مدیر کارخانه فرنج فرایز کردستان خبر داد؛

اولین کارخانه فرآوری سیب‌زمینی کردستان با ظرفیت ۳ هزار تن به بهره‌برداری رسید

گروه استان‌ها - مدیر کارخانه فرنج فرایز کردستان از آغاز فعالیت نخستین واحد تولید فرآورده‌های سیب‌زمینی در استان خبر داد و گفت: این کارخانه با ظرفیت جذب ۳ هزار تن مواد خام و اشتغال‌زایی برای ۵۵ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم، گامی مهم در مسیر صنعتی‌سازی بخش کشاورزی کردستان برداشته است.
کد خبر: ۱۲۰۹۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷ 21 October 2025

اولین کارخانه فرآوری سیب‌زمینی کردستان با ظرفیت ۳ هزار تن به بهره‌برداری رسید

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، «مبین جعفری»، مدیر کارخانه فرنج فرایز کردستان، در این باره، اظهار کرد: این واحد تولیدی با نام «کارخانه فرنج فرایز» از سال ۱۴۰۲ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و در حال حاضر به تولید سیب‌زمینی خلال نیمه‌آماده مشغول است.

وی با اشاره به ظرفیت تولید این کارخانه گفت: ظرفیت جذب مواد خام این واحد ۳ هزار تن در سال است و زمینه اشتغال مستقیم برای ۲۰ نفر و غیرمستقیم برای ۳۵ نفر را فراهم کرده است.

مدیر کارخانه فرنج فرایز کردستان، افزود: صادرات محصولات این کارخانه به کشور عراق در جریان است و پیش از این نیز تولیدات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

وی، با تأکید بر ضرورت توسعه فعالیت‌ها خاطرنشان کرد: راه‌اندازی فازهای بعدی شامل تولید پوره سیب‌زمینی، منوط به تخصیص زمین برای توسعه واحد است. وی گفت: با اختصاص زمین، زنجیره کامل فرآوری محصولات سیب‌زمینی در کردستان شکل می‌گیرد که می‌تواند تحول بزرگی در بخش صنایع تبدیلی استان ایجاد کند.

جعفری، ضمن تقدیر از حمایت‌های جهاد کشاورزی در مرحله احداث کارخانه اظهار کرد: در حال حاضر نیاز اصلی ما، تأمین سرمایه در گردش است تا بتوانیم علاوه بر پایداری تولید، از کشاورزان نیز برای خریدهای بعدی حمایت کنیم.

وی، با اشاره به تأمین مواد اولیه گفت: اولویت خرید سیب‌زمینی از دشت‌های قروه و دهگلان است و در فصل‌هایی که استان تولید ندارد، نیاز کارخانه از استان‌های جنوبی مانند کرمان و گرگان تأمین می‌شود.

مدیر کارخانه فرنج فرایز کردستان، ادامه داد: هم‌اکنون سردخانه‌های موجود کارخانه پر شده و برای ذخیره مواد اولیه ناچار به اجاره سردخانه‌های بیرونی هستیم. وی صنایع تبدیلی را از ارکان حیاتی اقتصاد استان دانست و گفت: توسعه این صنایع نقش مهمی در امنیت غذایی کشور و جلوگیری از خام‌فروشی محصولات دارد.

وی با اشاره به رویکرد جدید کارخانه در افزایش بهره‌وری تصریح کرد: قصد داریم به سمت تولید سیب‌زمینی صنعتی با بهره‌وری بالا، مصرف آب کمتر و قابلیت فرآوری بیشتر حرکت کنیم تا محصول نهایی با ارزش افزوده بالاتر وارد بازار شود.

جعفری، تأکید کرد: جهاد کشاورزی باید به عنوان پل ارتباطی میان بخش تولید و کشاورزان، با اقدامات ترویجی و علمی، کشاورزان را به کشت ارقام صنعتی و قابل فرآوری تشویق کند تا ضمن کاهش ضایعات، ارزش افزوده محصول افزایش یافته و زمینه صادرات پایدار و تأمین امنیت غذایی کشور فراهم شود.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار