اختتامیه سوگواره آلاله‌های پردیس با تجلیل از برگزیدگان برگزار شد

گروه استان‌ها - رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پردیس، از برگزاری اختتامیه نخستین سوگواره منطقه‌ای تعزیه «آلاله‌ها» در شمال شرق استان تهران خبر داد و گفت: در این جشنواره از ۱۴۸ اثر ارسالی در ۱۲ موضوع مختلف تجلیل شد.
کد خبر: ۱۲۱۰۲۷۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱ 06 November 2025

اختتامیه سوگواره آلاله‌های پردیس با تجلیل از برگزیدگان برگزار شد

به گزارش خبرنگار تابناک از استان تهران، «حجت‌الاسلام مجید عبدالهی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پردیس، در حاشیه این سوگواره که به میزبانی پردیس به کار خود پایان داد، در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: این سوگواره از ابتدای ماه محرم آغاز به کار کرد و گروه‌های تعزیه شهرستان اجرا‌های متعدد و متفاوتی در حسینیه‌ها و اماکن عمومی از جمله پارک‌های شهرستان داشتند.

وی با اشاره به برگزاری مسابقه در قالب این سوگواره افزود: فراخوان این جشنواره از مردادماه اعلام شد و در نهایت تقریباً ۱۴۸ اثر به دبیرخانه ارسال شد که این آثار در ۱۲ موضوع مختلف مورد رقابت و داوری قرار گرفتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پردیس خاطرنشان کرد: امشب و در مراسم اختتامیه، از برگزیدگان این ۱۲ موضوع که به عنوان نفرات اول تا سوم انتخاب شدند، تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

حجت‌الاسلام عبدالهی «احیای هنر آیینی تعزیه» و «تشویق و ترغیب جوانان به این هنر سنتی» را از اهداف اصلی برگزاری این سوگواره عنوان کرد و گفت: این رویداد‌ها به همت انجمن تعزیه شهرستان در جهت جذب جوانان و شکل‌گیری گروه‌های متعدد تعزیه بسیار مؤثر بوده است.

وی یادآور شد: آثار ارسالی به دبیرخانه از شهرستان‌های پردیس، دماوند و فیروزکوه بود و با توجه به منطقه‌ای بودن فراخوان، تنها آثار این منطقه مورد ارزیابی و داوری نهایی قرار گرفت.

تعزیه بومهن ریشه‌ای دیرینه دارد

شهردار بومهن با اشاره به اختتامیه نخستین سوگواری تعزیه آلاله‌ها در این شهر، از انتخاب نفرات برتر از شهرستان‌های شمال شرق تهران خبر داد و تأکید کرد: تعزیه در بومهن ریشه‌ای دیرینه دارد و مردم علاقه‌مند و معتقدی داریم که با تصویرگری صحنه‌های عاشورا، ایمانشان به خاندان عصمت و طهارت تقویت می‌شود.

اختتامیه سوگواره آلاله‌های پردیس با تجلیل از برگزیدگان برگزار شد

«عبدالله میرزایی»، شهردار بومهن، در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره تعزیه آلاله‌ها، با بیان این که این شهر دارای دو نقطه قدیمی تعزیه‌خوانی است، گفت: شهرداری با ارائه کمک‌های نقدی و غیرنقدی چشمگیر، متعهد به تداوم و توسعه این هنر آیینی است.

وی با اشاره به هزینه‌های برگزاری تعزیه، افزود: شهرداری در این زمینه پیش قدم شده و از دوستان تعزیه‌خوان حمایت می‌کند تا شاهد تداوم هرچه باشکوه‌تر این مراسم در بومهن باشیم.

شهردار بومهن با تأکید بر تأثیر عمیق تعزیه در تقویت ایمان مردم، خاطرنشان کرد: زمانی که صدای سوزناک تعزیه بلند می‌شود مردم همواره مشتاق فرا رسیدن محرم و تماشای صحنه‌های تعزیه هستند.

میرزایی در پایان با اشاره به حضور روستای گلخندان در این جشنواره، توضیح داد: گلخندان اگرچه جزو بومهن نیست، اما به عنوان یکی از روستا‌های شهرستان در این رویداد فرهنگی مشارکت فعال داشت.

انتهای پیام/

آخرین اخبار