به گزارش تابناک قم به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی در حاشیه بازدید از موزه دین و زندگی در قم، از برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در پاییز امسال خبر داد و افزود: هدف این کنفرانس، تبادل دستاوردهای علمی، بررسی چالشهای فقهی و حقوقی هوش مصنوعی، ایجاد شبکه همکاری میان پژوهشگران داخلی و خارجی و ارائه راهکارهای تقنینی برای مسائل نوپدید است.
وی با تاکید بر اهمیت تحقق تأکید رهبر انقلاب مبنی بر قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی، اضافه کرد: بخشی از این مسیر، تدوین قوانین و چارچوبهای شرعی مرتبط است که باید توسط مجلس دنبال شود.
وی با اشاره به روند جهانی قانونگذاری در این حوزه گفت: تاکنون ۳۲ کشور قوانین هوش مصنوعی را اجرایی کردهاند، ۲۹ کشور در حال تصویب قانون هستند و ۵۳ کشور نیز در مرحله تدوین اولیه قرار دارند.
در این بازدید همچنین آیت الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری، به عنوان رئیس کنفرانس معرفی شد.
وی در این راستا گفت: قانون باید بر مبنای فقه شکل بگیرد و فقه نیز باید به سمت تولید قانون حرکت کند.
وی گفت: آینده قدرت در جهان، مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود و لازم است علاوه بر جنبههای فنی، به تعامل این فناوری با علوم اسلامی، قانون، اخلاق و فرهنگ نیز توجه شود.
مبلغی افزود: در پنجمین کنفرانس بینالمللی تلاش خواهد شد مباحثی، چون فقه هوش مصنوعی، اجتهاد در مواجهه با هوش مصنوعی، اجرای شرعی این فناوری و تعامل آن با تحولات اجتماعی مورد بحث قرار گیرد.
گفتنی است، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکنون چهار کنفرانس علمی بینالمللی با محورهای فقه، قانون، اخلاق و حکمرانی برگزار کردهاست.