به گزارش خبرنگار تابناک از کردستان، علی اکبر ورمقانی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان ظهر امروز در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استانداری کردستان که با دستور کار بررسی استقرار سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و تغذیه آب در استان و بررسی راههای پیشگیری از بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا برگزار شد، اظهار داشت: بحث امنیت غذایی از موضوعات مهم و با اولویت کشور است و مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع همواره تاکید ویژه دارند.
وی افزود: مسئولان باید به مسئله امنیت غذایی به عنوان یک حجت شرعی و یک وظیفه قانونی نگاه کنند و همواره بر مراکز عرضه مواد غذایی نظارت داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستانبیان کرد: برخی مواد غذایی سلامت مردم را به خطر میاندازند و باید دستگاههای متولی تنظیم بازار در خصوص جمع آوری این اقلام غذایی و لزوم آگاهی بخشی به مردم به جهت عدم استفاده از آنها اهتمام داشته باشند.
ورمقانی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید مد نظر داشت و در این جلسه روی آن تاکید شد بحث تامین و تجهیز آزمایشگاههای کنترل کیفیت مواد غذایی است و مسلماً وجود چنین آزمایشگاههایی یک ضرورت است و سازمان برنامه و بودجه برای تامین این آزمایشگاهها حمایت بودجهای لازم را داشته باشد.
وی بر اهمیت جمع آوری فاضلابهای شهری و روستایی اشاره کرد و ضمن تاکید بر هزینه بر بودن اجرای پروژههای فاضلابی، استفاده از پساب فاضلابها در امر کشاورزی را موثر دانست و همچنین یکی از راههای انتقال بیماری به انسان را آب شرب عنوان کرد و اظهار داشت: آب آشامیدنی مورد استفاده باید همواره مورد کنترل قرار گیرد و در فصول گرم سال با توجه به شیوع بیماریهای مختلف باید این نظارتها بیشتر شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان همچنین بر نقش جهاد کشاورزی در خصوص آگاهی بخشی به کشاورزان برای نحوه استفاده از کود و سموم شیمیایی در جهت تامین غذای سالم تاکید کرد و با بیان اینکه متاسفانه برخی از شهرداریها نسبت به سلامت شهروندان بیتوجه هستند، گفت: شهرداریها باید در پارکها و مکانهای عمومی تابلوهای اطلاع رسانی مبنی بر غیر آشامیدنی بودن آب این مکانها را مد نظر قرار دهند تا برای مردم مشکل ایجاد نشود.
ورمقانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در مبارزه با احتیاط خاطرنشان کرد: برخی از این سازمانها تجربههای خوبی در اختیار دارند و از آنجا که اعضایشان خود تجربه اعتیاد را از سر گذراندهاند، میتوانند به افراد آسیب دیده از اعتیاد مخصوصاً جوانان و نوجوانان کمک کنند و آنان را آگاه سازند.
وی همچنین ضمن انتقاد از شهرداریها برای در اختیار قرار ندادن مکان مناسب در خصوص برگزاری جلسات سمنها و انجمنهای مردم نهاد بر لزوم همکاری شهرداریها با این نهادها تاکید کرد و افزود: باید در جلسات مرتبط با مواد مخدر و ترک اعتیاد از سمنها نیز حتی اگر عضو رسمی هم نباشند دعوت شود تا بتوان از تجربیات و راهکارهای آنان نیز بهرهمند شد.
/ع