به گزارش خبرنگار تابناک در کرمانشاه امروز سه شنبه جلسه شورای اجتماعی استان کرمانشاه با حضور دکتر محمد جعفر قائم پناه برگزار شد.
قائم پناه اظهار کرد: برای حل مسائل اجتماعی باید وقت بیشتری گذاشته شود. آسیبهای اجتماعی در استان کرمانشاه ریشه در عوامل متعددی دارد که ملزم به انجام و توجه به رویکردهای علمی و نظاممند در حوزه سیاست گذاری اجتماعی دارد.
وی افزود:ما نیاز به تغییر نگرش در مواجه با آسیبهای اجتماعی داریم وباید بر رویکردهای مدرن در سیاست گذاری اجتماعی تاکید شود و نباید نگاه تک بعدی و تکیه بر مداخله گری دولت در حل معضلات اجتماعی داشته باشیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: برای مواجه اثر بخش با آسیبهای اجتماعی باید رویکرد جامعه محور داشته باشیم و از الگوی حکمرانی سلسله مراتبی و دستوری دوری کنیم و به سمت الگویی حرکت کنیم که در آن دولت و بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد و جوامع محلی در حل این مشکلات باهم همکاری میکنند، چون هر یک نقشی در حل مشکلات اجتماعی ایفا میکنند.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی صرفا با تزریق منابع مالی حل نمیشود و باید در تصمیم گیری در این خصوص صدای جامعه محلی نیز شنیده شود و در جلسات بعدی حضور داشته باشند و صدای تمامی ذی نفعان شنیده شود.
قائم پناه اظهار کرد: مشارکت محوری مردم فرصتی مناسب برای مقابله با آسیبهای اجتماعی است.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین عوامل موثر در تشدید آسیبهای اجتماعی معضل بیکاری است. آمار بیکاری در کرمانشاه نگران کننده است و محوریترین مسئله در امور اجتماعی است و باید جدول زمان بندی حل مشکل بیکاری و کاهش آن مشخص باشد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت:بهترین ساز و کار برای مقابله با آسیبهای اجتماعی هم افزایی ظرفیتهای ملی و محلی برای غلبه برمسائل استان و تصویب اعطای تسهیلات بانکی برای اتمام طرحهای نیمه تمام و افزایش اشتغال و توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط است که نقشی در کاهش بیکاری دارند و باید مورد توجه قرار بگیرد.
قائم پناه گفت: توانمند سازی اجتماعی و افزایش مشارکت مردم که شامل مردان و زنان میشود باعث کاهش آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، بزهکاری و.. میشود.
وی افزود: توانمند سازی اقتصادی پیش شرط لازم، اما نه کافی برای کاهش آسیبهای اجتماعی است. در توسعه اجتماع محور دولت باید نقش تسهیلگر و حمایت گر را ایفا کند و با اتکا بر خرد جمعی و مردم میتوان بر بسیاری از چالشهای اجتماعی فایق آمد. تقویت پیوندهای اجتماعی و افزایش اعتماد نهادی و تحکیم ارزشهای مشترک ملی و دینی و قومی و استانی از سازو کارهایی است که میتواند جامعه را در برابر آسیبهای اجتماعی مقاوم سازی کند و هم میتواند هویتهای ملی و دینی را تقویت کند.
معاون اجرایی رئیس جمهور در پایان گفت:کرمانشاه با این تاریخ کهن و مردمان فرهیخته و سخت کوش شایسته و ضعیت بهتری از این شرایط کنونی است و همه باید با تمام توان برای بهبود وضعیت و کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش کنیم و در کنار مردم باشیم. باید الگویی داشته باشیم که در آن صدای تمام ذی نفعان شنیده شود و این مسیر سخت با عزم ملی دست یافتنی است و باید آسیبهای اجتماعی را معضل بدانیم و برای حل آنها تلاش کنیم و امید و نشاط اجتماعی را در جامعه پمپاژ کنیم.
/س