رنج مضاعف مردم ایلام/ به سفر اجباری بیماران به استان های دیگر پایان دهید

گروه استان ها_ اگر با یک بررسی اجمالی به شایع‌ترین بیماری‌های جسمی استان ایلام نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که بیماری‌های چشمی و کلیوی در صدر فهرست قرار دارند. کافیست به مطب‌های متخصصان اورولوژی و چشم‌پزشکی استان مراجعه کنید تا صحت این آمار را با چشمان خود ببینید.
کد خبر: ۱۲۰۳۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵ 08 July 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از  ایلام، اگر با یک بررسی اجمالی به شایع‌ترین بیماری‌های جسمی استان ایلام نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که بیماری‌های چشمی و کلیوی در صدر فهرست قرار دارند. کافیست به مطب‌های متخصصان اورولوژی و چشم‌پزشکی استان مراجعه کنید تا صحت این آمار را با چشمان خود ببینید.

وضعیت نامناسب آب شرب و میزان بالای املاح موجود در آن، باعث شده بخش قابل‌توجهی از مردم ایلام با مشکلات کلیوی و مثانه، از جمله سنگ‌سازی کلیه، دست‌و‌پنجه نرم کنند. از سوی دیگر، شرایط آب‌وهوایی و کم‌توجهی به پیشگیری از آسیب‌های چشمی باعث شده بسیاری از افراد پس از ۴۰ سالگی مجبور به جراحی‌های پرهزینه بینایی شوند.

متأسفانه به‌دلیل نبود امکانات و تجهیزات مدرن جراحی، بسیاری از بیماران کلیوی مجبورند برای درمان به استان‌های همجوار یا حتی پایتخت سفر کنند. همچنین، اگر دستگاه‌های لیزر پیشرفته در استان وجود داشت، بیماران چشمی نیازی به جراحی‌های متعدد و هزینه‌بر نداشتند. این مسئله، علاوه بر افزایش هزینه‌های درمانی، هزینه اسکان بیمار و همراهان را نیز در شرایط اقتصادی دشوار امروز به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

سؤال اینجاست: آیا مسئولان استان از روش‌های نوین درمانی خبر دارند؟

آیا تا به حال نام عمل RIRS، یکی از پیشرفته‌ترین و کم‌عارضه‌ترین روش‌های درمان سنگ کلیه و مجاری ادراری با لیزر، به گوششان خورده است؟

یا آیا می‌دانند که دستگاه «استرالیس» با هزینه‌ای حدود ۵ میلیارد تومان می‌توانست جایگزینی کم‌هزینه و کم‌خطر برای جراحی‌های چشمی باشد؟

استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تأمین این دو دستگاه حیاتی، نه‌تنها گامی بزرگ در ارتقای سلامت مردم برمی‌دارند، بلکه بار مالی سنگین درمان را از دوش خانواده‌ها برمی‌دارند. وقت آن است که اقدامی عملی و فوری انجام دهند.

/س/

آخرین اخبار