تأکید رئیس‌جمهور بر تفویض اختیارات به استان‌ها در سفر به هرمزگان

گروه استان‌ها - رئیس جمهور در جمع بندی اعتبارات اختصاص یافته نخستین سفر استانی به استان هرمزگان گفت: در مجموع بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان برای هرمزگان در نظر گرفته شد.
کد خبر: ۱۲۰۷۷۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸ 02 October 2025

تأکید رئیس‌جمهور بر تفویض اختیارات به استان‌ها در سفر به هرمزگان

به گزارش خبرنگار تابناک از استان هرمزگان، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور، عصر پنجشنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم هرمزگان، با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی، کمبود منابع آبی و آلودگی هوا در کشور گفت: اگر از ابتدا برنامه‌ریزی جامع و دقیقی صورت می‌گرفت و به‌درستی اجرا می‌شد، بسیاری از مشکلات امروز پدید نمی‌آمد. او تأکید کرد که تدوین نقشه راه صحیح و اجرای دقیق آن باید در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به موضوع تفویض اختیارات به استانداران اظهار داشت: در جلسات اخیر، بار دیگر بحث واگذاری اختیارات تام به مدیران استانی مطرح شده است. به گفته وی، برخی استان‌ها مانند هرمزگان در این زمینه گام‌هایی برداشته‌اند و دولت نیز ابلاغ‌های لازم را صادر کرده است.

رئیس‌جمهور، مشکلات اصلی را در حوزه‌های قانونی و نظارتی دانست و افزود: اگرچه برخی معتقدند که نمی‌توان همه مسئولیت‌ها را تفویض کرد، اما هم او و هم مقام معظم رهبری بر ضرورت واگذاری اختیارات به استان‌ها باور دارند.

وی با انتقاد از نگاه متمرکز در مدیریت کشور گفت: کسی که در تهران نشسته، نمی‌تواند به‌خوبی شرایط استان‌هایی مثل هرمزگان یا سیستان و بلوچستان را درک کند. مدیران محلی از نزدیک با مسائل آشنا هستند و باید فرصت استفاده از توانمندی‌ها و خلاقیتشان را داشته باشند.

پزشکیان ادامه داد: اگر مدیران محلی در چارچوب سیاست‌های کلان و برنامه‌های مصوب عمل کنند، نتیجه آن توسعه، رفع محرومیت و ارتقای بهره‌وری خواهد بود. دولت نیز وظیفه دارد بر اجرای درست این برنامه‌ها نظارت داشته باشد و در صورت بروز انحراف، اصلاحات لازم را اعمال کند.

وی همچنین از صبوری و همراهی مردم، به‌ویژه مردم هرمزگان، قدردانی کرد و یادآور شد: دولت در شرایطی که کشور با ناترازی‌های گوناگون مواجه است، تلاش می‌کند با همکاری مردم مسیر اصلاح و توسعه را ادامه دهد.

اعتبارات مصوب برای هرمزگان

رئیس‌جمهور در تشریح مصوبات سفر استانی خود اعلام کرد: در این سفر بیش از ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای اجرای ۴۴ طرح استانی و همچنین ۱۳ هزار میلیارد تومان برای دستگاه‌های اجرایی هرمزگان اختصاص یافته است.

وی افزود: علاوه بر این، ۱۷۸ میلیون یورو بودجه ارزی و ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیز برای استان در نظر گرفته شده است.

به گفته پزشکیان، در مجموع اعتبارات مصوب برای هرمزگان در نخستین سفر استانی او بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که تحقق آن نیازمند پیگیری جدی مسئولان و همکاری مردم استان است.

انتهای پیام/

آخرین اخبار