندگی کند اما برخی دخالت‌ها در نظامات طبیعی، توسعه را از زیست‌بوم منطقه دور کرده و چالش‌هایی جدید ایجاد کرده است.

گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم کشور است

مهاجرانی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم کشور است و یزد به واسطه بافت تاریخی کم‌نظیر خود می‌تواند به قطب مهم این حوزه تبدیل شود، یادآور شد: نیروی انسانی تلاشگر و سخت‌کوش، از شاخص‌ترین مزیت‌های یزد است و فرهنگ کار در این استان باید به‌عنوان یک الگو برای غلبه بر چالش‌های کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه توصیه ما این است که مسائل استان را صرفاً با اتکا به ردیف‌های بودجه‌ای دولت گره نزنید و از ظرفیت‌های درونی استان برای اداره امور بهره بگیرید، تاکید کرد: برخی موضوعات مانند رفع تعهد ارزی به صورت محدود برای بخش‌هایی از استان دنبال می‌شود اما ممکن است به دلیل ضعف گفت‌وگویی، همه ذینفعان در این باره قانع نشوند.

سخنگوی دولت ادامه داد: بخشی از مشکلات حوزه نهاده‌های دامی ناشی از ناهماهنگی‌های مدیریتی است و اتاق‌های ایران و تهران می‌توانند با همکاری اتاق یزد، زمینه ایجاد کنسرسیوم‌های صادراتی را فراهم کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اشتغال بالای تخت‌های بیمارستانی استان یزد، این شاخص‌ها باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد تا در طرح نظام مسائل دولت، تصمیمات دقیق‌تری اتخاذ شود.

سخنگوی دولت همچنین گفت: یزد نماد موفقی از وفاق ملی و گفت‌وگوی تمدن‌هاست و مسیری که تاکنون در توسعه متوازن و هماهنگ با اقلیم پیموده، قابلیت استمرار و الگوسازی برای سایر استان‌ها را دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: یزد
آخرین اخبار