فیضالله منصوری رئیس پلیس فتا کردستان با حضور در دفتر سرپرستی تابناک در استان کردستان، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک در کردستان، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ علیرغم کارهای پیشگیرانه زیادی که انجام شد متأسفانه وقوع جرایم سایبری در استان کردستان نسبت به مدت مشابه سال قبلتر ۲۳ درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: بیشترین فراوانی جرایم سایبری در سطح استان کردستان مربوط به جرایم مالی بوده و در سال گذشته ۷۱ درصد از کل جرایم سایبری استان کردستان را به خود اختصاص داد.
رئیس پلیس فتا کردستان، خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز علیرغم اقدامات پیشگیرانه و کارهای بسیار خوبی که انجام دادهایم تا سطح سواد رسانهای مردم افزایش یابد، اما باز متاسفانه در دو ماههی اخیر شاهد رشد ۱۸ درصدی جرایم سایبری نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم و باز هم جرایم مالی با ۷۳ درصد بیشترین وقوع جرایم سایبری را به خود اختصاص داده است.
منصوری عنوان کرد: در حوزه جرایم مالی با افزایش کلاهبرداریهای متعدد از طریق ارسال پیامکهای حاوی لینکهای آلوده مواجه هستیم و به همه مردم توصیه میکنیم به پیامکهایی از قبیل ابلاغیههای قضایی و دیگر عناوین مختلف از این قبیل توجه نکنند.
وی ادامه داد: کلاهبردار جرایم مالی در فضای سایبر با ارسال پیامکهای کذب، فرد را به درگاه پرداخت جعلی هدایت میکند و با انجام عمل فیشینگ حساب او را خالی میکند.
رئیس پلیس فتا کردستان، گفت: مسئله دیگر در حوزه جرایم سایبری تبلیغات فروش وام فوری و کمبهره در شبکههای اجتماعی است. بدون شک این وعدهها فریبدهنده هستند و نباید به هیچ وجه به آنها توجه کرد و مردم نباید اطلاعات بانکی و حساب شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار دهند.
منصوری موضوع دیگر در جرایم سایبری را پرداخت بیعانه عنوان کرد و گفت: در این روش کلاهبردار از طریق سایتهای آگاهیمحور با فروش کالایی با پایینتر از قیمت عرف بازار از خریدار درخواست پرداخت بیعانه میکند، اما پس از پرداخت بیعانه هیچ کالایی به دست او نمیرسد، چون عمل، کلاهبرداری بوده است.
رئیس پلیس فتا کردستان، تاکید کرد: همکاران ما در پلیس فتا شبانهروزی در خدمت مردم هستند و شهروندان میتوانند از طریق سامانه ۰۹۶۳۸۰ در خصوص جرایم سایبری با کارشناسان ما در ارتباط باشند و از راهنمایی و مشاوره آنها استفاده کنند.
/س/