
به گزارش خبرنگار تابناک از استان خراسان رضوی، به مناسبت فرارسیدن 24 مهرماه روز جهانی غذا، سومین همایش ملی پژوهشهای کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت صبح امروز (پنجشنبه 24 مهر 1404) با حضور «فرخ طایراوف» نماینده سازمان فائو در ایران، «محمدعلی نبیپور» معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، «سید محمدعلی رضوی» رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و جمعی از محققان، پژوهشگران و کارشناسان حوزه صنایع غذایی در تالار همایشهای هتل ثامن مشهد برگزار شد.
امنیت غذایی، دغدغه راهبردی دولت
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت صیانت از امنیت غذایی مردم بهعنوان یکی از مؤلفههای اساسی امنیت پایدار کشور گفت: این یک چالش امنیتی جدی است اگر ما نتوانیم وفور اقلام اساسی در بازار و سلامت و کیفیت آن را تأمین کنیم. مهم است از این دیدگاه به این موضوع پرداخته شود تا تلاشهای ما معطوف به فضای دانشگاه و ایدهپردازیهای تئوری نباشد و رهاورد این مطالعات به متن جامعه و بین مردم بیاید.
وی بیان کرد: ضرورت دارد تا بتوانیم در حوزه امنیت غذایی فرهنگسازی کنیم. این کلید اصلی برونرفت از چالشهای فعلی است. وقتی امروز میبینیم ضایعات و اتلاف مواد غذایی ما معادل با مصرف غذای چند کشور تخمین زده میشود و ما وضعیت فاجعهباری در حوزه نان، میوه و سبزی و حتی لبنیات داریم، مهم است درباره نحوه مصرف صحیح غذا فرهنگسازی شود.
نبیپور این را هم گفت که جلوگیری از بروز بحران سوءتغذیه در اثر تحریمها، مهمترین راهبرد مدیریتی در این حوزه است تا درقالب طرحهایی همچون کالابرگ، اقلام حیاتی ازجمله لبنیات، فیبر و مواد پروتئینی در اختیار کودکان درحال رشد و جامعه هدف این طرحها قرار بگیرد.
ارسال 254 اثر به دبیرخانه همایش
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در ابتدای این مراسم اظهار کرد: این یک رویداد ملی است که با حضور نماینده سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد یا همان «فائو» جنبه بینالمللی هم پیدا کرده است. در این مراسم که به همت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و البته حمایت معنوی دانشگاهها و مراکز نخبگانی و پژوهشی استان اجرا شده، هدفگزاری اصلی این است که در راستای سند ملی امنیت غذایی، چالشهای این حوزه بررسی و نقد شود.
وی افزود: ما به دنبال راهحلهای علمی هستیم که دستاوردهای آن، سلامت، امنیت و رفاه جامعه را رشد بدهد. متأسفانه امروز در برخی شاخصها شرایط نگرانکنندهای وجود دارد؛ ازجمله همین که دوسوم افراد بالای 20 سال در کشور ما مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند. باور ما این است که روز جهانی غذا فقط یک مناسبت ساده در تقویم نیست بلکه در واقع فرصتی است تا به بحرانهای حوزه تغذیه توجه کنیم. علم میتواند در این حوزه راهگشا باشد تا همانطور که گرسنگی بهعنوان یک بحران فراگیر جهانی موردرسیدگی قرار میگیرد، چاقی و مصرف خارج از تناسب مواد غذایی موردتوجه باشد.
به گفته رضوی، در مجموع بیش از 254 مقاله تخصصی به دبیرخانه همایش ارسال شده که 24 مورد از آنها برای ارائه حضوری در چهار پنل انتخاب شدهاند و 180 مقاله نیز در قالب پوستر ویژه و مفهومی رویداد منتشر خواهند شد. علاوه بر این، در حاشیه رویداد یک نمایشگاه ویژه در قالب 10 غرفه برپا شده تا علاوه بر حامیان رویداد، شرکتهای پیشرو و دانشبنیان در حوزه صنایع غذایی هم به ارائه دستاوردهای خود بپردازند.
انتهای پیام/