امیر براندیشه در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه، با اشاره به راهاندازی ۳۰ ساله نیروگاه حرارتی بیستون، اظهار داشت: ۲ واحد بخار ۳۲۰ مگاواتی در مجموع با ظرفیت ۶۴۰ مگاواتی از سال ۱۳۷۳ وارد مدار تولید برق شدهاند، مدار یک از مهرماه ۱۳۷۳ و واحد ۲ از آبانماه ۱۳۷۳؛ در طول ۳۰ سال راهاندازی نیروگاه حرارتی بیستون ۱۲۰ میلیارد کیلو وات ساعت انرژی تولید شده است.
وی با اشاره به شعار " تولید برق بسیار سخت و مصرف آن بسیار ساده" افزود: در این نیروگاه بخار با فشار بالا وارد تورپین میشود که موجب چرخش شافت ژنراتور میگردد، از طریق این چرخه حرارتی برق تولید و به شبکه سراسری توزیع برق میرسد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق حرارتی بیستون کرمانشاه، تصریح کرد: نیروگاه حرارتی بیستون در بهمنماه سال گذشته برای انجام تعمیرات اساسی از مدار تولید برق خارج شد، تعمیرات در ۱۲۰ روز با بیش از ۲۱ هزار آیتم توسط ۱۶ گروه اصلی به همراه مهندسان و متخصصان بومی انجام گرفت، تعمیرات با ۳۰۰ نفر در بخش تعمیرات و ۳۵۰ نفر در بخش نظارت در بخشهای مختلف از جمله تورپین، سیکل حرارتی و تاسیسات جانبی صورت گرفت، بعضی از حوزهها برای اولین بار و پس از ۳۰ سال فعالیت خود را شروع کرد.
وی با اشاره به ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه انجام شده برای خرید قطعات و تعمیرات، گفت: قطعات مورد نیاز از داخل کشور تامین شد که هزینه آن در مقایسه با نمونههای خارجی کمتر بوده که این خود صرفه جویی ارزی خوبی را به دنبال داشته است.
بر اندیشه در پایان با اشاره به قرارگیری چهار واحد گازی اسلامآبادغرب با مجموع ظرفیت ۱۰۰ مگاواتی در مدار تولید برق، یادآور شد: نیروگاه حرارتی بیستون با انجام تستهای نهایی با ظرفیت کامل برای عبور از پیک تابستان ۱۴۰۴ در مدار تولید برق قرار گرفته است، لذا همگی با مصرف بهینه برق به پایداری مصرف برق کمک کنیم.
/ع