تابناک گزارش می‌دهد؛

آغاز برداشت میوه «به» در باغ‌های کامیاران/ پیش‌بینی تولید بیش از ۶ هزار تُن از این محصول

گروه استان‌ها - با فرارسیدن نیمه پاییز و آغاز فصل برداشت میوه «به»، باغداران کردستانی به‌ویژه در شهرستان کامیاران مشغول برداشت محصول خود شده‌اند. پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۶ هزار تُن میوه «به» از باغ‌های این شهرستان روانه بازار مصرف شود و بخشی از این تولید نیز به استان‌های همجوار ارسال گردد.
کد خبر: ۱۲۰۹۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳ 30 October 2025

آغاز برداشت میوه «به» در باغ‌های کامیاران/ پیش‌بینی تولید بیش از ۶ هزار تُن از این محصول

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، هم‌زمان با اواسط فصل پاییز، برداشت میوه «به» از باغ‌های استان آغاز شده و شهرستان کامیاران به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول، سهم قابل‌توجهی در تولید استان دارد.

بر اساس برآوردهای مدیریت جهاد کشاورزی کامیاران، امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از ۶ هزار تُن میوه «به» از سطح ۴۵۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان برداشت شود.

این میزان تولید، نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بخشی از آن به دلیل گسترش اراضی آبی تحت شرب سد زیویه و اجرای طرح‌های جدید باغداری است.

«رستمی» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کامیاران با اشاره به آبیاری بیش از ۱۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه با آب سد زیویه اظهار داشت:

حدود ۶۰۰ هکتار از این اراضی به کشت محصولات زراعی و ۶۰۰ هکتار دیگر به احداث باغ اختصاص یافته است که تاکنون ۲۵۰ هکتار از آنها به باغ‌های میوه «به» تبدیل شده است.

وی افزود: در دو دهستان سوسور و ژرو، توسعه باغ‌های میوه به‌ویژه «به» و انار با هدف افزایش بهره‌وری آب و اصلاح الگوی کشت در حال انجام است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده میزان تولید این محصولات در شهرستان به شکل چشمگیری افزایش یابد.

در همین زمینه، مهران فر رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی کامیاران نیز به باغداران توصیه کرد برای افزایش عملکرد درختان، تغذیه پس از برداشت را به‌طور جدی مورد توجه قرار دهند.

او گفت: استفاده از کود اوره، اسیدآمینه و محلول‌پاشی عناصر ریزمغذی با نسبت سه تا پنج در هزار، به افزایش جوانه‌زنی و باردهی سال آینده کمک می‌کند.

وی تأکید کرد: اجرای به‌موقع عملیات تغذیه و آبیاری پس از برداشت، موجب افزایش طول عمر درختان و کاهش خسارات سرمای زمستانی خواهد شد.

گفتنی است سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تُن انواع محصولات باغی از سطح باغات استان کردستان برداشت می‌شود که بخش مهمی از آن شامل انگور، سیب، گردو، انار و «به» است. محصولات باغی کردستان علاوه بر تأمین نیاز داخلی استان، به بازارهای استان‌های همجوار و برخی کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار