در نشست کارگروه امور زیربنایی و توسعه کردستان بررسی شد؛

جزئیات تازه از طراحی شهرک نیشتمان در سنندج؛ ظرفیت جمعیتی تا ۱۶ هزار نفر

گروه استان‌ها - در نشست کارگروه امور زیربنایی و توسعه استان کردستان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با تشریح آخرین وضعیت طرح‌های شهری و روستایی، از نهایی‌سازی طرح شهرک جدید «نیشتمان» در حاشیه سنندج خبر داد و خواستار همکاری دستگاه‌ها برای رفع موانع مالکیتی و تأمین زیرساخت‌ها شد.
کد خبر: ۱۲۱۲۳۴۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۲ 02 December 2025

جزئیات تازه از طراحی شهرک نیشتمان در سنندج؛ ظرفیت جمعیتی تا ۱۶ هزار نفر

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، در جلسه کارگروه امور زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و ساماندهی سرزمین و محیط زیست استان کردستان که در محل معاونت عمرانی برگزار شد، «کیومرث حبیبی» بر ضرورت اجرای دقیق طرح‌های توسعه شهری و لزوم توجه به اصول فنی در جانمایی شهرک‌های جدید تأکید کرد.

وی با بیان اینکه استان کردستان در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد پنج شهر جدید است، افزود: یکی از این طرح‌ها مربوط به شهرک نیشتمان در محدوده اطراف سنندج است که بخش عمده مراحل تصویب آن در مراجع تخصصی از جمله شورای عالی شهرسازی و معماری طی شده است.

معاون عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: نبود برخی نقشه‌ها و اسناد دقیق مالکیتی در گذشته، اجرای طرح را با تأخیر مواجه کرده بود اما اکنون تکمیل مطالعات، تعیین حدود طرح، ارزیابی منابع مالی و اخذ نظر دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار گرفته است تا روند نهایی‌سازی با سرعت بیشتری پیش برود.

وی، با اشاره به ویژگی‌های طراحی این شهرک اظهار داشت: طرح اولیه با لحاظ کاربری‌های متنوع از جمله مسکونی، فرهنگی، ورزشی و خدماتی تدوین شده و شرایط محیطی و توپوگرافی منطقه نیز در طراحی لحاظ شده است. وی اتصال مناسب این شهرک به شهر مادر سنندج را یکی از عوامل مهم موفقیت آن دانست.

به گفته حبیبی، توسعه شهرک نیشتمان می‌تواند بخشی از کمبود فضا در سنندج را جبران کند و برای این منظور باید ظرفیت جمعیت‌پذیری آن به ۱۵ تا ۱۶ هزار نفر افزایش یابد تا امکان جذب جمعیت و اسکان پایدار فراهم شود.

وی، در ادامه با تأکید بر ضرورت همکاری کامل دستگاه‌های اجرایی، گفت: رفع تداخلات مالکیتی، تأمین زیرساخت‌ها و استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود باید با جدیت دنبال شود، زیرا با توجه به حجم سرمایه‌گذاری‌های دولت در شهرهای جدید، کردستان نباید از این جریان توسعه‌ای عقب بماند.

معاون استاندار، همچنین بر اهمیت ارزیابی دقیق همه طرح‌هایی که در کارگروه مطرح می‌شود اشاره کرد و افزود: در تصمیم‌گیری‌ها باید منافع عمومی و حقوق مردم در کنار ملاحظات فنی و قانونی به‌طور هم‌زمان مورد توجه قرار گیرد تا طرح‌ها از هر منظر توجیه‌پذیر باشند.

وی، همچنین به ظرفیت‌های توسعه‌ای برخی شهرستان‌ها، از جمله بیجار که با کاهش جمعیت روبه‌رو هستند، اشاره کرد و گفت: طرح‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند نقش مهمی در تقویت اشتغال، توسعه زیرساخت‌ها و افزایش ماندگاری جمعیت داشته باشد و این موضوع از نظر توسعه‌ای برای استان اهمیت استراتژیک دارد.

در پایان این نشست، وضعیت ۴۷ طرح مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ طرح با موافقت کارگروه روبه‌رو شد و ۵ طرح نیز برای رفع نواقص و بررسی دوباره برگشت داده شد.

انتهای پیام/

آخرین اخبار