مدیرعامل کارخانه قند بیستون خبر داد:  

افزایش ظرفیت کارخانه قند بیستون به ۵ هزار تُن در روز / جذب چغندر مازاد کشاورزان کرمانشاه

گروه استان ها- مدیرعامل کارخانه قند بیستون از برنامه این واحد صنعتی برای افزایش ظرفیت تولید روزانه از سه هزار به پنج هزار تُن خبر داد و گفت: با اجرای طرح توسعه، بخش زیادی از چغندر قند مازاد کشاورزان استان کرمانشاه جذب خواهد شد.
کد خبر: ۱۲۰۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵ 13 October 2025

افزایش ظرفیت کارخانه قند بیستون به ۵ هزار تُن در روز / جذب چغندر مازاد کشاورزان کرمانشاه

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کرمانشاه «بهرام رمضانی» مدیرعامل شرکت قند بیستون غروب امروز در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت دو فصل بهره‌برداری در این کارخانه گفت: کارخانه قند بیستون از معدود واحد‌های تولیدی کشور است که در دو فصل پاییزه و بهاره فعالیت دارد و بهره‌برداری بهاره آن از اوایل اردیبهشت آغاز و تا اواسط مرداد ادامه یافت.

وی افزود: در سال جاری بیش از ۲۲۳ هزار تُن چغندر از استان‌های خوزستان و غرب کرمانشاه شامل شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلان‌غرب تحویل گرفته شد و پس از آن، کارخانه وارد مرحله تعمیرات سالانه شد.

مدیرعامل شرکت قند بیستون ادامه داد: تحویل چغندر از دهم اردیبهشت آغاز شد و تاکنون ۱۰۶ هزار تُن چغندر از سطح استان جذب شده است. به‌رغم مشکلات اقتصادی سال گذشته، کارخانه برای حمایت از کشاورزان، چغندر‌های بدون توجیه اقتصادی را نیز خریداری و مصرف کرد تا محصول زحمات آنان روی زمین نماند.

وی بیان کرد: در هماهنگی با جهاد کشاورزی استان، سطح زیرکشت چغندر بر اساس ظرفیت کارخانه تعیین شده و در شهرستان‌های هرسین، صحنه، کرمانشاه و بخشی از کنگاور قرارداد‌های کشت منعقد شده است.

رمضانی با اشاره به چالش قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی گفت: قیمت اعلامی چغندر قند از سوی دولت نسبت به سایر محصولات همچون گندم، ذرت و کلزا مزیت اقتصادی بیشتری دارد و همین موضوع موجب افزایش تمایل کشاورزان به کشت چغندر شده است.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای با «منوچهرحبیبی» استاندار کرمانشاه، موضوع مازاد تولید و نیاز به احداث کارخانه سوم قند در استان مطرح شد و امیدواریم با پیگیری‌های استاندار، این طرح به مرحله اجرا برسد تا بخشی از مشکلات جذب چغندر مازاد برطرف شود.

مدیرعامل شرکت قند بیستون با اشاره به مشکلات انتقال محصول به استان‌های دیگر گفت: به‌دلیل نبود کشش در بازار شکر، کارخانه‌های خارج از استان از جمله اصفهان، قزوین و همدان تمایلی به خرید چغندر مازاد ندارند و همین مسئله فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

وی افزود: در حال حاضر کارخانه قند بیستون در حال مذاکره با سه شرکت داخلی و خارجی برای اجرای طرح توسعه و افزایش ظرفیت از ۳۰۰۰ تُن به ۵۰۰۰ تُن در روز است که هفته آینده تصمیم نهایی در هیئت‌مدیره اتخاذ خواهد شد.

رمضانی تصریح کرد: کارخانه قند بیستون از جمله واحد‌های خوش‌حساب استان است که هیچ‌گونه بدهی بانکی ندارد و حقوق پرسنل بدون تأخیر پرداخت می‌شود. همچنین تسویه‌حساب با کشاورزان به‌صورت نقدی انجام می‌گیرد تا آنان دچار ضرر مالی نشوند.

وی گفت: با وجود فشار‌های زیاد برای افزایش قرارداد‌های کشت، ظرفیت فعلی کارخانه محدود است و امسال بیش از ۱۵۰۰ هکتار در مناطق گرمسیری استان شامل سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلان‌غرب زیر کشت چغندر پاییزه رفته است.

مدیر عامل کارخانه قند بیستون در پایان با اشاره به دریافت «سند سبز محیط‌زیست» ،اظهار کرد: این کارخانه یکی از معدود واحد‌های تولیدی استان است که آلاینده محسوب نمی‌شود و دو سال متوالی از پرداخت عوارض آلایندگی معاف شده است.

انتهای پیام /

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار