استاندار ایلام خبر داد:

ایلام در مسیر توسعه تجارت با عراق/ مرز چیلات و منطقه آزاد مهران جان می گیرند

گروه استان ها - استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت‌های مرزی و انسانی استان گفت: اگر از توان علمی نخبگان و نیروی انسانی متخصص خود بهره نگیریم، به جای کالا، متخصص صادر خواهیم کرد و این زیبنده استان نیست.
کد خبر: ۱۲۰۷۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۴ 27 September 2025

 

ایلام در مسیر توسعه تجارت با عراق / مرز چیلات و منطقه آزاد مهران جان می گیرند.به گزارش خبرنگار تابناک از استان ایلام «احمدکرمی» استاندار ایلام در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی با اشاره به ظرفیت‌های مرزی و انسانی استان گفت: ضعف در بازاریابی، بسته‌بندی و شناخت ذائقه بازار‌های هدف را از چالش‌های جدی تولیدکنندگان ایلامی دانست.

 وی افزود: محصولات باکیفیت استان باید با بسته‌بندی مناسب و بازاریابی علمی وارد بازار‌های جهانی شوند، چرا که کاهش هر دلار از صادرات، زیانی برای استان و کشور محسوب می‌شود.

استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت منطقه آزاد تجاری مهران،تصریح کرد: فعال شدن این منطقه فرصتی بی‌نظیر برای توسعه اقتصادی استان و افزایش صادرات است.

وی همچنین از موافقت دولت عراق با بازگشایی مرز چیلات در آینده نزدیک خبر داد و گفت: طرح توجیهی بازارچه‌های مرزی استان به وزارتخانه ارائه شده و در صورت تصویب، زمینه افزایش مبادلات مرزی بیش از گذشته فراهم خواهد شد.

در ادامه این نشست، کرمی با اشاره به آمار صادرات کشور در سال گذشته اظهار کرد: از مجموع ۱۳۰ میلیارد دلار صادرات ایران، حدود ۵۷ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی بوده که ۲۰ درصد آن به ارزش ۱۱ میلیارد دلار به کشور عراق اختصاص یافته است.

وی با تأکید بر نقش ویژه استان ایلام در صادرات به عراق، گفت: ایلام با ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق باید سهم بیشتری از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دهد. بر همین اساس، برنامه‌ریزی برای توسعه گذرگاه‌های مرزی و ایجاد بازارچه‌های جدید در دستور کار قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار