
به گزارش خبرنگار تابناک از استان خراسان رضوی، «فرخ طایراوف» نماینده فائو در ایران، در سومین همایش ملی پژوهشهای کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: واقعیت این است که ما همچنان تعریف مشخصی برای امنیت غذایی نداریم. با این حال در سال 1998 در جریان گزارشی که به صورت رسمی توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد منتشر شد، مقرر شد اگر کشور بتواند در تمام مراحل تولید و مصرف به استانداردها پایبند بماند و غذایی در اختیار مردم قرار دهد که باعث بیماری نشود، آنگاه میتوان تصدیق کرد که امنیت غذایی در آن کشور وجود دارد.
وی افزود: در جریان این سفر و جلسات و بازدیدهایی که در روزهای اخیر انجام شده، با جنبههای مختلف از ظرفیت شگفتانگیز صنایع غذایی در ایران و بهخصوص این استان آشنا شدم. باور من این است که باید سرمایهگذاری ویژه بر معرفی محصولات کشاورزی ایران انجام شود. با چیزی که امروز دیدم، یقین دارم که این ظرفیت میتواند مشتریان بالقوه در بازار جهانی داشته باشد و فقط باید تبلیغ و معرفی شود.
نماینده فائو در ایران خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، مقابله با گرسنگی سازمانیافته، چاقی سازمانیافته، اتلاف و ضایعات، گرانی مواد غذایی و همه اموری است که امنیت فراگیر غذا را در دنیا تهدید میکند. مأموریت ما پس از جنگ جهانی دوم همین بود و تا امروز در اوج تعامل با پژوهشگاههای علمی و تحقیقاتی هستیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر، بیش از 10درصد جمعیت کره زمین به مواد غذایی کافی و سالم دسترسی ندارند و این بحران حدود 800 میلیون نفری با آتش جنگهایی که روزانه برافروخته میشود، تشدید میشود. در این شرایط، کشاورزی ایران میتواند عهدهدار مسئولیتی فراتر از بازار داخلی باشد. محصولات نادر و ارزشمندی همچون پسته و زعفران اینجا تولید میشود که فقط باید به دنیا معرفی شود. فائو برای تحقق این هدف پیشقدم خواهد شد.

چاقی، معضل مشترک دوسوم افراد بزرگسال کشور
در ادامه این همایش، «مجید جوانمرد» رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران نیز پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی به تشریح اهمیت پایبندی صنایع غذایی به مؤلفههای استاندارد پرداخت. وی بیان کرد: درحال حاضر حدود 3042 سرفصل استاندارد خاص در حوزه غذا وجود دارد که هرکدامشان زیرپا گذاشته شود، میتواند سلامت و امنیت غذایی یک ملت برهم بخورد. این مسئله خیلی مهم است و مطالعات رسمی ثابت کرده که در سالهای اخیر، الزام مضاعف صنایع غذایی به رعایت کامل استانداردها باعث کاهش پنج درصدی ضایعات محصولات غذایی شده است.
وی گفت: همایش امروز دستاوردهای بسیار امیدوارکنندهای داشت اما ضرورت دارد تا نتایج این مطالعات و پژوهشها در اختیار سازمان استاندارد و نهادهای متولی قرار بگیرد تا جنبه مجسم پیدا کند. این یک واقعیت تلخ است که کشور ما حتی از کشورهای توسعهیافته دنیا در حوزه صنایع غذایی همچون آلمان و ژاپن با اختلاف جلوتر است اما فقط به این دلیل که تحقیقات ما محدود به دانشگاهها میمانند، صنایع ما محروم از دستاوردهای جدید نمیتوانند حرفی برای گفتن در بازارهای جهانی داشته باشند.
به گفته رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران، درحال حاضر حدود دوسوم از افراد بزرگسال در کشور مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و در شرایطی که تولید محصولات غذایی با کیفیت و حجم مطلوبی استمرار دارد، مهم است نکات علمی و بهداشتی در فرآیندهای تولید و فرآوری پیادهسازی شود تا غذاها سالمتر باشند و از آمار چاقی کاسته شود.
انتهای پیام/