رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی خبر داد:

استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد

گروه استان‌ها - رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد. تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در سال گذشته، سه برابر نیاز استان بود. در تولید گل و گیاهان زینتی نیز رتبه‌های اول تا سوم با محلات به عنوان قطب اصلی این محصول به استان مرکزی تعلیق دارد.
کد خبر: ۱۲۰۹۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱ 21 October 2025

استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد

به گزارش خبرنگار تابناک از استان مرکزی «علی صفری» در نشست مدیران منطقه ۴ صنایع تبديلی و غذایی از ۶ استان کشور در جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: در بخش کشاورزی، ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت وجود دارد که توسط ۱۰۰ هزار بهره‌بردار مدیریت می‌شود. سالانه بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید می‌شود.

صفری عنوان کرد: استان مرکزی در تولید گوشت قرمز رتبه سوم یا چهارم کشور را داراست و از ۵۴ هزار تن تولید سالانه، تنها ۱۷ هزار تن در استان مصرف شده و مابقی صادر می‌شود. در تولید گوشت مرغ نیز با تولید ۸۰ هزار تن، ۵۰ هزار تن مصرف داخلی داشته و ۳۰ هزار تن مازاد دارد. تولید شیر با ۴۰۰ هزار تن در سال، ۱۷۰ هزار تن مصرف داخلی دارد و در تولید تخم‌مرغ نیز تنها ۳۰ درصد در استان مصرف شده و بقیه صادر می‌شود. این آمار نشان از پتانسیل بالای تولید در استان دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد. تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در سال گذشته، سه برابر نیاز استان بود. در تولید گل و گیاهان زینتی نیز رتبه‌های اول تا سوم با محلات به عنوان قطب اصلی این محصول به استان مرکزی تعلیق دارد. تولید انار (رتبه دوم با مرکزیت ساوه)، تولید پسته (رتبه ششم و در حال ارتقا)، ماهیان زینتی (رتبه اول صادرات)، لوبیا (رتبه دوم) و گل محمدی (رتبه پنجم) جایگاه برجسته‌ای دارد. همچنین در کشت‌های گلخانه‌ای رتبه پنجم کشور را داراست.

رئیس اداره جهاد کشاورزی مرکزی بیان کرد: در بخش کشاورزی، ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت وجود دارد که توسط ۱۰۰ هزار بهره‌بردار مدیریت می‌شود. سالانه بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید می‌شود.

صفری عنوان کرد: استان مرکزی در تولید گوشت قرمز رتبه سوم یا چهارم کشور را داراست و از ۵۴ هزار تن تولید سالانه، تنها ۱۷ هزار تن در استان مصرف شده و مابقی صادر می‌شود. در تولید گوشت مرغ نیز با تولید ۸۰ هزار تن، ۵۰ هزار تن مصرف داخلی داشته و ۳۰ هزار تن مازاد دارد. تولید شیر با ۴۰۰ هزار تن در سال، ۱۷۰ هزار تن مصرف داخلی دارد و در تولید تخم‌مرغ نیز تنها ۳۰ درصد در استان مصرف شده و بقیه صادر می‌شود. این آمار نشان از پتانسیل بالای تولید در استان دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد. تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در سال گذشته، سه برابر نیاز استان بود. در تولید گل و گیاهان زینتی نیز رتبه‌های اول تا سوم با محلات به عنوان قطب اصلی این محصول به استان مرکزی تعلیق دارد. تولید انار (رتبه دوم با مرکزیت ساوه)، تولید پسته (رتبه ششم و در حال ارتقا)، ماهیان زینتی (رتبه اول صادرات)، لوبیا (رتبه دوم) و گل محمدی (رتبه پنجم) جایگاه برجسته‌ای دارد. همچنین در کشت‌های گلخانه‌ای رتبه پنجم کشور را داراست.

انتهای پیام/

آخرین اخبار