رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان:

بیش از ۲ هزار کمباین آماده برداشت محصولات بهاره هستند

گروه استان ها- رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان گفت: ۲ هزار و ۸۹۰ دستگاه کمباین در استان پس از انجام معاینات فنی، آماده ورود به کشتزارهای استان هستند که فرآیند معاینه فنی از اواخر اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز شده و اکنون در مراحل پایانی خود قرار دارد.
کد خبر: ۱۱۹۹۷۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳ 28 April 2025

به گزارش تابناک گلستان و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی گلستان، مریم برزنونی اظهار کرد: همزمان با نزدیک شدن به فصل برداشت محصولات پاییزه، کمباین‌داران گلستانی زیر نظر کارشناسان جهاد کشاورزی، ناوگان عظیم برداشت را برای کاهش ضایعات تولیدات کشاورزی آماده کرده‌اند. 

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های آموزشی برای کمباین‌داران، تأکید کرد: این برنامه‌ها بر موضوعاتی مانند اجرای دقیق معاینه فنی، رعایت دستورالعمل‌های ضدعفونی تجهیزات و کاهش ضایعات برداشت متمرکز است.

برزنونی بیان کرد: این آموزش‌ها تا دهه سوم اردیبهشت‌ماه، زمان آغاز برداشت، ادامه خواهد داشت.

رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان افزود: اوج فعالیت کمباین‌داران در یک بازه یک‌ماهه از دهه سوم اردیبهشت با برداشت همزمان کلزا و جو شروع شده و در خردادماه با برداشت گندم به اوج خود می‌رسد.

برزنونی ادامه داد: امسال حدود ۵۰۰ هزار هکتار از زمین‌های گلستان زیر کشت گندم، جو و کلزا قرار دارد که با طرح کاهش یک درصدی ضایعات برداشت، انتظار می‌رود عملکرد بهتری در مقایسه با میانگین کشوری (۴.۷ درصد) به دست آید.

وی گفت: ضایعات برداشت در گلستان بین سه تا ۴.۵ درصد و نشان‌دهنده وضعیت مطلوب این استان است با این حال، حضور گروه‌های نظارتی و کارشناسان مکانیزاسیون در مزارع برای اطمینان از اجرای صحیح فرآیند برداشت ضروری است.

برزنونی هشدار داد: با توجه به خشکسالی و وزش باد در فصل برداشت، کشاورزان باید برداشت به‌موقع، به‌ویژه برای کلزا، انجام دهند تا از خوابیدگی محصول و ریزش دانه‌ها جلوگیری شود.

وی همچنین از کمباین‌داران و بهره‌برداران خواست تا به پویش کاهش یک درصدی ضایعات بپیوندند.

برچسب ها: کمباین
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار